Veckorna flyger fram!

Jag jobbade hela helgen som va sÄ blev inte mkt trÀning med vovvarna, blev mest bus, promenader och lite bad! I mÄndags trÀna jag lite pÄ ett av momenten i lydnaden! SmÄ smÄ framsteg :)!

Var Àven och kika pÄ mh pÄ Hammarö och de va kul att se hur de gick till och inte bara kolla pÄ en data skÀrm :)!

Efter de Äkte jag upp till skogen och som tur var vad brorsan med! Vi skulle lÀgga 5 viltspÄr och börja lÀgga strax efter 21.00?! Bra dÀr men sÄ gÄr de nÀr man ska va med överallt :P!
Sista spÄret vi la sÄ var de pannlampa pÄ som gÀllde och shit va de regna :P! Va hemma och i sÀng 00 och var uppe 05.20 och gjorde sista dagen av jobbhelgen. SÄ jag slockna rÀtt fort!

Upp dagen efter (i tisdags) vid 8 och fixa frulle och Äkte till skogen och mötte upp Ulle, Yvonne och Nina! De fick varsitt spÄr, en del kaffe blev de och vovvarna fick bada :)! En hÀrlig dag med vÀldigt duktiga hundar :)!

Efter de blev de faktiskt stranden en stund sÄ de blev mer bus och bad och jag fick sola lite :)!

PÄ kvÀllen blev de vin pÄ balkongen och de va hur skönt som helst ute! :)

Vakna rÀtt sent idag och stack ut och gick 4 km, sen greja jag hemma innan de va dags för jobb 16.00! Sluta 22 sÄ har nu intagit sÀngen för imorrn börjar jag 07.00! Imorrn kvÀll blir de att Äka pÄ öppen trÀningen hos Maja :)!

Fixa Àven medlemskap idag i Hammarös brukshundklubb och staffe klubben! Och fÄtt till ett konto pÄ sbk tÀvling nu ska de bara anmÀlas till tÀvling :)! Hoppas de Àr rÀtt :P

Nu ska de sovas upp om 6 timmar sen 4 ledig :D!

God natt!


HĂ€rlig dag 😀

Fram över nu sÄ kommer bloggen i stort skett bara handla om hundarna och trÀning. De gör den ju typ redan men för de som inte Àr sÄ intresserade sÄ vet ni det nu.

Idag sov jag lite lÀngre, blev lite sent i natt med tanke pÄ eftersöket. Kajsa Àr som vanligt gör duktig!

Idag börja vi dagen med en lÄngrunda tillsammans med Ulle och hennes vovvar!

Efter de blev de frulle i skogen och sen fick jag en hel del tips nĂ€r de gĂ€ller lydnaden. SĂ„ nu har jag lite att trĂ€na pĂ„. Fick bra tips hur jag ska komma vidare med "fot", stĂ€llande under gĂ„ng som vi pĂ„börja lite och sĂ„ ska jag fortsĂ€tta med att försöka fĂ„ till snabba ligg! Och efter ett tag börja ta bort handtecknet och bara köra kommandot. SĂ„ nu har jag lite att bita i 😀!

Efter det sÄ fick hennes vovvar jobba lite, de fick köra lite olika grejer inom apportering.

Mina fick köra ett par markeringar och bĂ„da glĂ€nste till lite idag 😀! Riktigt kul 😀!

Passade Àven pÄ att Äka till stranden en svÀng och de va uppskattat av vovvarna!

Nu fĂ„r de vila frĂ„n trĂ€ning fram till pĂ„ tisdag dĂ„ de Ă€r dags att gĂ„ spĂ„r igen 😀!

Sen fĂ„r de bli lite fokus pĂ„ rallylydnad och en inofficiell tĂ€vling i början pĂ„ juni 😀!

Hade gott!


Mysdag❀

De har gÄtt i ett nu ett tag! Jobbat mkt, trÀnar hundar, blivit ett Är Àldre osv!

Har fÄtt gÄtt 2 eftersök med Kajsa pÄ vildsvin och hittat bÄda 2 döda som tur va! Hört lite skrÀck historier om just eftersök pÄ gris! Och de har ju varit pÄ natten sÄ de har varit pannlampa pÄ! Kul att fÄ göra de pÄ riktigt nÀr man har trÀnat sÄ :)!

Till hösten hoppas jag att de blir nÄt för mina pÄ rÄdjur eller Àlg sÄ jag fÄr testa dom pÄ riktigt :)!

Vi trÀnar vidare med viltspÄren och igÄr greja de spÄr som legat 16 timmar :) och pÄ onsdag ska de fÄ prova pÄ ett varsitt som legat 24 timmar :)! Se hur de fixar de :)! Vill ju fÄ tre ettor pÄ dom detta Är sÄ de blir viltspÄrs champion! Bara jobba pÄ och se hur de fungerar :)!

Ska starta nÄn mindre rallylydnads tÀvling ocksÄ Àr de tÀnkt :). Bara trÀna vidare och Àven börja med momenten i lydnads klass 1!

Kajsa ska jag köra igÄng och trÀna svÄrare spÄr med sÄ fÄr vi se om vi Äker med till Dalarna pÄ en kupp i början pÄ augusti och gÄr elitspÄr :)!

Liten uppdatering! Nu blir de fortsatt mys i soffan en stund till mellan tvÀttstugsbesöken :P!

Imorrn ska jag kika pÄ brorsans hund nÀr han gör björntestet :)!

Hade gott!!


Varje dag en kamp!

Ja det Ă€r de! Varje dag nĂ„gon gĂ„ng sĂ„ kommer den stora saknaden efter farmor ❀! Nu kĂ€nns de lite extra! Om en vecka fyller jag Ă„r! Var de nĂ„t hon Ă€lska sĂ„ var de kalas! Hon gjorde de godast tĂ„rtorna (som jag inte har nĂ„t recept pĂ„), och började gĂ€rna prata om nĂ€r, vilken tid man skulle bli firad osv! Om hon skulle baka tĂ„rtan, som hon redan hade gjort "notan" till för hon visste vilken jag Ă€lska!

Var och hÀlsa pÄ farfar idag och det var med en klump i magen jag gick dit, fick brottas mot tÄrarna, samtidigt som jag vill trÀffa honom och samtidigt som de gör sÄ ont! Han blev glad men han va lite trött! Hade köpt med lite gott till han och han tyckte jag skulle ta med hundarna upp nÀsta gÄng! Bara de blir lite varmare sÄ ska jag ta med han ut!

Önskar bara att de inte ska va sĂ„ jobbigt och gĂ„ dit! FĂ„r dĂ„ligt samvete bĂ„de för hans skull men ocksĂ„ för farmor! Vill inte svika henne, men de ÄR sĂ„ sjukt jobbigt!

Åt nog den sista "Ă€lgjakts" kakan (som jag inte heller har nĂ„t recept pĂ„)! De gjorde hon alltid inför Ă€lgjakten och skicka med för hon visste att jag Ă€lska dom! Och det va ett mĂ„ste att jag skulle ta med nĂ„gra! De va hon noga med!

Hon Ă€r sĂ„ saknad! Älskade farmor ❀!

Usch! Undrar nÀr de ska börja "slÀppa", eller om de alltid kommer kÀnnas sÄ hÀr!?

Passade Àven pÄ att Äka och hÀlsa pÄ mormor och morfar och Pepsi sÄ klart! Hundarna hÀrja och va i vattnet lite. Vi gjorde Àven mat ihop sen var det dags att Äka hem!

NÀr vi kom hem var de dags att klippa klorna pÄ vovvarna sÄ Anders fick komma och hjÀlpa mig lite. Men de gÄr bÀttre och bÀttre iaf!

Sen Ă„kte vi vidare till hundkursen och de fortsĂ€tter gĂ„ framĂ„t med vovvarna ❀! Nu Ă€r de trötta och nöjda! Blir snart sĂ€ngen för imorrn vĂ€ntar en dag tur pĂ„ jobbet sen Ă€r de helg!

Hade gott!


Jippi :D!

IgÄr jobbade jag till fyra sen hem och bytte om och vidare mot mamma och pappa för en snabbkopp kaffe och en smörgÄs. In med hundarna i bilen och vidare mot Ulsby!

BĂ„da skulle gĂ„ ett varsitt anlagspĂ„r och BÅDA klara det och blev godkĂ€nda :D! De va ca 700 m lĂ„nga och hade legat lite över tre timmar! Var en elev eller vad man ska kalla de som var med och gick ocksĂ„! SĂ„ det var tvĂ„ som gick och kolla vad vi gjorde Phuuu lite nervöst blev de! Men bĂ„da greja de och fick fin kritik eller vad man nu sĂ€ger :)! Nu ska de trĂ€nas vidare mot öppenklassen :)! Börjar till helgen :P!

Efter de blev de en fika med Ulle och lite Mio fast mest Max mys vilken stjÀrna de Àr :)!

Efter de blev de en tur till Skruven pÄ lite mat och de hade han gjort bra, riktigt gott :)!

Nu ska jag slÀnga mig upp och ta tag i dagen :)! Borde börja med stallet!! Hepp hepp ha en fin fin dag i solen för de ska jag :)!!

Ha de gott!


RSS 2.0