Klockan gÄr sÄ fort ibland...

De Àr ju typiskt idag kom jag igÄng rÀtt bra med engelskan och skulle vilja fortsÀtta men ska ju jobba sen sÄ de va bara att lÀgga ihop böckerna. Men skön kÀnsla iaf =).

Helgen som va sÄ jaga vi Àlg fick se 4 i lördags men de kom för lÄngt ifrÄn sÄ de va bara att sitta och titta de. PÄ kvÀllen Äkte jag upp till Pierre o Jessi pÄ lite fest =), va kul och utklÀdd va jag. Till och med lösögonfransar, va inte bara nÀr de skulle bort sen pÄ natten men tillslut sÄ.

Blev vÀldigt fÄ sovtimmar men de va de vÀrt. Ingen Àlg igÄr, lite trÄkigt men de Àr ju som de Àr de. NÀsta gÄng vi ska ut Àr jag nog i Avesta sÄ Àlg Àr nog fÀrdigt jagat för mig i Är =(. Men bara att vÀnta tills nÀsta Är, har man ju en sak att se fram i mot redan nu =).

I morse vaknade jag av att Barran lÄg pÄ mig, hon Àr ju bara för go ibland. Tror smÀllen med tröttheten kom idag istÀllet och ont i halsen har jag men skit samma de sover vi bort i natt =). Sov typ 11 timmar till idag sÄ kan ju va de ocksÄ att jag har sovit lite för mkt.

Imorrn blir de nog en tripp till stan och Moa för lite mera matteplugg gick lite sÄ dÀr igÄr. Ingen av oss va sÄ pigga och nÀr vi trodde att vi hade fattat och allt va rÀtt sÄ va allt fel haha =P jÀvla matte. De Àr ju inte ens logiskt för 5 öre nu.

Nej om ca 2 timmar ska jag dra och jobba sÄ bÀst att sÀtta lite fart kanske. Detta och laga mat Àr inte sÄ lockande och jag Àr inte ens hungrig men nÄt mÄste jag ju Àta. suck suck suck =P. Steka en korv eller tvÄ gÄr fort och de Àr ju alltid nÄt iaf!

Ha en fortsatt bra mÄndag =), hare gott!


Kluven

Ja de Ă€r precis vad jag Ă€r de. Över allt man kan tĂ€nka sig. Ingen bra dag. Försöker plugga men de gĂ„r ju inte va fan ska man göra dĂ„?! Inte sĂ„ jĂ€vla lĂ€tt. Men vill ju.
FÄr anta att de bara Àr en dÄlig dag och att de gÄr bÀttre i morgon, idag har jag bara kÀnt mig stressad för allt och nu har jag ont i magen med.

IgÄr gjorde jag en paus i pluggandet och Äkte till skogen och la spÄr. Pepsi fick ett lÄngt med 2 bloduppehÄll vilket han klarar galant. Duktig min lille prins!

Barran fick ett lÀngre, hon har ju varit lite mesig och jag trodde inte hon skulle greja de men dÀr hade jag fel. Hon har kommit pÄ detta och gick rÀtt sÄ bra. NÄgra gÄnger stannade hon upp och ville ha min hjÀlp och dÀr mÄste jag va lite mer kall och bara titta Ät det hÄllet hon ska och inte sÀga nÄt utan lÄta henne fixa det sjÀlv. Vilket hon ocksÄ gör =).

En nÀra dödenupplevelse fick jag hÀr om dagen med nÀr de plötsligt stod en stor jÀvla Àlgtjur framför bilen dÄ trodde jag fan att de skulle smÀlla. Inte lÄngt undan iaf. Puhh!! Men de va nog bland de lÀskigaste jag har varit med om under min tiden med körkot (7 Är!).

Hemska drömmar i 2 nÀtter nu, jag som aldrig har de annnars vet inte vart de kommer ifrÄn. KÀnns bara som om jag hÄller pÄ att tappa greppet helt. Inget Àr kul, inget Àr bra ja usch tragiskt jag vet men de Àr lite sÄ de kÀnns. Fattar inte varför jag aldrig kan va nöjd med nÄt, varför jag alltid ska krÄngla till de. Och detta med diciplin va Àr de?! Med plugget har jag de men inte med t ex trÀning nÀr de gÀller mig sjÀlv. Som tur Àr sÄ motionerar jag rÀtt mkt ÀndÄ med tanke pÄ hundarna och nÀr vi Àr i skogen.

Hoppas jag inte Àr pÄ vÀg att bli sjuk eller nÄt med tanke pÄ drömmarna, orkeslösheten, stÀndigt trött, aldrig hungrig nÀstan..... Vart Àr jag Emma den positiva, glada, den som alltid har full fart och ofta ett leende pÄ lÀpparna?! Den Emma jag vill va men inte varit pÄ lÀnge kÀnns de som.

Nej nu ska jag fortsÀtta med deppmusiken, tycka synd om mig sjÀlv, grina en skvÀtt till ( har bara grinat typ 4 gÄnger idag) och krypa ner i soffan! Haha fan va illa de lÄter och ja jag vet jag har kanske ingen anledning till de och de Àr bara att ta tag i sig sjÀlv och rycka upp sig men tro mig idag har jag försökt och de gÄr inte!!!!

ÅngestkĂ€nsla till tusen idag! BLÄÄÄÄÄÄÄ!!! Ibland bara önskar jag att nĂ„gon skulle kunna ta tag i mig och skaka pĂ„ mig.

Är nog pĂ„ djuptvatten och letar efter land nĂ„gonstans, men frĂ„gan Ă€r ska jag vĂ€nda tillbaka?! Eller fortsĂ€tta framĂ„t de kan ju bĂ€ra men de kan ju ocksĂ„ brista, Och va hĂ€nder dĂ„?!

Nej nu ska jag gÄ ut med hundarna och rensa huvudet lite hoppas de hjÀlper!

Kingen har för att byta samtalsÀmne blivit kastrerad sÄ nu har jag inte lÀngre en galen hingst utan en galen valack. Men förhoppningsvis sÄ lugnar han ner sig sÄ smÄningom!

Hade gott!


seg idag

I lördags jaga vi lite pĂ„ dagen. Är riktigt kul att jaga med drivande hund, man kan höra vart de Ă€r och de Ă€r hĂ€nder nĂ„got hela tiden.

PÄ kvÀllen va de dags för lite kals och vi gick vidare ner till pizzerian för en skulle sjunga dÀr. Och över min förvÀntan sÄ va de riktigt kul o trevligt och rÀtt mkt folk =)!

Efter de hamnade vi hÀr och vet inte va klockan va nÀr jag gav upp och gick och la mig men över 3 va hon iaf =P. IgÄr gjorde jag inte mÄnga knop, mest soffhÀng och tv pÄ förmiddagen.

Sen kom Jossan och vi Äkte upp mot skogen. La 7 spÄr ett lÄngt med 4 vinklar, 2 bloduppehÄll och en ÄtergÄng till Kajsa vilket hon klarade bra.
Pepsi fick ett lÄngt 4 vinklar och 2 uppehÄll och han va tokig och hur duktig som helst. Pappa fick gÄ med han eftersom jag la spÄret och till och med han blev lite impad tror jag fast han sÀger ju inte mkt i vanlig ordning =P. Sen Àr de ju ingen jakthund utan en liten hÄrboll och dÄ Àr de vÀl ÀndÄ svÄrare =P haha.
Barran ja hon va faktiskt duktig, hon spÄra bra och kunde stÀnga av de andra bÀttre Àn vad hon brukar. Klöven tog hon pÄ en gÄng och sen bar hon den till bilen. Skönt att de börja lossna Àven för henne. Och hade till och med selen pÄ henne, har fÄtt för mig att hon kanske tyckte den va lÀskig eller ovan men hon fÄr lÀra sig helt enkelt.
Sen va Ulrika med sina hundar Bissan och Gizmo hur han nu stavas med, och bÄda gjorde ett bra jobb pÄ lite olika sÀtt de fick ett kortare spÄr och en vinkel. Bissan impa nog mest och de va första gÄngen för de bÄda sÄ det kan du va riktigt nöjd med Ulrika =)! Snart kör vi igen!
Emma o lilla Maja va med, första gÄngen Àven för dom. Maja kom ivÀg bra hon va vÀldigt intresserad av blodet sÄ de tog lite tid men hon jobba pÄ bra.
Och lilla Musse som börjar bli stor nu fick ett han med och gjorde de bra, han greja lite i början men sedan flöt de pÄ bra =)!

Kul nÀr de Àr lite olika hundar och kul och se hur de spÄrar. Sen tycker jag de Àr vÀldigt kul nÀr man Àr nÄgra och gör en sÄn hÀr sak och kommer ut i skogen. Visade Àven Ulrika hur man lÀgger sÄ nÀsta gÄng sÄ kanske hon kan lÀgga mina. Barrans la jag sjÀlv men de Àr vÀl inte hela vÀrlden.

Idag började jag plugga matte och de gÄr ok Àn sÄ lÀng 2 tal som jag inte fattar mig pÄ men ska fÄ hjÀlp med sÄ fÄr vi se. Engelska boken fick jag inte heller sÄ den fÄr jag vÀl Äka och köpa i stan imorrn istÀllet.
Har suttit i telefon kö i 35 min nu till komvux de Àr ju inte snabba. Undrar ju lite hur de kommer bli, trodde ju att de skulle komma nÄn info idag eftersom de börjar idag men inte ett skit?! Inte sÄ lÀtt dÄ... trött jag bli med tanke pÄ att jag inte har vÀrldens bÀsta tÄlamod direkt. Ger snart upp för idag med att fÄ tag i dom.

Lite senare bÀr de av till FÀrjestad och titta pÄ Kingen men Àr ett tufft löp idag sÄ bara han sköter sig Àr jag nöjd. Men spÀnnande Àr de =)!

Hade gott!!

Denna dag började inte som jag hade tÀnkt...

Nej verkligen inte, ibland kan jag bara inte förstÄ hur folk tÀnker. Omoget till tusen Àr vad de Àr. Förstöra för andra va fÄr man ut av de?!

Nu Àr jag inne pÄ andra koppen kaffe och myser ner mig lite i soffan. Men ska snart hoppa in i duschen och sen ska de grejas lite sÄ jag kan göra vad jag vill imorrn (o pÄ lördag o söndag) nÀr jag Àr ledig. Ska ju ÀndÄ jobb lite senare idag sÄ har ju redan ett mÄste idag sÄ dÄ kan jag lika gÀrna ha nÄgra till ;P.

IgÄr kom Snurre (Truls bror) som har flyttat in hos vÄra grannar. Och gud va underbart att fÄ gosa med han och sÄ kom sÄ klart tÄrarna. Ingen skrÀll nÀr de gÀller mig direkt =P. Kom ju att tÀnka pÄ Truls och insÄg att jag saknar min goa katt.
Har spanat in ett hus med som jag hoppas ska hyras ut sÄ smÄningom och som inte kommer bli allt för dyrt =P. DÄ kan jag skaffa mig min jÀmthund, en katt eller 2 och kanske en kanin!

Drömma kan man ju alltid göra iaf =P, men de huset börjar faktiskt bli riktigt fint pÄ utsidan och stor grÀsmatta. Kan ju inte bli bÀttre eller hur!? NÀra buss och ja de Àr perfa helt enkelt. Haha men jag har ju ingen aning om vad dom ska göra med de heller sÄ =P.

Imorrn hoppas jag de blir ett öppet spÄr med Kajsa, sen ska jag och Elin ta en lÄng skogspromenad. SÄ kul med lite sÀllskap gÄr ju för de mesta sjÀlv sÄ de ser jag fram imot =).
Och sÄ kan ju Bruno och Barran hÀrja, nu blir de mest att hon springer som en tok och att jag kastar lite pinnar. För Pepsi vill inte direkt busa med henne han flyr fÀlter nÀr hon drar igÄng =P.
Bruno och Barran har börjat leka riktigt bra nu hon Àr inte sÄ tuff mot han sÄ de Àr skönt och vÀldigt kul =). Och han har tuffat pÄ sig ocksÄ sÄ de leker pÄ lite samma nivÄ nu.
Nackdelen med min lilla tös Àr att hon har ju lite tuffare lek och nu nÀr Aisa inte finns lÀngre sÄ har hon ju ingen direkt som hon kan hÀrja med. SÄ de Àr vÀldig kul att de fungerar sÄ bra med Bruno.

Nej nu ska jag sÀtta fart =) Hade gott!


Har hÀnt en del =)

Ja de har de gjort. Pepsi har börjat spÄra riktigt bra och de Àr vÀl ca 5 gÄnger jag har kört med han och sist nu sÄ gick han ett som va rÀtt lÄngt och med bloduppehÄll och grejer =). Duktig han och tokig blir han, kan ju inte direkt tro att han Àr 11 Är.

Barran fick ta hÀng pÄ Bruno och dÄ va hon ivrig, hon spÄra kanske inte hela tiden men in i mellan Ät. Och dÄ tog hon klöven i munnen nÀr hon kom fram och till och med reste lite ragg sÄ nu vill hon ju hitta den. Sen fick hon ett eget. Men de va 2 diken med i de plus att de gick ut pÄ en Äker vilket tydligen ska vara vÀldigt svÄrt för dom nÀr de varierar sÄ i underlaget. Men efter lite om och med sÄ hitta hon den. Men nÀsta gÄng ska vi lÀgga ett snÀllare för hon vart lite rÀdd pÄ ett stÀlle hon Àr ju inte sÄ tuff som hon ser ut dÄ =P.

Kajsa ska jag kanske ivÀg med pÄ fredag och köra ett öppet spÄr ska bli spÀnnande och se hur hon tar de. Har aldrig gÄtt ett sÄnt men kÀnner att jag kan lika gÀrna gÄ för en domare pÄ en gÄng med henne för hon bryr sig inte om skott och jagar ju bra. Annars fÄr man se de som bra trÀning =)! Och dÄ vet man ju va man ska trÀna pÄ =).

PÄ Söndag ska vi Àven köra lite spÄr nÄgra stycken ska bli kul. Och pÄ Lördag blir de nog att jaga lite rÄdjur men dÄ visar de sig nog inte. DÄ kommer vÀl Àlgarna istÀllet =P.

Jagade Àlg i helgen som va, va riktigt spÀnnande nÀr man fick stÄndskall pÄ nÀra hÄll och att man hörde att de kom nÀrmare o nÀrmare sÄ va de bÄde fredag o lördag. DÄ börjar hjÀrtat slÄ snabbare o snabbare vill jag lova =P.
Men de kom inte Ànda fram men va fan de va ju första gÄngen sjÀlv pÄ pass pÄ Àlgjakt och sÄ hade jag sÀllskap av Emelie 2 dagar o Jossan en dag =).
NÀsta helg ska vi ut igen kan ju hoppas pÄ lite mera tur dÄ och att de kommer fram till passen. Men dÀr i mot pÄ fredagen sÄ kom 2 bockar i pass pÄ ca 15 m, bredsidan och stÀllde sig still lite bittert. LikasÄ pÄ lördagen frÄga faktiskt till och med pappa om jag fick skjuta men icke =P. SÄ dÀrför tror jag pÄ att de kommer komma Àlg i pass pÄ lördag istÀllet.

Kingen ska springa pÄ mÄndag pÄ FÀrjestad och denna gÄngen blir de nog ett tufft löp för lillprinsen. Men han har spÄr 7 sÄ de Àr ju bra iaf =). Bara han sköter sig Àr jag nöjd!!!

LĂ€sa ska jag börja göra pĂ„ mĂ„ndag med, kommer fĂ„ plugga som en tok. De jag ska lĂ€sa ska egentligen ta 7Âœ vecka  men jag ska försöka klara de pĂ„ 4. Jobbar kvĂ€llen imorrn sen Ă€r jag ledig och till veckan har jag tjĂ€nstledig. PĂ„ 4  veckor kommer jag jobba 3 dagar men jag kommer fĂ„ plugga som en tok men de ska gĂ„ =).
SÄ dÄ SKA jag fÄ rutin pÄ att gÄ till gymmet, inga ursÀkter!!

Och sÄ har ju lilla söta Nova kommit till vÀrlden och hon Àr sÄÄÄÄÄÄÄÄ söt <3! Satt och gosa lite med henne i mÄndags och Àven i tisdags va jag dÀr en svÀng och dÄ fick jag lÀgga henne =)!
JÀtte jÀtte grattis Àn en gÄng till de nyblivna förÀldrarna <3. Nu ska jag snart ut och spana lite bebis grejer men ville ju se hur hon sÄg ut först =).

Snart ska jag springa ner till tvÀttstugan och hÀnga tvÀtten, jÀtte kul bara ett ont mÄste. Och ja min lÀngtan till hus Àr enormt Àven om detta med lÀgenhet Àr bekvÀmt.

Pepsi har Àven börjat fÄ rutin pÄ att spela död pÄ morgonen tror jag. I mÄndags skrÀmde han mig riktigt ordentligt. Han vakna inte fast jag skaka pÄ han. Och han lÄg med öppna ögon sÄ jag tog fingret nÀra ögat pÄ mig och dÄ blinka han till och la av vÀrldens suck. Haha han mÄste va trött pÄ mig nu men va fan han skrÀmmer ju livet ur mig nÀr han gör sÄ dÀr.

Hade gott i höstrusket =P




Nu va de ett tag sedan...

Har inte varit sÄ flitig hÀr pÄ ett tag. Vad har hÀnt den sista tiden dÄ. Inte mkt jobbat, trÀnat med hundarna och sovit typ. Mitt sociala liv har varit jobbet och nÀr vi har trÀffats och trÀnat med hundarna =)! Och shit va kul de Àr sist va vi i skogen i 6 timmar och la massa spÄr samt prova pÄ apportering =). Barrisen sprang som en tok och hÀmta jÀtte fint men detta med att komma tillbaka med de va en annan 5:a ;P. Men de kommer de med va ju första gÄngen. De jag trodde skulle va svÄrast för henne va iaf inga problem =).

I höst nu blir de att plugga upp lite Àmnen fick beskedet idag =), kul men hur ska detta gÄ?! Va ju ett tag sedan jag pluggade men de ska bli kul.

Älgjaktsveckan Ă€r igĂ„ng och snart snart snart Ă€r de fredag och dĂ„ ska jag Ă€ntligen fĂ„ gĂ„ ut =), och sĂ„ kommer ju Emelie ocksĂ„ och ska sitta med =)! Som jag har vĂ€ntat.. Bara 2 dagar kvar nu.

Nej nu ska jag hoppa i sÀng sÄ de blir ny dag snabbt sÄ de blir nÀrmare fredag =), imorrn blir de mera jobb. Sen har jag semester och bÀsta Emelie kommer pÄ torsdag kÀnns som hundra Är sedan nu...

Hade gott Äterkommer efter Àlgjakten =)!

RSS 2.0