Nu blir de trÀning för hela slanten denna vecka!!!

Till helgen Àr de dags för staffe specialen i GrÀnna! UtstÀllningen Àr officiell och de Àr 353 staffar med!!!!! Sjukt!! Diza ska gÄ i junior och dÀr Àr de 38 hanar och 46 tikar! Bara hoppas att domarn vill ha en nÀttare hund om vi ska ha nÄn chans!
SÄ nu blir de stÄ trÀning varje dag denna vecka (glömmer ju bort att trÀna sÄnt)!

PÄ söndag ska bÄde Diza och Barran gÄ rallylydnaden. Som tur Àr sÄ Àr de bara inofficiellt och klubbmÀsterskap. De kommer blanda skyltar frÄn nybörjarklass och fortsÀttningsklass. Skrev ut de skyltarna idag och trÀna de olika momenten fritt. Och snurren fÄr jag nÀstan köra varje dag med. Ska försöka vara pÄ olika platser och nu nÀr jag har trÀnat sÄ har jag kört utan koppel men fÄr nog trÀna lite med koppel med för vÄgar inte chansa att ha de lösa. DÄ ska vÀl Diza leka med allt och alla ha ha. 24 st Àr vi som startar och Diza har start nr 4 och Barran 21.

SÄ imorrn blir de dubbla pass och tvÀtta och börja fundera pÄ vad jag ska ha med för klÀder. Och börja planera veckan och saker som ska med! Skulle vilja upp till grusgropen i början av veckan nu sÄ de fÄr springa av sig ordentligt. SÄ blir det bad och kloklippning pÄ torsdag!

ErkÀnner att de Àr med blandade kÀnslor jag Äker pÄ detta men vet ju nÄgra som kommer va dÀr iaf.

Hade gott!


Ny vecka pÄ ingÄng!

Blev inte mkt mer Ă€n jobb förra veckan för fy vad knepig jag kĂ€nde mig! Orka inte ett skit, ville inget göra, allt va jobbigt och i fredags nĂ€r jag kom hem frĂ„n jobbet sĂ„ bara grina jag Ă„t allt och inget! La mig pĂ„ soffan och dĂ€r lĂ„g jag! Åkte upp till mamma och pappa och Ă„t lite mat pĂ„ kvĂ€llen och sen körde ivĂ€g lite fulla mĂ€nniskor. Gick och la mig innan 12.
LÄg hela dagen igÄr med men vi 18 hoppa jag in i duschen och Äkte sen hem till brorsan!

Idag kĂ€nns de bĂ€ttre 😀! KĂ€nns som energi förrĂ„det har byggts upp lite igen!

I torsdags trÀna jag lite rallylydnad iaf och Barran gick super! För att inte har trÀnat pÄ ett tag. Diza Àr mer lite av och pÄ. De var vÀldigt varmt och hon tycker det Àr lite jobbigt. Funderar Àven pÄ om hon Àr inne i en ny "fas" nu igen!? Hon Àr lite ofokuserad och allmÀnt "fladdrig". Efter det blev det simtrÀning, inte sÄ populÀrt men sÄ jÀvla bra trÀning!

Har Àven anmÀlt till en utstÀllning till sÄ nu har vi 3 som vÀntar i juli!

Nu ska jag försöka sova lite och hoppas vakna nĂ„gorlunda i tid sĂ„ det inte Ă€r sĂ„ varmt ute. Och hoppas att energin finns kvar sĂ„ att jag kan ta med vovvarna pĂ„ en jogging tur 😀! Se om de va en engĂ„ngsgrej sist eller om de gĂ„r igen!

Efter det fĂ„r de gĂ€rna bli fint och varmt 😀! Blir de fint vĂ€der blir de nog en tripp till stugan och sola och kanske bada lite! Sen pĂ„ eftermiddan/kvĂ€llen fĂ„r de gĂ€rna bli lite svalare igen sĂ„ blir de ett trĂ€ningspass med vovvarna 😀!

Natti natti


HÄrdtrÀning nu!!

TvĂ„ och en halv vecka kvar till GrĂ€nna. Åker pĂ„ fredag, skönt att va pĂ„ plats. Lördag blir de utstĂ€llning för Dizas del och pĂ„ söndag gĂ„r bĂ„da rallylydnaden. De kommer ta skyltar frĂ„n nybörjarklassen och fortsĂ€ttningsklassen sĂ„ blir att trĂ€na in 15 nya skyltar nu. Vi prova snurr förut i köket och de gjorde de bĂ„da tvĂ„. Alltid nĂ„t!

AnmÀlde precis Diza till utstÀllningen i RansÀter. SÄ lite stÄ trÀning fÄr de bli framöver nu med. Plus spÄrandet pÄ de.

Nu Àr de bara att köra pÄ :)!! Ska försöka hitta nÄn mer utstÀllning att Äka pÄ. Synd att man inte har nÄn koll pÄ domare. Vissa vill ju ha de grövre (dÀr har inte vi nÄn chans) och sen finns ju de som vill ha lite mer "sportmodell" pÄ hund! FÄr försöka anstrÀnga mig lite kanske i utstÀllningsvÀrlden och försöka tycka de Àr lite roligt :P!

Nej försöka stÀda lite och ladda för en kvÀll pÄ jobbet!

MĂ„ste skryta lite över mig sjĂ€lv ocksĂ„ va överlycklig imorse nĂ€r jag va ut pĂ„ morgonrundan och lyckades jogga minst 3 av 4,7 km 😃😃😎! BĂ„de jag och hundarna va chockade tror jag!

Hade gott!


Dag i skogen

I morse blev de en tripp till skogen och viltspÄr!
De Ă€r sjukt torrt i skogen nu och Diza fick ett "tĂ€vlings spĂ„r". Hon fixa rutan och starten bra. Hon kollar av lite vid gamla skogsvĂ€gar och stigar om spĂ„ret korsar de. Men vissa gĂ„nger kan man se att hon markerar att spĂ„ret gĂ„r rakt över men hon mĂ„ste Ă€ndĂ„ "kolla av". Men Ă€r jĂ€tte nöjd med henne! KĂ€nns som jag kan lĂ€sa av henne rĂ€tt bra nu vad hon grejar med 😊!

Barran fick slita lite med lite tuff terrÀng men hon fixar de och allt de andra med. Men hon greja lite i starten innan vi kom ivÀg ordentligt. Har börjat lita pÄ henne mer och mer och kan Àven lÀsa av henne bÀttre och bÀttre.

SĂ„ nĂ€sta vecka blir de 2 jĂ€tte lĂ€tta spĂ„r sen blir de prov för Barrans del 😀! De fĂ„r bĂ€ra eller brista mĂ„ste ju vĂ„ga prova! Och hon har mer koll Ă€n vad jag tror!

Efter skogen blev de en tur till sjön och simtrĂ€ning 😀!

NĂ€r jag kom hem blev de en stund i solen!

Nu blir de att ladda batterierna för jobb i tre dagar till sen Ă€r jag 3 ledig 😀!

PÄ torsdag blir de simtrÀning och rallylydnad som gÀller!

Hade gott!


Ny vecka igen :)

I helgen har de inte blivit sÄ mkt mer Àn massa jobb. Har inte mÄtt sÄ bra och sÄ har jag hjÀlpt en kompis att flytta lite saker.
Hon har varit en Àngel, hon har hjÀlpt mig med hundarna sÄ de har fÄtt minst en lÄngpromenad om dagen!

Idag efter jobbet stanna jag till och la tvÄ korta spÄr tills imorrn som Max ska fÄ gÄ. Och Ulle har varit gullig och lagt 2 till mina! Diza fÄr ett "tÀvlings spÄr", Barran fÄr ett kortare med alla svÄrigheter i för hon fick kÀmpa sÄ sist! Se hur de gÄr imorrn!

Blir nog lite trÀning framÄt kvÀllen i stan med Maria :)! Blir vÀl lite rallylydnad eller fortsÀtta lite med momenten i vanlig lydnad. Ska bli kul, va lÀnge sedan jag sÄg henne förutom en snabbis idag!

Nu ska jag se klart en film och sen hoppa i sÀng!

Hade gott!


Jippie

Idag efter jobbet styrde jag mot skogen till spÄren vi la dÀr igÄr efter jobbet.

Började med Diza och hon gick som en dröm 😀😀😀! Hon hade en rejĂ€l störning i slutet men hon kolla nĂ„n sekund sen va hon tillbaka till spĂ„ret! Kan inte hitta nĂ„t fel över huvudtaget idag 😃!
NÀsta vecka ska hon fÄ ett "tÀvlingsspÄr" och sÄ blir de kanske snart dags för ett prov för hennes del!

Barran fick verkligen jobba idag! Hon fick ett "tĂ€vlingsspĂ„r" med massa störning i. Det hade nĂ€mligen gĂ„tt 2 och röjt precis dĂ€r spĂ„ret var! Hon kolla av pĂ„ vissa stĂ€llen, men slĂ€ppte av sig sjĂ€lv och spĂ„ra pĂ„. Hon jobba riktigt bra och hade grejat det om det va ett prov! Men hon fĂ„r ett kort nĂ€sta vecka med lite bus i! Sen blir de ev prov för hennes del 😃!

Maria va gullig och hade ut dom pĂ„ en lĂ€ngre svĂ€ng i förmiddags och sen fick de spĂ„ra 😃! Blev Ă€ven en hel del bus sĂ„ de Ă€r tvĂ„ som sover gott nu och jag ska snart göra de samma! Imorrn blir de en lugn dag med lite studentfirande 😀!

Jobbhelg pÄ ingÄng sÄ blir en lugn helg, ska försöka trÀna lite positioner i rallylydnaden sÄ "front" osv sitter lite bÀttre! De kan jag köra vart jag vill utan skyltar!

Nej nu stÄr öga i kors! Natti natti


Dags för spÄr!

Idag efter jobbet mötte jag upp Yvonne och Nina och la massa spÄr tills imorrn! Diza kommer fÄ ett lite lÀttare med nÄgra legor i!
Men nu börjar hon bli sig sjÀlv igen sÄ ska bli kul att se hur hon Àr imorrn!

Barran kommer fÄ ett öppenspÄr sÄ fÄr vi se hur hon grejar de! Gör hon de bra sÄ blir de ett super lÀtt spÄr sen blir de nog prov för hennes del, vi fÄr se! Trodde vÀl aldrig för ett Är sen att vi skulle va hÀr idag men shit jag har verkligen fÄtt en "ny" hund! Bara hoppas att de hÄller i sig!

Jag och Nina la Mio och Maxs spÄr, de ena blev riktigt kul och vÀldigt rolig skog!

Det Àr dags att anmÀla Diza till nÄgra utstÀllningar med! BÄda kommer fÄ gÄ rallylydnaden i GrÀnna pÄ specialen och Diza stÀller jag Àven ut!

Till veckan blir de att köra igÄng med hÄrdtrÀning igen!

Nu ska jag sova, upp tidigt imorrn igen och jobba sen vidare till skogen!

Hade gott!


Första tĂ€vlingen avklarad 😃😃😃!!

DÄ har vi gjort vÄran första tÀvling i rallylydnad! Var till Forshaga pÄ en inofficiell tÀvling!

Tror de var 22 hundar till start, va 26 frÄn början sen nÄn strykning sÄ 22 eller 23 st va vi i nybörjarklassen.

Diza gick ut som hund nr 3 och de va vĂ€l lite smĂ„tt kaos. Va vĂ€ldigt pĂ„verkad av vĂ€rmen och lite okoncentrerad. Va nog den sĂ€msta rundan nĂ„gonsin men bra trĂ€ning och vissa grejer gjorde hon jĂ€tte bra. Sluta pĂ„ en 12:e plats pĂ„ 53 poĂ€ng! Domaren hade skrivit mkt lovande pĂ„ protokollet sĂ„ de va kul 😀!

Barran gick ut som nr 21 och vĂ„ga inte tro för mkt pĂ„ henne (med tanke pĂ„ att man aldrig vet vad hon kan hitta pĂ„). Men hon gick riktigt bra! Hon kĂ€ndes bĂ€ttre utanför ringen Ă€n i men hon skötte sig! Blev en miss frĂ„n min sida sĂ„ vi rev en kon och fick -3 poĂ€ng pĂ„ de och sĂ„ runda hon skylten i höger svĂ€ngen men tar pĂ„ mig de med! Vi sluta pĂ„ en 7:e plats pĂ„ 84 poĂ€ng 😀. Och domaren hade skrivit bra kontakt bara att fortsĂ€tta! SĂ„ med henne Ă€r jag jĂ€tte nöjd 😃! SĂ„ trĂ€na vidare och pĂ„ det igen 😀! Hade de varit en officiell sĂ„ hade hon haft sin första pinne nu 😃.

Nu ska jag hem och göra mig i ordning för kvĂ€llens festligheter 😀! Och spana efter nĂ„n mer tĂ€vling 😃!

Hade gott!


HĂ€rliga fredag 😀!

Jobbar men nu Àr de inte mÄnga timmar kvar till helg!
Blir att Äka ut till stugan till mormor o morfar sen för morfar va gullig och hÀmtade hundarna förut!
SÄ de blir lite mat dÀr och bara va en liten stund!

Efter det blir det att möta upp Maria och Äka ut till Hammarö och heja pÄ Ulle och Yvonne som ska tÀvla i lydnad!

Och efter de sÄ blir det att handla, klippa klor, fixa i ordning inför tÀvlingen imorrn och kanske ta ett glas vin eller tvÄ!

Nu ska jag göra ett ryck till hĂ€r pĂ„ jobbet ! Trevlig helg 😃!


Shit va dagarna gÄr!

I tisdags sĂ„ Ă„kte vi till ÅmĂ„l och kolla pĂ„ Kingen! Han sluta trea men jĂ€vlar sĂ„ fint de gick och va nĂ€ra vinst de va 😀!

Körde lite med hundarna dÀr och de gick faktiskt riktigt bra!

IgĂ„r Ă„kte jag upp till Ulrika och gick igenom alla skyltar och de gick ok! Barran kom vĂ€l pĂ„ att hon skulle lĂ€gga sig typ hela tiden och Diza hoppa som en stussboll 😛!

Idag blev de viltspĂ„r och de löste de bra fast Barran gick jĂ€vligt bra Ă€ven idag 😃! Och jag börjar kĂ€nna mig sĂ€ker bakom henne, hoppas de fortsĂ€tter sĂ„!

Hade gott!


TĂ€vling pĂ„ g 😁

I torsdags Ă„kte jag pĂ„ öppentrĂ€ningen hos Maja! Blev lite rallylydnad och lite annan trĂ€ning 😃! Barran va riktigt pĂ„ tĂ„rna och Diza skötte sig ocksĂ„ bra 😃!

I fredags sĂ„ Ă„kte vi till skogen vid 09.00! Ulle hade varit gullig och lagt viltspĂ„r kvĂ€llen innan sĂ„ de va bara att gĂ„! Och JÄVLAR va Barran gjorde de bra 😃😃😃! SĂ„ bra har hon ALDRIG gĂ„tt 😃!! SĂ„ nĂ€sta gĂ„ng ska vi trĂ€na Ă„tergĂ„ngar och fixar hon de lika bra sĂ„ ska hon fĂ„ ett "prov spĂ„r" tĂ€nkte jag och gör hon de lika bra sĂ„ ska hon fĂ„ ett jĂ€tte lĂ€tt och sen ev dags att starta ett prov 😃! Men vi fĂ„r se, vill att allt ska stĂ€mma och kĂ€nnas bra! Sen kan sjĂ€lvklart allt hĂ€nda nĂ€r man vĂ€l ska gĂ„, de har ju Ă€ndĂ„ legat 24 timmar och de blir ju mkt störningar dĂ„!

Diza gjorde Ă€ven bra ifrĂ„n sig men blev vĂ€ldigt het, sĂ„ fick sĂ€tta henne i början för hon var överallt och ingenstans! Men hon tog sig igenom 😀! De va Ă€ven folk i skogen och leta efter nĂ„ pinnar och han hade antagligen varit dĂ€r och gĂ„tt med!

Efter de fick de bada och sen va det dags att hÀmta Pepsi och Äka till veterinÀren. SÄ han har varit hemma i helgen med för de Àr lite pyssel med tvÀttning och smörjning! Men i morse gick de riktigt bra han varken pep, bet eller tyckte de va lÀskigt. Se vad han sÀger ikvÀll! Imorrn fÄr han Äka tillbaka till mormor och morfar de saknar han! SÄ ska de fÄ prova tvÀtta och smörja och skulle de inte klara av de (vilket jag tror de gör) fÄr han följa med hem igen tills det Àr lÀkt och fint!

Tagit de rĂ€tt lugnt i helgen, vi har varit ute mkt men inte gjort nĂ„t direkt! Men mĂ„ste ju ta de lugnt in i mellan Ă„t ocksĂ„ 😃!

Veckan som kommer nu blir de lite högre tempo och en hel del trĂ€ning. Ska göra första tĂ€vlingen pĂ„ lördag 😁! Kan bli intressant detta! SĂ„ blir en del rallylydnads trĂ€ning bĂ„de med och utan skyltar! PĂ„ torsdag blir de viltspĂ„r och sĂ„ fĂ„r de vilodag pĂ„ fredag och söndag!

Pepsi fyllde Àven Är igÄr och han blev hela 12 Är! De Àr lite dÀrför han bor hos mormor och morfar och dÀr fÄr han lugn och ro! Och han lever som i ett paradis dÀr och fÄr njuta och alltid va med!
Bara skogspromenader, kan gĂ„ in och ut som han vill, sjön nedanför huset och han blir allmĂ€nt bortskĂ€md đŸ˜ƒâ€!

Hade gott!


RSS 2.0