Höst vÀdret Àr hÀr!!

NÀr jag var in och kollade pÄ Kingen kom han 4:a och gjorde ett kanon jobb och sÀnkte sin rekord tid till 16,6 =)! Han kom ivÀg fint och lÄg i mitten och inför sista kurvan sÄ kom han pÄ utsidan och börja gÄ om =), riktigt kul att se =)! Borde va dags för ett nytt löp snart.
 
Har trÀnat en hel del med hundarna och de gör smÄ framsteg hela tiden =). I Söndags sÄ var jag pÄ en inoff utstÀllning med Diza och de gick bra =)! Hon blev BIR, BIG 1 och fick ett Hp =) och massa fina priser.
 
Efter de Äkte jag till Kristinehamn pÄ avslutningskursen med Barran, kom dock en timme för sent men lite trÀning blev de =). Fick prova en lite vippbrÀda som gick jÀtte bra trodde hon skulle bli rÀdd men icke =). Körde Àven lite fotgÄng och dÀr blir hon trÀlig men var tredje gÄng jag skulle belöna fick hon leksaken och dÄ kom hon igÄng riktigt bra. Inkallningarna var dock ingen hitt. Hon gjorde de men fanns ingen fart för fem öre.
 
Passade pÄ att ta in Diza och fick köra nÄgra inkallningar med henne med och de gick toppen, hon hade farten, massa störning men ÀndÄ gjorde hon de sÄÄÄ bra =)!
 
NÀr vi kom hem bytte jag snabbt om till jakt klÀder och Äkte med pÄ lite fÄgeljakt =). TÀnkte jag skulle prova lite apportering med dom men blev ingen fÄgel sÄ de sket sig =P. SÄ de blev en lÄng dag med enbart hund Äkte 8 pÄ morgonen och kom hem 21 =).
 
Denna vecka blir de lite jobb, ska Äka och kolla pÄ Manni som eventuellt kommer hem nu =), hundkurs i morgon med Diza, en dag i skogen pÄ torsdag och lite annat smÄtt och gott med hundarna!
 
PÄ lördag blir de dags för fest =)! 30 Ärskalas pÄ ingÄng =)! Ska bli sÄÄÄ kul! Skulle dock vilja ha lite nya klÀder, borde köpa nytt smink men de Àr ju sÄ trÄkigt att lÀgga pengar pÄ de och sÄ skulle jag helst vilja fÀrga hÄret. Men kan inte bestÀmma mig hur. Jaja de löser sig nog.
 
Nu Ă€r hösten hĂ€r, skulle de bara sluta regna sĂ„ Ă€lskar jag denna Ă„rstid. Är sĂ„ fina fĂ€rger ute, man fĂ„r sĂ€tta pĂ„ sig goa och mysiga klĂ€der. Vill göra om lite hĂ€r hemma med men de fĂ„r vĂ€nta lite till. Vill ha in lite nya grejer, byta gardiner och göra de lite mysigt. Men hittar ingen motivation till de riktigt sĂ„ tar de lite som de kommer. FĂ„r ta en fin dag och röja de sista pĂ„ balkongen sĂ„ Ă€r de iaf ordning dĂ€r =).
 
Snart Àr de Àlgjakt med och bara de Àr en höjdpunkt pÄ Äret =)! Hockeyn har dragit igÄng ocksÄ =)! Hösten har massa positiva och roliga grejer =)! Men vinter kan man hoppa över eller korta ner =P!
 
Hade gott alla!

Veckan rusar ivÀg!

Denna veckan börja inge bra alls dÄ en vÀldigt fin person gick över till andra sidan. Han hade ett hjÀrta av guld! Genom snÀll, de fanns verkligen inge ont i han. Alla mina tankar denna vecka har gÄtt till han och de som stod han nÀra <3! Vila i frid fina PÀrlan <3!

I tisdags efter jobbet Äkte jag till Kristinehamn pÄ ringtrÀning med Diza som va halvt som halvt katastrof =P. TrÀna med Barran lite utanför och de gick faktiskt bÀttre Àn vad jag trodde =).

IgÄr va jag ledig, jag och Maria tog en lÄngpromenad pÄ morgonen sen va de kaffe hÀng med Maria, Anders, Cathrin och Milton =). Senare pÄ kvÀllen Äkte jag till Maja pÄ öppen trÀnining. Körde en halv timme var med hundarna. Diza börja komma tillbaka mer o mer sÄÄÄ skönt och Àven en lÀttnad =). Barran va lite lÄg men kom igÄng lite pÄ slutet. Skulle ha börjat med att leka igÄng henne men sÄ lÄngt tÀnkte jag inte dÄ. Men hon fick till en riktigt bra inkallning med fart sÄ nöjde mig med att bara göra en =).

Idag skrev jag pÄ papprena pÄ jobbet sÄ nu har jag Àntligen ett FAST jobb =D!! SÄ skönt!
Efter jobbet blev de en tur till skogen, Diza fick 3 korta spÄr. De första ett rakt som hon tog sig an sjÀlv =), andra va rakt en vinkel och nÄn meter till =). Vilket ocksÄ gick helt ok. De tredje lite lÀngre (men absolut inte lÄngt) vilket hon ocksÄ greja bra =). Och hon ligger pÄ lite och har iver fram sÄ hoppas hoppas de fortsÀtter sÄ =). Barran fick ett halvlÄngt spÄr som hon greja bra =), till och med lite ivrig dÀr en svÀng sÄ de Àr bara hoppas hon fortsÀtter sÄ. KÀnns som jag har trÀnat o trÀnat men inte kommer nÄn vart med henne. Ena studen gör hon de jÀtte bra och sen kan hon bara slÄ av. Och vad gör man Ät de?!
IkvÀll blev de slapp i soffan till Robinson och ett par varma mackor. Dock vann ju Mirre som jag tyckte minst om hon verka jÀvligt falsk. Hon kunde ju inte ens stÄ för saker som hon har sagt. Men men. Skulle va jÀvligt kul att testa pÄ att va med pÄ Robinson =)!

Imorrn blir de jobb, hitta pÄ nÄt med hundarna och sen in till FÀrestad och kolla pÄ Kingen =)! Till helgen vÀntas jobb hela helgen lÄng.

Hade gott! KvÀllsrundan nÀsta sen sÀngen! Natti Natti

Bilder frÄn helgens utstÀllning och förra helgens utstÀllning =)


Emira med sina rosetter efter helgens utstÀllning, fÄr Àven sÀga stort GRATTIS för hon fick bla CERT o CACIB =)!!
 
 
Diza frÄn den 25/8 nÀr vi var pÄ inoff pÄ Lillerud. Hp, Bir o Big. Men hoppa finalen för att Äka pÄ kenneltrÀff.
 
Diza med sin rosett (excellent) frÄn den 1/9! HÀr stÄr hon inge bra alls men men =P
 
Rosetterna frĂ„n 2/9 excellent, HP o BIR. Även hĂ€r hoppa vi finalen för att Ă„ka hem =P.
 
Den under Àr med rosetterna frÄn bÄda dagarna. Sen kommer lite andra bilder pÄ Diza o Barran. Den pÄ Barran med rosetten Àr ett Hp frÄn förra helgens utstÀllning pÄ Lillerud.
 


Lite bilder pÄ mina tjejer =)!
 
Nu ska jag fixa med mat och grejer sÄ blir de jobb lite senare. Har Àven hunnit trÀna lite med hundarna och fÄtt lite tips av Kicki. Har Àven skrivit ner alla moment till lydnadsklass 1 sÄ de Àr vÀl bara att börja trÀna sÄ fÄr vi se om vi kommer till start om inte annat sÄ kan man ju trÀna för skoj skull =)!
 
Hade gott!!
 

En helg i hundens tecken =)

I Torsdags drog vi till Sandviken jag och Kicki med Emira och Diza. Barran fick Äka till mormor o morfar som sÀllskapsdam ;P!

I Lördags var de dags för Diza att gÄ in i ringen och de gick bra tills domarn hade klÀmt lite pÄ henne dÄ va han gööööör farlig.
kritik: Fem. tikvalp mkt bra typ, uttrycksfullt huvud med bra bett. God front o benstomme. TillrÀckliga proportioner. VÀlutvecklad. LÄnga steg frÄn sidan om ngt osÀkra parallell fram o bak. Behöver lite tid i sitt sÀtt att vara. Domaren var Petter Steen och han pratade lite med mig efter och han gilla henne =)! Han ville ge ett Hp men pga att hon backa och va lite tillbaka dragen efter han hade kÀnt pÄ henne sÄ blev de inget. Men han sa att jag skulle komma igen och att jag hade en vÀldigt fin hund som kan va inne i sin "spök" period nu och att de kan va löp pÄ g.
Excellent

Idag va hon i sin egen bubbla och rÀtt övertrött.
Kritik: 7 mÄnader feminin tik med bra proportioner. Ganska bra huvud som fortfarande behöver utvecklas. Lite slarviga öron (jag glömde peta bak de =P). Utm bett. Bra kropp för Äldern. Rör sig vÀl.
VĂ€lvisad.
Excellent
Hp
BIR
Domare: Dodo Sandahl


Vi hoppade över finalen tyckte de rÀckte för henne. De kommer kanske fler gÄnger. Hade de varit första dagen sÄ hade jag nog gÄtt in i finalen men inte avsluta 3 dagar med de. Var nÀstan 3000 som stÀllde idag sÄ gissa om de har varit mkt folk och hundar i rörelse. Och regn och lera de hade fullt upp med att flytta ringar dÄ vissa ringar stod i vatten.

Nu blir de lite film mys och jag kommer nog slumra till rÀtt sÄ snart har blivit lÄnga dagar och upp tidigt. Lite över 70 mil bakom ratten.

I veckan jobbar jag alla dagar utom onsdag. Tisdag ska jag försöka Äka till Kristinehamn pÄ Handlerkurs och pÄ Onsdag till Maja pÄ Hunderverket pÄ öppen trÀning. Ska Àven försöka mig till skogen för lite spÄrande.

Har Àven anmÀlt Diza till en utstÀllning den 16/9 =)!

Hade gott nu!
(kan va lite fel skrivet hÀr och dÀr men orkar inte kolla igenom!)

RSS 2.0