mys eftermiddag

Jobbat idag med men imorse va de segt att komma upp vill jag lova. Tur att Micke Äker med till jobbet de dagar vi bÄda gÄr dagen sÄ jag kommer upp =P. Vill ju inte att han ocksÄ ska bli sen. Men imorrn gÄr jag kvÀllen dÄ ska jag sooooooooova om mina hundar tillÄter vill sÀga. Och pÄ fredag gÄr jag bara till 2 =) sen ledig helg. Har inga planer Àn sÄ lÀnge ska lura med Lena ut i skogen tÀnkte jag och kanske lÀgga nÄgra spÄr.
Ska fösöka hÄlla mig lugn och nykter man fÄr sÄ mkt mera gjort dÄ och fÄr ut sÄ mkt mer av helgen men nÀr fredag kommer sÄ blir man allt lite sugen pÄ att komma ut och dansa lite =)! Skadad jag vet, men jag vill ju till Harrys och dit vill inte sÄ mÄnga av mina dansvÀnner utan dom som giller och stÄ i baren ;P! Och de Àr ju inte min grej sÄ de Àr bÀttre att stanna hemma helt enkelt. FÄ se hur de lÄter till helgen har en förmÄga att Àndra mig snabbt, rÀtt lÄt i playlisten sÄ Àr de kört.
Har börjat fÄ exem pÄ handen vilket jag aldrig har fÄtt hoppas de inte blir vÀrre bara. Och misstÀnker en förkyldning pÄ g men den ska sovas bort tills imorrn.
VÀntar pÄ att min kÀre bror ska komma hem vill ha lite filmer och sÄ Àr de ju robinson tror jag sÄ hoppas jag kan hÄlla mig vaken en liten stund och njuta av en kvÀll i soffan.
KÀnner mig sÄ peppad nu sÄ nu ska jag lyckas har jag bestÀmt har redan gÄtt Ät rÀtt hÄll helt otroligt men mer ska de bli =).
Idag tÀnker jag och lider med Anders <3! Idag somnade hon in fina lilla Aisa. Inte kul sÄnt dÀr visste ju klockslaget och nÀr jag stod och gjorde kaffe hemma hos en sÄ sÄg jag att klockan va över de och dÄ kom tÄrarna men jag lyckades bita ihop och va som vanligt bara de va borta och ingen mÀrkte nÄt.
Önskar man kan lasta av varandra ibland nĂ€r man har vĂ€nner som har de tufft bara lyfta bort de nĂ„gra minuter sĂ„ den kan fĂ„ mĂ„ bra i allt elende. För ibland beroende pĂ„ dagsform sĂ„ Ă€r man starkare Ă€n den andra. Men de fungerar ju inte sĂ„. LikasĂ„ en annan vĂ€n som har de tufft önskar bara jag kunde ta över hennes smĂ€rta och elĂ€nde för en dag sĂ„ hon kan fĂ„ mĂ„ bra. Men jag vet ju att de inte gĂ„r, men nĂ€r nĂ„gon stĂ€nger en ute sĂ„ blir man sĂ„ frustrerad och vill bara skrika PRATA med mig Ă€ven om jag inte har nĂ„got vettigt att sĂ€ga kanske om just de men sĂ„ att man fĂ„r ur sig de. För de fĂ„r en faktiskt att kĂ€nna sig lite bĂ€ttre för stunden iaf. Nu menar jag inte att nĂ„gon stĂ€nger en ute men nĂ€r nĂ„gon stĂ€nger in dig och inte pratar sĂ„ har man oro dag som natt tills man har lyckats sprĂ€cka ett litet hĂ„ll pĂ„ bubblan.
Men alla Àr vi olika och vissa pratar hellre och vissa vill va sjÀlva och sÄ Àr de. Jag Àr en pratare men har mer o mer börjat stÀnga in mig. Vet inte varför de Àr sÄ, inte för att jag mÄr dÄligt över nÄgot, inte alls. Men förr om de uppstod nÄt sÄ ringde man alltid till nÄgon men nu stÀnger man dörren och bara Àr och grubblar för sig sjÀlv. Inte sÄ lysande kanske men man blir nog mer o mer försiktig med vilka man öppnar sin mun till och tÀnker över innan kommer de ge nÄt de hÀr. Men de Àr vÀl de som Àr en mognadsgrej eller att man faktiskt har blivit starkare i sig sjÀlv och man vet att man har svaren sjÀlv. Nej va mkt smörja de blev nu men som som pluppar upp och dÄ kommer de med hÀr.

Funderar skarpt pÄ att göra ett inlÀgg ang Varg, stÄr mig upp över jag vet inte vad nu. Varghatare Àr extrema Ät ett hÄll och vargÀlskare Ät de andra sÄ de blir bara barnsligt och omoget av allt. Nu vill jag inte att nÄgon ska ta Ät sig av de vill bara fÄ ur mig de. Men de blir sÄ extremt, överdrivet och trÄngsynt sÄ jag vet inte vad. NÀr vuxna mÀnniskor nÀstan blir ovÀnner pÄ riktigt för att de har olika Äsikter men herregud vÀx upp. Jag kan Àrligt sÀga att jag stÄr med ett ben pÄ varje sida. Jag tycker att de svaga sjuka ska bort för de har inte rÀtt psyke och de stÄr jag för, samtidigt som jag tycker vi ska ha en frisk men liten vargstam. För de Àr fina djur. Och detta med skyddsjakt dÄ blir den stackarn som skjuter kallad för mördare?! Men tÀnk om vargen har tagit 10 fÄr för denna bonde, de Àr pengar för han. Och dÄ kan man ju frÄga sig vad gör vargen dÀr? friskt betende? Nej.. Vet de som har haft vargar intill husknuten, de Àr heller inte friskt. Kul att slÀppa ut sin hund pÄ grÀsmattan, och de Àr inget jag tycker man ska acceptera.
Men jag tycker fortfarande att de ska fÄ finnas ute i skogen men i begrÀnsad mÀngd och utspridda. Men kommer de för nÀra hus ska de bort för dÄ Àr de nÄgot som inte stÀmmer för de Àr i naturen skygga. Bara att lÀsa pÄ om varg och deras beteende. De vill inte visa sig bland folk om de Àr friska. Nu blev de en del ÀndÄ och de lÀr ju reta nÄgon. Men inte min mening med det men bara fÄ upp ögonen och se hur de Àr. Och Äter igen dÄ för att de inte ska tolkas fel jag Àr inte imot varg.

Nej nu ska jag kolla pÄ robinson och förtillfÀllet Àr de en massa snoppar haha stackarna att springa nakna.. Kul att fÄ allt filmat och med i TV =P

Hade gott!

En sak till ursÀkta alla smÄ stavfel och bokstÀver som fattas lite hÀr och dÀr men skriver de som pluppar upp och lÀgger inte ner mig sÄ mkt pÄ att lÀsa igenom de sen =P

Nu var de mÄnga dagar sen jag skrev nÄt..

Jag har inte gjort sÄ mkt mer Àn att jobbat. Har varit ute en dag till pÄ bockjakt och en dag pÄ fÄgeljakt. Passade Àven pÄ att gÄ ut i fredags. Folk fÄr sÀga vad de vill men Harrys Àr underskattat och hur bra som helst. De spelade hur bra musik som helst hela kvÀllen visst folket Àr inte de roligaste kanske men de skiter jag i, man kunde verkligen slÀppa loss pÄ dansgolvet och de Àr de jag Àr ute efter =)!
IgÄr Äkte jag, Anders o hundarna till Birgitta sÄ Barran och Aisa slÀppte loss de hÀrjade i över en timme, tyckte lite syn om Pepsi sÄ slÀppte han med i hagen. Men sÄklart hittade han ut och stack men han kom tillbaka som tur va, visst han Àr gammal och ser kanske inte mkt ut för vÀrlden men nÀr han kommer lös dÄ jÀvlar har man inte en chans. De gjorde lite ont i hjÀrtat med vetskapen om att de va sista gÄngen de lekte ihop. Men en vacker dag sÄ ses de igen.
Usch nu fick jag en klump i magen hatar nĂ€r djur man Ă€lskar ska tas bort Ă€ven om de inte Ă€r sin egen. Och jag har ju sĂ„ svĂ„rt med just "Hej dĂ„". Är sĂ„ bölig men de Ă€r vĂ€l mĂ€nskligt de ocksĂ„. De underbara varelserna borrar sig liksom in i hjĂ€rtat och lĂ€mnar sĂ„r den dagen de mĂ„ste gĂ„ vidare och vi stĂ„ kvar. Man fĂ„r verkligen ta till vara pĂ„ dagarna tillsamman och se tillbaka pĂ„ dom som underbara minnen.
Och de viktigaste av allt att man vÄgar sig pÄ en ny hund nÀr allt har lagt sig för sjÀlvklart ska man ha den tiden pÄ sig att sörja. Och vissa djur kommer man aldrig över helt och kan inte ersÀtta dom heller men man kan fÄ en ny kompis att ha en underbar tid tillsamman med.
Och dÀr kom tÄrarna men de Àr ju bra att grÄta sÀgs de kan inte stÀnga saker och ting inne men ibland sÄ önskar man att man kunde bita ihop lite mer.
Man vill ju va stark inför dom sĂ„ de inte mĂ€rker att man Ă€r konstig men de Ă€r lĂ€ttare sagt Ă€n gjort ibland. De Ă€r dĂ€r jag har min pappa till hjĂ€lp nĂ€r de Ă€r mina egna djur han Ă€r lugn och sansad och de Ă€r inga konstigheter. Även om han inte heller tycker de Ă€r sĂ„ kul sĂ„ Ă€r han bra i sĂ„nna tillfĂ€llen!!
Nej usch och fy nu lÀmnar vi detta, fÄr bara Ängest och börjar tÀnka tÀnk om jag snart stÄr dÀr, har ju jÀmt vart dÀr med hÀst o katt.
Nu fÄr de bli robinson sÄ man kommer pÄ andra tankar sÄ fÄr vi se om jag gÄr över sen och sÀger hej dÄ eller sÄ lÄter jag de va vi hade sÄ kul igÄr och de Àr bÀttre hon kommer ihÄg mig som glad Àn ledsen.
Underbar Àr hon iaf <3!!

Hade gott!



Asia o Pepsi <3<3<3









Sov gott min vÀn <3<3<3 Kommer aldrig glömma dig!! Nu kommer du till Rex, Amy, Anja, Classic, Fanny, Truls och alla andra! Vi ses en dag igen!

Idag fÄr de bli en hel del bilder =)

Har varit inne till Kingen idag <3, han vÀxer min lillaplutt. Jag fick bada han idag och de va sÄ jag fick tÄrar i ögonen. För han började leka med vattenstrÄlen precis som Classic gjorde kÀnde hur klumpen vÀxte saknar henne sÄ sjukt mkt i perioder. Och han har hennes huvud med, ser mÄnga drag efter henne i honom. Men jag fick bita ihop pappa va ju med han hade vÀl skÀmts öga ur sig annars =P! Alla mina tÀcken passade ocksÄ dock Àr han specialist pÄ att klÀ av sig dom och ha sönder dom. NÀsta gÄng jag ser han sÄ Àr de i ett löp om han kommer med i de =)! Ska bli spÀnnande!



Inte sÄ sugen att stÀlla upp pÄ kort efter provlöpe,t trampade mest runt och ville ut igen men lyckades fÄnga han pÄ en iaf =P

Tog morgonpromenaden med pappa och hundarna Àven i morse, Snobben fick va hemma han vill ju bara Àta upp Pepsi sÄ inte sÄ lyckat att ha med han blir bara ett jÀvla liv pÄ ren svenska.









Mysig vÀrre och de njuter av att va ute i skogen o gÀrdena. Snart dags att börja slÀppa Kajsa och börja trÀna inför jakten. Blir vÀl till veckan de tror jag, jag och brorsan ut ska bli kul och se om hon fÄr tag i nÄgon Àlg =)



En bild pÄ Kingen sen premielöpet förra Äret =) Han har vÀxt en del sen dess.



Barran med en av hennes bÀsta kompisar Gizmo =), de Àr fullt ös nÀr de Àr pÄ samma stÀlle.



Taggad Àr hon iaf för nÀr man ska spÄra med henne gÄr hon som klockan men vÄga ta klöven ifrÄn henne sen de Àr hennes. Hon brukar fÄ bÀra den till bilen men de Àr ju bara och ta den om man vill men hon blir sÄ mallig sÄ lÄter henne va de en stund iaf.



Haha men Pepsi ska nog inte vem som helst stoppa fingrarna till nÀr han har hittat sin klöv han vaktar den ordentligt och vill inte ge ifrÄn sig den i första taget. Han har börjat fÄ mer smak för detta tror jag men nöjd de Àr han iaf =)



Medans spÄren lÄg sÄ skulle man ju sysselsÀtta sig med nÄgot och va Àr bÀttre Àn att gÄ i skogen och plocka lite svamp =)



Efter en tur i skogen med familjen och hundarna, Àr galet mkt svamp i skogarna nu. Och de Àr ju avkoppling pÄ hög nivÄ och bara gÄ omkring och plocka och Barran fÄr chansen att springa av sig.



Hittade denna fina bild pÄ min lilleprins. Va frÄn den dagen Kingen gick premielöp. SÄ fiiin <3



Kompisarna myser i soffan. De Àr att en speciell ras de dÀr men de har tagit mitt hjÀrta med stormsteg. Trodde aldrig de men staffar Àr ju hur hÀrliga som helst.


Nej nu mÄste jag göra nÄgot vettigt, jobb imorrn och sen ikvÀll ska jag ivÀg pÄ Àlgmöte. De nÀrmar sig, har nog redan börjat rÀkna ner lite. Var ute igÄr igen och spana efter en bock med brorsan, men inte denna gÄngen heller. DÀr i mot kom geten fram igen, kan hon bara inte ha en bock med sig nÀsta gÄng!?
Va nog ute 3-4 timmar och gick vÀl en 4 km ungefÀr sÄÄÄÄ hÀrligt men de vart sÄ mörkt pÄ slutet sÄ mamma va gullig och kom och hÀmta oss sÄ vi skulle slippa gÄ igenom hela skogen för att komma till bilen igen. DÄ hade jag nog skete pÄ mig Àrligt talat. För sÄ tuff Àr jag inte har blivit mkt bÀttre men dÀr gÄr grÀnsen.
Körde Àven lite lydnad idag och Kajsa Àr ju grym och hon ska va en jakthund och Àr sÄ skÀrpt sÄ de finns inte hon gillart ocksÄ riktigt kul =)! Pepsi gör allt för lite godis och hoppar som en boll brevid en och stannar man sÄ sÀtter han sig och vinkar haha han fÄr hÄllas huvudsaken Àr att han tycker de Àr kul.
Barrran körde jag lite kontaktövningar med och de har blivit bĂ€ttre pĂ„ bara nĂ„gra dagar sĂ„ de va kul ska kolla över om de finns nĂ„gon lĂ€mplig kurs som startar snart. Vill Ă€ven fĂ„ igĂ„ng henne pĂ„ spĂ„randet sĂ„ man kanske kan gĂ„ fortsĂ€ttningen med henne, Ă€r rĂ€dd för att den kursen kommer va i samband med Ă€lgjakten och dĂ„ Ă€r de vĂ€l inte vĂ€rt att anvĂ€nda Kajsa. Fast jag önskade att den inte skulle va de sĂ„ vi fĂ„r vĂ€l se nĂ€r de lĂ€gger den. Är ju sĂ„ kul =)!

Mkt hund nu kanske men de fÄr ni ta =)! Annars blir de nog ett litet halvbittert inlÀgg sÄ dÄ fick de bli hundar och bilder. För mina djur fÄr mig att mÄ riktigt bra, man sÀtter upp mÄl, man jobbar tillsammans, man gör massa skoj ihop och de viktigaste av allt de sviker aldrig eller har en i andra hand eller nÀr de passar. De Àr nr 1 för mig och jag de för dom.

Andra roliga saken att vÀnta pÄ nu Àr ju sÄ klart HOCKEYN, de dröjer inte nu =D!! Bjuder pÄ en bild frÄn förra Äret




Hade gott =)!

Ny vecka nya möjligheter =)

MÄndag igen gud va veckorna gÄr fort. Jobbat hela helgen och ska jobba ikvÀll sen Àr jag ledig 2 dagar. Idag sÄ hoppade jag i understÀllet och regnklÀderna och gick ut och gick i 1 timme. NÀr jag kom hem igen slÀngde jag in hundarna och gav dom mat sen gick jag vidare mot gymmet =) och körde pÄ rÀtt sÄ bra. KÀndes riktigt bra faktiskt hade inte tappat sÄ mkt som jag trodde. Armarna skakar dock fortfarande kul imorrn de haha körde nÀstan hela kroppen, skönt att ha gÄtt dit igen försöka fÄ rutin pÄ de igen =). Förhoppningsvis sÄ kanske ryggontet försvinner nu.
Tog en varm dusch och Ät frukost nÀr jag kom hem och passade pÄ att ringa till Lena ska dit imorrn va 100 Är sen sist tror jag. PÄ onsdag ska förhoppningsvis Kingen gÄ ett provlöp till sen om de gÄr som de ska sÄ blir de att leta löp, spÀnnande =D! Och pÄ kvÀllen Àr de dags för Àlgmöte wohoo de börjar dra ihop sig för Àlgjakt inte lÀnge kvar nu och jag rÀknar ner!
Tycker denna Ärstiden Àr mysig, kan börja anvÀnda understÀll, tÀnda myslamporna i fönstrena, tÀnda ljus och krypa ner under en filt. De har sin charm mÄste jag sÀga. NÀr jag körde hem frÄn jobbet igÄr kvÀll kÀnde jag dock att jag ska försöka lÀgga ner mig att hitta en lÀgenhet i stan ÀndÄ för denna Äkingen börjar bli lite drygt speciellt nu nÀr de Àr mörkt ute.
Ska försöka mig ut imorrn och smyga pÄ pass och se om de vill komma nÄgon bock 3 gÄngen gilt kanske =P, kan ju hoppas iaf.
Nu blir de soffhÀng innan jobbet!!

Hade gott!

Jobbhelg pÄ ingÄng...

Jobbhelgen Àr pÄ ingÄng likasÄ magvÀrken. KÀkade tabletter 14 dagar för magkatarr, efter 4 dagar nÀr jag hade slutat med dom sÄ började det igen. Har varit skit noga med mÄltier och allt men de Àr nÀr jag stressar upp mig. SÄ ska försöka att inte göra de men de Àr lÀttare sagt Àn gjort.
Hundarna fÄr Äka upp till farmor och de blir första natten jag och Barran sover pÄ olika stÀllet, lite konstigt men annars ska jag hÀmta dom sent ikvÀll för att Äka tillbaka jÀtte tidigt imorgon. SÄ pappa skulle hjÀlpa till med promenaderna sÄ hon fÄr ur sig energi för hon blir hemsk annars.
Behövs inte mkt nu förrÀn allt ska rasa igen, jag vet ju om hur de Àr ÀndÄ hoppas man och stÀller upp men va fÄr man tillbaka. Knappt hÀlften mÄste lÀra mig detta för vet ju om det men att de ska va sÄ jÀvla svÄrt att sÀga nej. Men jag har iaf blivit bÀttre pÄ de =).
SpÄrandet med hundarna gick bra. Kajsa Àr ju hur grym som helst, pappa fick gÄ med henne eftersom jag la spÄret kul att kunna göra nÄgot ihop. Förut va de ju hÀst tÀvlingarna men nÀr jag slutade med det sÄ finns de inget jag och pappa gjorde ihop, nÄgon hockeymatch ibland och iblans lite hjÀlp i stallet men inte som förut. DÄ va han med pÄ framridningen och stöttade och gav de smÄ rÄd jag behövde höra och nu nÀr vi var i skogen och la spÄr och greja sÄ blev de lite sÄ igen. Jag har alltid varit pappas lilla flicka sÄ jag har saknat de dÀr stunderna nÀr vi har gjort saker ihop <3! Efter Kajsa var de Pepsis tur hade inga större förvÀntningar pÄ honom med tanke pÄ förra gÄngens försök, men nu jÀvlar va han hur taggad som helst. Visade han starten och han va igÄng och gick klockrent, första vinkel inga problem och rÀtt fram och tog klöven i munnen pÄ en gÄng bÄde jag och pappa vart förvÄnade. Efter de va han hel tokig och va som om han vore 1 Är igen helt galen =)! Snobben fick ocksÄ prova och jÀvlar va duktig han va, kom han av sig lite sÄ vart han sÄ ivrig att hitta de igen sÄ han jobbade riktigt bra kanske en aningens ivrig men de va första gÄngen har har gjort nÄt sÄnt hÀr och han Àr 11 snart 12 Är sÄ han va duktig gammelgubben.
Barran dÀr i mot va vÀl ingen direkt talang. Hade köpt en sele och sÀtte pÄ spÄrlinan och jag och pappa skulle gÄ men dÄ vart hon nÀstan rÀdd för att vi var bakom och hon ville inte alls gÄ. Pappa sa att bÀttre du gÄr sjÀlv med henne sÄ jag gick förre henne in och visade nÀsta blodflÀck och dÄ jobbade hon pÄ helt ok Àven genom första vinkeln. Sen vissla mamma till, varföa vet jag inte men dÄ kom hon av sig helt sÄ efter lite om och men sÄ var hon igÄng lite igen men sket i klöven pÄ slutet. Men de Àr bara att prova ett par gÄnger till för staffar brukar ju behöva en gÄng pÄ sig innan de fattar vad som ska göras sÄ vi fÄr se. Eller som kommer hon aldrig tycka de Àr roligt men hon fick rÄdjurklöven i buren efter och dÄ hade hon ryckt lite i det sÄ vi fÄr se.
FÄr bli spÄr till veckan igen, för i eftermiddag blir de jobb, sen dagen imorgon och pÄ kvÀllen ska jag och brorsan jaga, sen blir de dubbeltur pÄ söndag och kvÀll mÄndag sÄ de fÄr bli pÄ tisdag.
Ha nu en bra helg de ska jag iaf försöka med men denna magen Àr i mot mig en aning. FÄ se hur de gÄr. LÀr ju inte ha tid att skriva nÄt hÀr heller sÄ hade gott!

Första riktiga jakten =)

Klockan ringde 03.00 natt till tisdag. DÄ va det bara att kliva upp, halv 4 var de samling sen va det det dags att smyga pÄ pass. Jag insÄg rÀtt snabbt att jag fortfarande har lite problem med mörker speciellt i skogen :P men Rickard va gullig och stanna kvar sÄ han sÄg att jag kom fram till passset. Sen va de lugnt, sÄn konstig kÀnsla av att sitta dÀr sjÀlv. Satt och kollade och bara njöt av morgonen i skogen, hade aldrig kunnat tro att jag skulle tycke de va roligt. Eftersom jag föredrar jakt med hund sÄ de hÀnder lite. Men de knakade, och man hörde massa ljud, hur de locka, en tjÀdertupp kom och psyka mig ett tag de tyckte jag va lite lÀskiga. Sen gav jag vÀl kanske upp lite och tog upp mobilen och skulle kika lite pÄ fb och nÀsta gÄng jag kika upp stod de ju nÄt dÀr ute. DÄ va de bara att lugnt och försiktigt sÀtta pÄ hörselskydden och lÀgga an och de tog en liten stund innan jag kunde se att de va en get. Och vad man hinner tÀnka dÄ.
Jag satt nog och titta pÄ henne i 1 timme hon greja med de mesta och hade vÀldiga bekymmer och sÄg sig om. Va precis som hon vÀnta pÄ nÄgon men jag sÄg inget. Efter ett tag hade alla andra gett sig sÄ jag sa att de kunde hÀmta mig och nÀr jag var pÄ vÀg ner frÄn passet ser jag yttligare djur pÄ gÀrdet. NÀr jag kom fram sÄ sÄg jag bocken som lugnt och försiktigt vandrade in i skogen och lÀngre bort stod de 2 st men de vet jag inte vad de va för nÄt. Jag Àr iaf riktigt nöjd med min första dag i skogen som jÀgare.
Idag ska jag ocksÄ till skogen men idag ska de lÀggas spÄr. Ett till Kajsa pÄ ca 400 m, 4 vinklar och 1 bloduppehÄll som pappa fÄr gÄ senare för man ska ju helst inte gÄ sitt eget. Intre sÄ lÀtt nÀr man Àr sjÀlv men ska försöka mÀrka upp nÄgra spÄr för dÄ kan ju vet som helst lÀgga sen. Barran ska fÄ ett ocksÄ men de fÄr rÀcka med 200 m och 1 vinkel vet ju inte vad hon tycker om det. Lilla Pepsi ska nog ocksÄ fÄ ett men han fÄr en specialare han ;P eller ett lika som Barran. Se fÄr vi se om Aisa fÄr bli med och och kanske lilla Musse men. Klövar lÀr finnas hemma nu för igÄr fick de bockar sÄ de Àr bara blodet och sÄ kul Àr de inte och springa och göra 5 spÄr nÀr inget Àr markerat sen innan men men fÄr en stund i skogen iaf =) och de gillas.
Nej nu ska jag greja lite hemma sÄ de hÀnde nÄt medans hundarna sover, för snart Àr de vÀrldens fart igen. Aisa och Barran har deckat i soffan för tillfÀllet och Pepsi flyr till sovrummet eller balkonken nÀr de drar igÄng.
Nej hepp hepp nu mÄste de grejas.
Hade gott!

Nu jÀvlar =)

Nu ska de hÀnda grejer och allt pÄ en gÄng som vanligt nÀr de gÀller mig. Men ska försöka ta en sak i taget nu, kÀnner att den dÀr energin börjar komma sakta tillbaka nu sÄ mÄste se till att den stannar. Jag har nÄgra mÄl nu för ett tag framöver och denna gÄngen ska jag lyckas. Men en sak i taget ;P!
Helgen som va sÄ tog jag de lugnt. PÄ fredagen blev de en lÄng morgonpromenad, hjÀlpte en kompis att köra grejer, Äkte upp till mamma o pappa och hela familjen samt alla hundar utom Snobben gick ut i skogen och leta svamp. Och vi hiddade hur mkt som helst och pÄ typ samma stÀlle har nog aldrig sett sÄ mkt svamp pÄ en gÄng utom trattisar dÄ. Riktigt kul va de! Sen passa jag pÄ att kika lite pÄ fotbollen, Barran o Bruno passade pÄ att leka i hockeyrinken efter de Äkte vi in till en krÀfftskiva och sa hej.
PÄ lördagen fick jag lite mera sovmorgon av mina hundar och fick sÀllskap av Pernilla pÄ morgon promenaden riktigt mysigt och kul att slippa gÄ sjÀlv. Passade pÄ att tvÀtta lite mattor i stugan ocksÄ innan hösten kommer pÄ riktigt. Skönt att fÄ de gjort liksom fÄ nyfÀrgat hÄr =D, Tack sÄ jÀtte mkt Emma för hjÀlpen. SÄg först ut och bli typ svart men de gÄr ur lite efter nÄgra tvÀttar. För nÄgra Är sedan va jag nÀst intill vit i hÄret, superblond. Kan man inte tro kanske, har varit sugen nÄgra gÄnger att försöka fÄ tillbaka de. Fast jag trivs med mitt mörka och kommer nog vad de ett bra tag till. Ska jag blondera de sÄ mÄste jag ta och klippa av mig halva hÄret sÄ de fÄr va ett tag till.
PÄ kvÀllen vart de lite förfest hÀr, tog en buss lite senare in till en arbetskompis och förfesta vidare. Hamnade pÄ mÄnen efter ett tag va trevligt men vet inte om de Àr ett stÀlle för mig lÀngre. Men hade ju inte rÀtta humöret heller och mega huvudvÀrk sÄ kan ha berott pÄ de kanske. Invigde stövlarna och fy vad ont i fötterna men fÄr knde knappt gÄ efter ett tag tacka vet jag gympaskor ;P.
IgÄr va de slappdag till tusen hade band of brothers maraton, hela 8 avsnitt ;P. Bara 2 kvar, sÄ jÀvla bra! Idag jobba jag skulle ha slutat klockan 2 men klockan vart 4 sen kom jag hem till en upp och ner vÀnt hem... Barran har börjat förstÄ sig pÄ att hon Àr en staff. Gud vad hon har hÀrjat idag pÄ alla sÀtt och vis. Och hos stackars brorsan har hon hÀrjat runt sÄ dÀr fick jag ocksÄ stÀda upp efter henne. Har nyss avverkat en lÄÄÄÄÄÄng promenad sÄ nu sover hon igen.
Snart ivÀg och fixa med lite saker inför i morgon, halv 4 samling och sen ut pÄ pass. Brorsan ringde precis och sa att det gick en fin bock vid de passet dÀr jag ska sitta. HjÀlp, men vore kul om den visar sig imorgon. Men för mig Àr de just sjÀlva grejen att jag har klarat de, nu ska jag Àntligen fÄ vad med och allt de andra Àr bara plus i kanten ;P.
Har bytt med en arbetskompis med sÄ anmÀler nog till en utstÀllning till i Är, samt de bÀsta av allt de blir en tripp till Avesta i slutet av september =D.
Nej nu mÄste jag greja vidare och sen försöka sova nÄgra timmar innan de Àr dags att gÄ upp igen =P
Hade gott!!

allt krÄnglar....

De Àr ju aldrig bara en sak, trött jag blir. Sen blir de vÀl vÀrre med för att jag inte Àr pÄ topp sjÀlv. NÀr jag kom hem frÄn jobbet igÄr intog jag sofflÀge och 2 filmer. Sov sÀker ca 11 timmar i natt, tog en lÄngpromenad med hundarna sen sofflÀge igen. Somna en stund, och jag sitter fortfarande hÀr. Allt tar imot och ont i hela ryggen.
Mycket klagande pÄ en och samma gÄng men blir sÄ frustrerad för jag kÀnner inte igen mig sjÀlv i detta sÄ hÀr brukar aldrig jag va. Men men snart mÄste jag upp ur soffan börjar om 2 timmar och mÄste göra mig i ordning och ut med hundarna igen.
Hoppas verkligen detta vÀnder snart för de Àr inte kul att va som en dö sill, trött 24 timmar om dygnet och ont överallt.
Hösten Àr pÄ ingÄng och de gillar jag. Kan ta lÄngpromenader med hundarna utan att de dör av vÀrmeslag =) nÀrsom helst och inte behöva stÀlla klockan för att hinna ut innan de blir för varmt. Finns massa svamp i skogarna och förhoppningsvis sÄ försvinner ormarna snart och fÀstingarna. Hockeyn Àr pÄ ingÄng och likasÄ diverse jakt =)! Ska ta tag i detta nu och fixa med vapenskÄp o vapen . För i Är ska jag fÄ sitta sjÀlv pÄ ett pass de har varit en dröm sen jag var 15 Är och nu 10 Är senare har jag Àntligen gjort de. Varför har jag vÀntat sÄ lÀnge?!
BrÄkat med en sida pÄ datorn ett tag men nu ger jag upp, men hade varit kul om de fungerat för de skulle kunna bli början pÄ nÄgot nytt men inte idag. FörstÄr inte varför allt ska krÄnglas till sÄ.
Och detta skulle ju va en positiv blogg men eftersom de om mig och jag Àr sÄ lÄngt ifrÄn positiv nu sÄ smittar de av sig Àven hÀr.
Även om jag för de mesta Ă€r rĂ€tt positiv sĂ„ har jag mina dagar jag med men nu va de att sega nu vill jag att de ska vĂ€nda uppĂ„t igen. Om jag orkar i helgen ska jag och hundarna pĂ„ krĂ€fftskiva pĂ„ fredag men tar nog bilen sĂ„ de blir lugnt. Och pĂ„ lördag blir de hem till Camilla pĂ„ fest kul att festa lite med jobbarkompisarna =). Men dĂ„ fĂ„r jag nog pigga pĂ„ lite för jag skulle inte ens vilja umgĂ„s med mig sjĂ€lv nu, sĂ„ illa Ă€r de ;P.
Saker o ting bara snurrar i mitt huvud och de enda jag kan komma fram till Àr Emma du har lyckats igen... Men sÄ Àr jag ju expert pÄ att grubbla och analysera allt. Nu skulle jag lÀtt kunna gÄ och lÀgga mig igen och jag har ju knappt varit vaken lÀnge och inte har jag gjort nÄt heller. Ringa vÄrdcentralen pÄ mÄndag tror jag sÄ jag fÄr komma dit och ta lite prover. Om de har nÄt med fÀstingen jag hade att göra. För bettet kan kli Àven nu och de va ju lÀnge sedan nu och Ät ju till och med antibiotika i 10 dagar för de. Men denna tröttheten kÀnner jag inte igen sÄ bÀst och kolla iaf.
SÄ nu har jag beklagat mig lite och ska försöka lÄta bli sÄna hÀr inlÀgg men idag gick de inte bara. Men inte sÄ kul att lÀsa kanske men de Àr ju jag och de Àr sÄ hÀr jag kÀnner idag.

Hade gott!

Hemma igen!!

Jo dĂ„ sĂ„ att dĂ„ va men hemma igen i min lilla 2:a i VĂ€se ;P. Åkte upp till mamma o pappa innan jag Ă„kte hem behövde fĂ„ komma ut i skogen lite. Blev en del svamp, passade Ă€ven pĂ„ att lĂ„ta Kajsa o Barran trĂ€ffas och de va inga problem. Barran har nog sprungit mer eller mindre hela dagen idag om man rĂ€knar bort 2,5 timme som vi satt i bilen. Provade henne pĂ„ grĂ€vling med men hon var mer intreserad av spĂ„ret Ă€n den döda grĂ€vlingen men de va kanske tur de.
PÄ utstÀllningen i lördags gick de lite sisÄdÀr, men vi fick hur bra kritik som helst riktigt kul. Hon hade ju varit dÄlig dagen innan stackarn men mkt piggare pÄ lördagen sÄ jag bestÀmde mig att Äka. Hon va jÀtte pigg Ànda tills vi kom in i ringen. Men han sa till mig efterÄt att hon va riktigt fin och att de kommer bli hur bra som helst bara hon fÄr tid att vÀxa i sin egen kropp för hon Àr inte klar Àn. Och att jag skulle ha ett stort lycka till och att de kommer bli riktigt bra ;P den som lever fÄr se.
Efter utstĂ€llningen drog jag och Barran mot Avesta, Pepsi Ă€r i stugan han dĂ€r storm trivs han min lille plutt. De har vĂ€l mer eller mindre sagt att de vill ha honom. De Ă€r vĂ€l tomt för dom nĂ€r deras inte finns lĂ€gre. Men jag vill allt hha min prins hemma hos mig. Även om jag har Barran Ă€r de tomt nĂ€r han inte Ă€r hemma.
Logfesten i Lördags va riktigt skoj, lÀnge sedan jag hade sÄ kul tror jag. Bugga till och med lite inte för att jag Àr nÄgon stjÀrna men kul va de och en hel del skratt blev del Tror klockan va nÀrmare halv 5 nÀr jag kom hem till Emelie o Hugo, de hade Äkt hem tidigare och jag vÀgra gÄ nÀr de va mörkt sÄ jag invÀnta ljset =P. Men fick skjus sÄ hade ju inte spelat nÄgon roll, de gick sÄ fort sÄ va klockan sÄ mkt ett tecken att man har haft kul. De bjöd pÄ en jÀvla massa mat med, flera olika sorters kött som de grillade, potatis sallad, grönsaker, lite annan till tugg och alkohol till maten. De va iaf riktigt skoj =)! Tipspromenad va de ocksÄ skulle va 6 pers i varje lag och inga par och en lagledare och vi vann lite kul =).
IgÄr va de slapp dag, men vi Äkte bort och hjÀlpte till att stÀda lite i regnet. Idag sov jag rÀtt lÀnnge, sen tog vi en lÄngpromenad, kÀka frulle och sÄ kom Petra förbi en svÀng.
Har intresse anmÀlt flera lÀgenher i stan , kÀnner mig rÀtt sÄ fÀrdig hÀr. En skön kÀnsla och jag vet att jag alltid kan flytta tillbaka. Men dÄ ska de förhoppningsvis va till ett hus i sÄ fall. Hoppas ju mest Ät ett hÄll men stan fÄr duga annars sÄ lÀnge iaf =P. Nej duscha kanske har plockat ett par krypande fÀstingar nu och vill inte ha flera. MÄste bestÀlla tid för den fÀstingen jag hade för flera veckor sedan. Bettet kan klia ibland och ser fortfarande ut som ett myggbett och jag har ju till och med Àtit penicillin för det. Men jag Àr kronisk trött speciellt sista veckan nu helt sjuk somnar till och med sittande.
MÄste styra nÄgra matlÄdor med sÄ bÀst att sÀtta fart kanske, imorrn ringer klockn tidigt igen. Jobb i 3 dar sen 3 dar ledig och dÄ blir de fest hos Camilla =). Ska försöka byta mina helger i sep en utstÀllning jag vill pÄ och Sofias o Petras fest =D!! Men om jag bara kan byta en sÄ fÄr de bli den festen Àr pÄ för de va bara en lite utstÀllning sÄ de Àr inte hela vÀrlden.

Hade gott =D

velarens velare

Jag har kommit in i en period sÄ jag inte vet varken ut eller in. Kollat pÄ nÄgra lÀgenheter i stan, visst de blir dyrare hyra men jag slipper bo i en bil. Jag kan trÀffa kompisar efter jobbet utan att behöva Äka 5 mil och fÄ Ängest för att de blir dyrt med bensinen. Jag kommer nÀrmare jobbet, behöver inte Äka land och rike runt med hundarna utan de kan va hemma och jag kan Äka hem pÄ lunchen, jag kan följa med och ta en öl utan tÀnka pÄ hur kommer jag fram och tillbaka, kan gÄ till och frÄn krogen, cyckla till jobbet och fÄ lite extra tid som jag faktiskt Äker upp per dag. Kan kolla pÄ film eller bara gÄ förbi nÄgon och sÀga hej. Massa fördelar eller hur?!
Men de blir lÀngre till skogen och de hÀrliga promenaderna, jag vill ju egentligen bo i hus, kommer jag verkligen trivas i stan? osv osv. Men som de Àr nu Àr jag inte heller nöjd. Jag blir tokig pÄ mig sjÀlv varför jag alltid ska hÄlla pÄ sÄ hÀr ska jag vÀlja en glass i en affÀr kan jag stÄ i 10 min och ÀndÄ inte komma fram till nÄt. Helt sanslöst.
Vill jag bo kvar hÀr? vad vill jag bli nÀr jag blir stor? Vill sÄ mkt men bromsar mig sjÀlv sÄ fort jag Àr pÄ vÀg Ät nÄt hÄll, blir lÀtt pÄverkad av andra om de slÀnger in en Äsikt och sÄ börjar jag vela igen Àr de det hÀr vad jag vill?!
HAHA kan bli tokig pÄ mig sjÀlv. Skulle registrera mig pÄ en sida och göra nÄgra intresseanmÀlningar och sÄ gÄr de inte, riktigt störande. Och dÄ blir de att man skiter i de men den hÀr gÄngen ska jag försöka ringa till dom i morgon och kolla med dom för jag skulle verkligen kuna tÀnka mig att bo pÄ alla 3 stÀllena som jag hittade idag. Tror jag iaf skulle vilja kolla om inte annat.
SÄ mÄste jag Àven ta tag i och kolla upp detta med vapenskÄp, licenser pÄ bössa har ev en 3006 pÄ g vad som gÀller osv.
Men nu Àr jag bara sugen pÄ att lÀgga mig, jobbade dubbeltur i fredags, lördag o söndag va jag i RansÀter och stÀllde ut Barran, igÄr dubbeltur, idag skulle jag ha varit ledig men dÄ fick jag gÄ in dagen istÀllet och börjar kvart i 7 resten av veckan.
Till helgen Àr jag ledig Àn sÄ lÀnge och dÄ ska jag pÄ utstÀllning, en nationell i VÄlberg tillsammans med Jessica pÄ jobbet och hennes amstaff. Se hur de gÄr, Barran fick iaf very good bÄde lördag o söndag vilket jag Àr super nöjd med. För hon har varit i en matvÀgrar period och hon Àr lite för smal över nosen och de Àr ju som de Àr. Men fick bra kretik sÄ ser fram i mot lördag och se vad dom sÀger om henne. I söndags hade vi en petig norrman o i lördags en svensk.
Men nu har jag provat fĂ€rskfoder och de Ă€ter hon och Pepsi Ă€r tokig i det sĂ„ hoppas de hĂ„ller i sig, vill ha lite hull pĂ„ henne sĂ„ jag kan börja jobba med henne sen sĂ„ hon bygger upp sig. Ska dra igĂ„ng och köra lite viltspĂ„r med henne ocksĂ„ men mĂ„ste bli lite svalare först och Ă€ven lydnad för fröken har börjat bli lite tuffare och stĂ€nger av lite dĂ„ och dĂ„ nĂ€r hon kĂ€nner för de. Tecken pĂ„ att hon kĂ€nner sig hemma sĂ„ nu ska de börjas trĂ€na ska haka pĂ„ Maria nĂ„gon dag. Behöver nog lite hjĂ€lp i starten och lite hjĂ€lp med vad jag ska trĂ€na pĂ„ va hundra Ă„r sedan jag gick en kurs. Kanske ska försöka med de ocksĂ„ om de finns nĂ„gon i höst. Och sĂ„ vill jag gĂ„ fortsĂ€ttningskursen med Kajsa i viltspĂ„r för hon Ă€lskar de, och de Ă€r sĂ„ kul att fĂ„ gĂ„ bakom och hĂ„lla i linan för man kan lĂ€sa av henne sĂ„ bra och de Ă€r sĂ„n hĂ€rlig kĂ€nsla att se henne jobba och Ă€ven samspelet mellan oss. Är en utstĂ€llning till i september som jag vill pĂ„ sen fĂ„r de nog va uppehĂ„ll ett tag och lĂ€gga energin pĂ„ att trĂ€na inför vĂ„ren.
Badade för andra gÄngen idag inte dÄligt och Barran fick panik nÀr jag hade hoppat i och sen ropa morfar dÄ var hon borta. Hon lÄg och tryckte vid bilen livrÀdd för att Äka i och ville inte ens med ner till stugan igen. Haha hon Àr lite rolig ibland.
Nej om jag ska göra ett litet ryck hĂ€r hemma om jag orkar och sen blir de sĂ€ngen, ögonen stĂ„r i kors redan. Till helgen blir de en tripp till Avesta om jag inte mĂ„ste hoppa in och jobba. Är logdans dĂ€r och vill verkligen dit sĂ„ hoppas alla hĂ„ller sig friska nu sĂ„ jag kan Ă„ka. Annars finns de risk att jag stĂ€ller mig och grinar som en unge. Nej nu mĂ„ste jag göra nĂ„t och tĂ€nka lite positivt kanske ;P!

Hade gött!!

RSS 2.0