Ny vecka igen =)

NÀr jag vaknade i morse va jag jÀtte tÀnt i nÀsan igen, sÄ leta jag fram kortison nÀssprayen sÄ nu har de varit bra hela dagen.

Idag bar de i vĂ€g till ÅrjĂ€ng för att kolla pĂ„ Kingen. Gick vĂ€l sĂ„ dĂ€r. Men de gick bra att köra han och de va skönt att höra med tanke pĂ„ att han bara har Ă„kt till och frĂ„n hingsbetet tidigare. PĂ„ vĂ€rmningen hade han varit jĂ€tte fin. SĂ„ var de dags för start, han hade spĂ„r 5 ett av de sĂ€msta man kan ha. Han kom fint ivĂ€g och de sĂ„g riktigt bra ut men dĂ„ blĂ„ste de av den starten för att hĂ€sten pĂ„ spĂ„r 7 hade gĂ„tt över start för tidigt.

FAN FAN FAN han har gjort en omstart tidigare och dÄ hoppa han och mkt riktigt denna gÄngen va inge undantag.
Han blir sÄ ivrig och han gillar inte att behöva starta om och spÄr 5 med, han fick mer eller mindre vÀnda runt pÄ baken.
Han fick nÀstan stanna han helt och han va en bit efter men han travade pÄ och kom ikapp och började till och med att gÄ om sÄ han sluta pÄ en 6:e plats. DÄ sprang han ÀndÄ i tredje spÄr en bra bit och sluta pÄ tiden 19,4. SÄ 2 000 fick han idag alltid nÄt, nu fÄr vi se nÀr nÀsta start blir och hoppas pÄ ett bÀttre spÄr och INGA omstarter ;P! Men man kÀnner ju ÀndÄ FAN nÀr han var sÄ fint ivÀg, men men de Àr som de Àr ny tag tills nÀsta gÄng! Men viljan har han och de Àr bra, han Àr en riktig kÀmpe!!!

Jag och hundarna Äkte ivÀg till skogen en svÀng för att kolla ett pass inför Àlgjakten, och de fick springa av sig lite sÄ nu har de fÄtt bÄde fysisk o psykisk aktivitet idag. Men de Àr fan inge kul nu, de blir skitiga, jag blir skitig ja ALLT blir skitigt. Ska de va sÄ hÀr sÄ fÄr de hellre bli snö NU!

Men jag kÀnner mig iaf mkt bÀttre orken Àr tillbaka mkt mera. De Àr skönt, kanske man kan börja trÀna snart igen =)! SÄ kilona rasar mer, men -1 till sÄ ska vÀl inte klaga.

TrÀningsvÀrk har jag med efter typ 15 min pÄ hÀstryggen. De som sÀger att de inte Àr trÀning ska fan prova. Man fÄr ju ont pÄ de stÀllen som jag aldrig kÀnner nÄt pÄ om jag Àr pÄ t ex gymmet.
Och de va ju nĂ€r jag sluta rida som jag gick upp sĂ„ mkt. Åhh jag verkligen saknar den tiden jag hade med Wilma nĂ€r vi trĂ€na och tĂ€vla.
Och att jag hade pappa och mamma som stötta mig och körde mig land och rike runt! Underbara Àr vad de Àr <3! Skulle vilja ta upp de igen pÄ riktigt men de fungerar inte just nu iaf varken ekonomiskt eller med tid. Men hade man obegrÀnsat med pengar och kan stalla upp hÀsten dÀr de finns ett ridhus Àr de klart att de skulle gÄ. För vintern Àr inte rolig. De kanske kommer en dag igen vem vet =)!

Hade gott!!

Bra dag =)

IgÄr kvÀll va jag hos Elin o Charlie pÄ 4 rÀttersmiddag med nÄgra frÄn jÀgarexamen va riktigt trevligt =)! TyvÀrr Àr vÀl inte jag den roligaste mÀnniskan att bju pÄ mat men jag smaka iaf pÄ allt =)! De olika vinerna va ocksÄ vÀldigt goa sÄ de gjorde ni verkligen bra!
Elin hade Àven fixat med tipspromenad och den handlade sÄ klart om jakt =)! Jag fick för ovanlighetens skull alla rÀtt =)!
Tack alla för en riktigt trevlig kvÀll men tok mkt skratt!

Idag har varit en riktigt bra dag. Är inte hundra frĂ„n förkylningen Ă€n, fortfarande vĂ€ldigt orkeslös men va fan kan ju inte ligga pĂ„ soffan heller för dĂ„ fĂ„r man ju aldrig krafterna tillbaka igen.

Åkte ut till Pernillas stall för att trĂ€ffa henne en svĂ€ng nu nĂ€r hon va hemma. Leta Ă€ven fram ridklĂ€derna igen, men min tanke va att bara skritta lite. Och de gjorde jag sen red Pernilla och hoppa och greja och jag höjde hindren ;P, gĂ„r ju bra att höja nĂ€r de inte Ă€r en sjĂ€lv.

MEN nÀr hon va klar sÄ sa hon att de va min tur, jaha ok ja men trava runt och galoppera lite kan jag ju iaf. Lite ringrostigt va de men va fan kul va de iaf.

Sen fick hon för sig att jag skulle hoppa med och ja jag kunde inte lÄta bli =), annars brukar jag vÀgra pga av mÄnga vurpor och att jag faktiskt inte rider lÀngre sÄ har inte sÄ mkt ridning i kroppen och dÄ har jag blivit osÀker pÄ mig sjÀlv.

MEN de va UNDERBART, han pÄminner sÄ om min gamla tÀvlingsponny sÄ de va riktigt kul och kÀnslan va faktiskt kvar =). KÀnde mig inte ens osÀker, blicken va över och lÄngt bort precis som de ska va titta inte ens pÄ hindren.

Åhh de va sĂ„n lycka =) tusen tack Pernilla <3!!!!!

Sen styrde jag bilen till Christer o Lena för lite töl och kaffe, mkt trevligt men de Àr det ju jÀmt. Sen tog jag vÀgen förbi mamma o pappa och fick mat och vi satt och prata lite.

Jag avslutade med en tur till Pierre o Jessi för lite mera kaffe, mkt mkt prat och sjÀlvklart ett titt pÄ huset och va de har kommit lÄngt och fint va de! Riktigt kul att se dom igen!

Nu Äter i soffan och ska kika om de Àr nÄ bra pÄ tven. Imorrn gÀller de, och den hÀr gÄngen Àr jag nog lite nervös de va jag inte sist. Men bara han hÄller trav 2 varv blir jag nöjd. De Àr tufft motstÄnd och kanske inte bÀsta spÄret. Han har typ aldrig Äkt transport heller sÄ de blir mkt för han imorrn sÄ de gÄr som de gÄr men kul ska de bli!

HÄll tummar o tÄr för min prins imorrn!

Hade gott!!

KĂ€rlek

Jippiii idag kÀnner jag mig rÀtt ok =), Àntligen men jag har sagt till mig sjÀlv att ta de lugnt sÄ sofflÀge idag med Àr de som gÀller.
Hundarna lÀr ju fÄ spel pÄ mig snart, men de har o andra sidan haft mig hemma sedan i lördags och inte varit sjÀlva 1 minut. SÄ de övervÀger nog de hela. Ja Àr sÄ glad för att de Àr mina. Dessa dagar har de varit helt underbara, goa, snÀlla och velat va sÄ nÀra sÄ nÀra. NÀstan sÄ jag har kÀnt mig lite kvÀvd av dom =P!
GrÀnsen va en dag nÀr jag skulle duscha och hade glömt att stÀnga dörren dÄ kommer Barran i dÄ kÀnde jag bara att i duschen mÄste jag fÄ va i fred iaf HAHA.
Hittade en intessant text om KÀrlek som kommer under hÀr, en del att lÀsa men den va bra. KÀrlek kan va sÄÄÄÄ mycket <3!


KÀrlek pÄ olika sÀtt

KÀrlek Àr nÀstan omöjligt att beskriva. KÀnslan och upplevelsen Àr olika för olika personer och kan variera frÄn gÄng till gÄng som man blir kÀr.

,Bilden förestÀller ett par som kramas och pussas Illustration: Nausikaa

Det finns mÄnga olika slags kÀrlek. FöremÄlet för ens kÀrlek behöver inte vara en annan person, du kan Àlska en hund eller katt precis lika mycket som en mÀnniska. MÄnga Àlskar Àven sina barn, förÀldrar och syskon vÀldigt mycket. För mÄnga innebÀr kÀrlek det de kÀnner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tÀnker pÄ personen de Àr kÀr i, nÄgra blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del kÀnner en stilla kÀnsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tÀnka pÄ personen i frÄga medan andra kÀnner allt detta pÄ en gÄng.

KĂ€rleken skiljer sig ocksĂ„ beroende pĂ„ om den Ă€r besvarad. Är du lyckligt kĂ€r kĂ€nner du dig oövervinnerlig, Ă€r du dĂ€remot olyckligt kĂ€r kan det kĂ€nnas som om hela vĂ€rlden rasar samman.

KÀrlek eller förÀlskelse?

Ibland Ă€r det svĂ„rt att veta om man verkligen Ă€r kĂ€r. Kanske Ă€r du förĂ€lskad, bara lite intresserad eller kanske mest tĂ€nd. Ena dagen kan du kĂ€nna dig förĂ€lskad i en person för att nĂ€sta dag vara jĂ€tteförĂ€lskad i en annan. Är det dĂ„ kĂ€rlek?

MÄnga tycker att kÀrlek Àr först nÀr man kÀnner varandra vÀl och accepterar varandras bra och dÄliga sidor medan andra tror pÄ kÀrlek vid första ögonkastet. Vad som Àr kÀrlek eller inte kan bara du sjÀlv avgöra. KÀrleken Àr individuell och ingen har rÀtt att sÀga att det ska vara pÄ det ena eller andra sÀttet.

KĂ€rlek enligt SAOB

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kÀrlek: "En stark kÀnsla. Böjelse för nÄgon med en önskan om föremÄlets lycka och vÀlgÄng. GlÀdje och tillfredsstÀllelse över att befinna sig i denna persons nÀrhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Kroppslig och social kÀrlek

Rent fysiskt sÀtter kemiska processer igÄng i kroppen nÀr vi blir kÀra. Bland annat frigörs oxytocin, som Àr det hormon som förstÀrker banden mellan tvÄ mÀnniskor och ger en kÀnsla av lugn och ro. BÄde mÀn och kvinnor har oxytocin. Hormonet frigörs vid till exempel beröring, sex, amning och under förlossning.

De kemiska processerna Àr en förklaring till kÀnslan av rus och glÀdje. Men det gÄr inte att sÀga exakt vad som ska hÀnda nÀr vi blir kÀra. VÄra reaktioner beror pÄ förvÀntningar, drömmar, personkemi, kÀnslor och bakgrund. Redan nÀr vi Àr smÄ lÀser de vuxna sagor för oss om sann och evig kÀrlek och vi hÀrmar de vuxnas kÀrleksbeteenden. Det vi lÀr oss som barn pÄverkar oss senare i livet.

DÀrför Àr det Àr inte underligt att allt stÀlls pÄ Ànda nÀr vi blir kÀra. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer pÄ en vit springare utan pÄ en grön cykel. Drömprinsessan kanske har bÄde finnar och dÄlig andedrÀkt. KÀrleken kanske inte heller varar för evigt.

Första kÀrleken

Första kÀrleken kommer nÀr som helst i livet. En del blir kÀra pÄ dagis och en del först i vuxen Älder, men tonÄrstiden Àr ofta en tid dÄ kÀrleken blomstrar ordentligt. Man fÄr en chans att testa sina kÀnslor pÄ en eller flera personer. Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma och man kan leva en hel vecka pÄ att "hon sÄg pÄ mig". Ibland fÄr man chans att bli ihop med den man Àr kÀr i. Det kan vara en fantastisk upplevelse och en helt ny tid i livet kan börja.

KĂ€r i en idol

MÄnga blir kÀra i en filmstjÀrna eller popstjÀrna i de tidiga tonÄren. PÄ sÄ sÀtt kan man utforska kÀrlekskÀnslorna utan att behöva ta i tu med dem pÄ riktigt utan att vara rÀdd för att bli avvisad. KÀrleken till en idol kan vara lika allvarlig som kÀrleken till en kamrat och precis lika jobbig som en obesvarad kÀrlek till nÄgon i ens nÀrhet. Med tiden brukar förÀlskelsen gÄ över och den förÀlskade blir istÀllet intresserad av personer som finns i nÀrheten.

NÀr man inte blir kÀr

En del prioriterar bort kÀrleken, kanske av rÀdsla eller religiösa skÀl. Kanske har man blivit kÀr i fel personer tidigare och har dÄliga erfarenheter frÄn det. MÄnga tycker ocksÄ att det Àr svÄrt att hitta nÄgon att bli kÀr i.

En del personer klarar av att leva utan kÀrlek, men för andra kan det leda till nedstÀmdhet eller depression.

NÀr omgivningen inte accepterar din kÀrlek

Det finns mÄnga förutfattade meningar om vad kÀrlek Àr och vem man kan bli kÀr i. Men i praktiken har kÀrleken inga grÀnser. Man kan bli kÀr i nÄgon som Àr Àldre eller yngre, man kan bli kÀr i nÄgon av samma eller motsatt kön och man kan bli kÀr i nÄgon som Àr lik eller olik sig sjÀlv.

Att inte bli accepterad av sin omgivning kan vara mycket jobbigt. Ibland kan det vara bra att prata med andra som har liknande erfarenheter, till exempel RFSL som erbjuder stödsamtal för homosexuella, bisexuella och transpersoner.

I en del kulturer vÀljer förÀldrarna vem barnen ska gifta sig med. Det kan skapa stora problem i familjer dÀr man har olika Äsikter om relationer.

NÀr kÀrleken inte fungerar

Om du har en kÀrleksrelation som inte fungerer kan det vara bra att prata med nÄgon utomstÄende. Det Àr sÀrskilt viktigt om det finns barn med i bilden.

(LÄnad text, men tyckte den va vÀldigt bra)

 


 

KÀrlek kan va sÄ mkt. Jag har varit singel nu ett tag för att JAG har velat de. Jag har behövt tid att hittat mig sjÀlv igen. StÄ pÄ egna ben, veta vad jag vill, gjort va jag har velat och lÀrt mig massa om mig sjÀlv.

NÄgra knepiga frÄgor jag har fÄtt nu pÄ senare tid (och dÄ har jag inte varit singel sÄÄ lÀnge =P, men de Àr sÄ sjuka sÄ jag bara mÄste skriva ner dom):

Har du nĂ„n gĂ„ng varit kĂ€r? Öhh ja de Ă€r klart jag har.

Men kÀnner du inte att du vill ha nÄn att dela livet med? De gör vÀl alla, men först vill jag hitta mig sjÀlv och bli stark pÄ egna ben. Jag vill inte ta nÄgon för att ha nÄgon bara för att. Jag vill att nÀsta gÄng ska va pÄ riktigt och jag har inte brÄttom.

MÄr du inte dÄligt av att inte ha nÄgon? Nej de gör jag inte. Min dag kommer och dÄ Àr de pÄ riktigt. Varför ha sÄ brÄttom?!

LÀngtar du inte efter barn nÀr sÄ mÄnga runt dig fÄr till och med de som Àr yngre (vanlig frÄga)? De Àr klart jag vill ha barn men de ska ju va med en som Àr rÀtt för mig. Jag vill inte skaffa barn bara för att, utan med en jag verkligen Àlskar och ser ett liv ihop med. Vilket Àr en sjÀlvklarhet för de flesta. Men ÀndÄ kommer frÄgan titt som tÀtt. Jag hinner jag Àr bara 25 jag har inte ens varit singel i 2 Är hallÄ lugn =). De kommer en dag de med.

Men Ă€r de inte jobbigt att inte fĂ„ kĂ€nna sig kĂ€r? Men HALLLLÅÅÅÅ, dĂ€r av denna text jag har lagt in. KĂ€rlek kan vara SÅÅÅ mkt. Jag Ă€lskar mina hundar, jag Ă€lskar min familj och jag Ă€lskar mina vĂ€nner. Man kan kĂ€nna kĂ€rlek till mer Ă€n en patner. Kanske inte pirret i magen men de Ă€r inte ens alla som har de. Och vissa kan fĂ„ pirr i magen av att hĂ„ngla med en frĂ€mande person pĂ„ krogen, och de Ă€r ju inte kĂ€rlek. Men de Ă€r spĂ€nning dĂ€rimot och de Ă€r 2 helt olika saker.

Jag har behövt min egen tid för att mogna med mig sjÀlv och bli sÀker pÄ mig sjÀlv. Nu mÄr jag bra!! Om mr right kommer klart jag inte stÀnger dörren. Nu vet jag vart jag har mig sjÀlv. Och jag Àr stark pÄ mina egna ben. Men visst, de finns alltid saker att jobba med nÀr de gÀller en sjÀlv. Men har kommit lÄngt pÄ vÀgen vilket va mitt mÄl.

Men en sak som jag fortfarande mÄste jobba pÄ Àr att vÄga och ta steget. VÄga tro och lita pÄ en annan mÀnniska. Och de vÀxer sakta men sÀkert fram. För alla har vi sÄr och de tar olika lÄng tid att lÀka de kan va att man blivit sÄrad av ett ex men de kan ocksÄ va att man har blivit vÀldigt sÄrad och sviken av en vÀn. MEN tidsnog sÄ vÄgar man! Alla sÀtter vi upp en grÀns runt oss sjÀlva och mÄnga kan man ha nÀra men de Àr inte mÄnga man slÀpper Ànda in. Vissa slÀpper inte in nÄn, för det Àr dÀr man Àr som mest sÄrbar. Men de kan ocksÄ va att t ex flytta och massa annat just att ta tag i nÄt och vÄga ta ett steg fram dÀr Àr jag fortfarande osÀker o feg.

Vissa mÄr dÄligt och klarar bara inte av att vara sjÀlv, medans andra inte har nÄgra problem med det. Och ja jag Àr en av dom, jag har inga problem med de. NÀstan sÄ man blir bekvÀm nu och de kommer bli en omstÀllning den dagen jag trÀffar nÄgon.

Tidigare har jag alltid slÀngt mig in i saker och ting, oavsett vad de har varit och de blir oftas inge bra. Nu försöker jag tÀnka till först och fan va mkt bÀttre saker och ting blir. Kan va tex inköp av en film bara för att ha ett exempel.

Jag har velat detta, jag har mÄtt bra av detta, de har varit lÀrorikt, jag vet vad jag vill och de viktigaste jag har blivt STARK av detta! Jag har blivit vuxen jag har mognat jag behöver ingen annan att ta skydd bakom, jag har lÀrt mig ta egna viktiga beslut.

Och ja nu börjar jag kÀnna mig klar med mig sjÀlv, jag har uppnÄtt de jag har velat och ja nu kÀnner jag mig mogen om jag trÀffar rÀtt! Ja va inte de förut! Men de har tagit tid men fan sÄ bra de har blivit!

NÀsta stora frÄga nu Àr bara om man ska ta steget eller lÄta de komma med tiden. Mkt som spelar in, och ja jag Àr vÀl kanske feg men varför ha sÄ brÄttom saker och ting löser sig alltid tidsnog. En dag i taget sÄ fÄr man se vad som hÀnder. Och detta har jag haft jÀtte problem med men nu har jag lÀrt mig att allt behöver inte gÄ sÄ jÀvla fort hela tiden. Och de kan liksom va allt frÄn att göra om ett rum till att flytta och dÄ ska de ske nu nu nu, sÄ de Àr nÄt jag fÄr fortsÀtta jobba pÄ.

Nog bladdrat om detta!

Hade gott och ha en bra fredag!


jaha dÄ vart man sÀmre igen

Va Àr de hÀr för dret, legat idag igen. Men nu kÀnns de lite bÀttre igen. Va att en knepig förkylning detta. IgÄr kvÀll hade jag svÄrt att somna, hÀnder typ aldrig. Men har ju sovit rÀtt mkt sÄ de Àr vÀl kanske inte sÄ konstigt.
LÄg och tÀnkte en hel del pÄ dödsstraff, tycker inte riktigt de Àr ok. Han hade för 20 Är sedan sköte en polis, dÄ kÀnde jag bara att de finns ju de som gör sÄ mkt hemskare saker Àn sÄ som kommer ut efter 20 Är?!

En tanke gick Àven till de som ligger pÄ dödsbÀdden som Àr sÄ kallade fÀrdigbehandlande, samt de gamla som ligger för döden. Som anhörig att stÄ vid sidan i kanske 2 veckors tid och "titta" pÄ de Àr inte roligt. Och tÀnk dÄ de som ligger dÀr, vi har ingen aning om de har ont.
Oftast fÄr de ju morfin regelbundet men ÀndÄ, man har ingen aning. Droppet har kanske varit bortkopplat ett par dagar, varför kan man inte hjÀlpa dom? Finns ju bara en utvÀg varför dra ut pÄ lidandet bÄde för anhöriga och den sjÀlv?!
SvÄr frÄga och svÄrt att kunna dra nÄgon direkt grÀns. Men de va iaf en tanke som flög runt i mitt huvud.
Vi hjÀlper ju vÄra kÀra djur, vilket som Àr bland de tuffaste beslut jag har tagit hittills i mitt liv. Man Àlskar ju dom, man vill inte slÀppa taget, men de Àr ju just dÀr man fÄr tÀnka om för man blir ju sjÀlvisk.
De ska inte behöva lida för vÄran skull, vissa djur lever lÀngre Àn vad de borde men de Àr för att vi inte vill inse, vi vill inte slÀppa taget, den kanske blir bÀttre osv.
Man velar och undrar gör jag rÀtt nu, de kanske gÄr lite lÀngre, den kanske inte har sÄ ont ja jag kan göra listan lÄng. Och med tanke pÄ att de Àr sÄ svÄrt med ett djur hur ska man sÄ kunna besluta en sÄdan sak nÀr de gÀller en mÀnniska?! De gÄr ju inte, men de Àr dÀr veterinÀren kommer in i bilden och sÀger vi kan inte göra mer, de borde ju en lÀkare ocksÄ kunna.
Fast visst de Àr inte samma sak med djur som med mÀnniskor, men nÀr de lider och man vet att de kommer bara gÄ Ät ett hÄll dÄ tycker jag nog man ska kunna hjÀlpa de över oavsett om de Àr en mÀnniska eller ett djur.



Jag gick igenom lite musik förut och vad vissa lÄtar pÄminner en om olika saker Àr rÀtt sjukt. För nÄt Är sedan sÄ Àlska jag Gabriellas sÄng men nu klarar jag knappt av att höra den.
Den spelades pÄ en vÀns begravning och efter de sÄ har jag jÀtte svÄrt för den, allt de i kyrkan kommer tillbaka. Minns för nÄn mÄnad sedan som jag stod hemma hos en kund och fixa frukost och den kom pÄ radion , jag började grina pÄ en gÄng. 
De va ÀndÄ en bra dag som jag var pigg och glad pÄ men alla kÀnslor bara kom och gick ej att hejda. Men den Àr vacker men varje gÄng jag hör den sÄ fÄr jag bita ihop eller tÀnka pÄ nÄgot annat. Efter de började jag spela den mer och nu börjar jag ÀndÄ kunna "slappna" av nÀr jag hör den.
Men dÄ Àr de ju jag som sÀtter pÄ den eller vet att om jag tar denna listan kan den komma. DÄ Àr jag ju med pÄ de men den gÄngen den bara kom sÄ brast de direkt.

Sedan finns de ju Àven lÄtar som fÄr en att le och som man har massa underbara minnen till =)! Och man vet ju vad man ska sÀtta pÄ för att bli partysugen =)! De Àr sjjjjjukt vad lÄtar faktiskt kan göra med en och styra ens humör =)!
Sen har jag Àven nÄgra lÄtar som bara gör att lÀngtan till Avesta blir större och större och som Àr Avesta för mig =) <3!

Nej nu ska jag ÄtergÄ till Robinson hÀr och ha lite koll pÄ hockeyn =)! Kingen kom med pÄ mÄndag men de kanske jag redan har skrivit nÄgonstans. Ska bli sÄ spÀnnande men motstÄndet Àr tufft sÄ vi fÄr se hur de gÄr.

Hade gott!

Fy fan.....................

Blir sÄ jÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀvvvvvvvvvvvvlllllllllllllllaaaaaaaaaaa trött, omotiverad, bedsviken ja jag finner inte ord...... NÀr ska de vÀnda. Fattar inte hur folk lyckas jag gör de uppenbart inte. Spelar ju fan ingen roll...

Pappa va gullig och följde med mig och hundarna till veterinÀren idag dÄ jag inte Àr bra Àn. Och denna gÄngen fick Pepsi behÄlla de fÄ tÀnder han har kvar. SÄg lite bÀttre ut. Kingen kom med i sitt löp pÄ mÄndag sÄ nu Àr de bara att hÄlla tummarna att de gÄr bra.

Va pÄ bra humör tills nu. Men men bara att kÀmpa en mÄnad till sÄ kanske de vÀnder eller nÀsta eller nÀsta eller nÀstan eller ja kanske aldrig.

Nej nu fÄr jag ta mig i kragen. LÀser förövrigt en rÀtt bra bok, jag som aldrig lÀser men iaf den heter snÀlla mamma sluta drick. De Àr en mamma som har skrivit den och lite hÀr och dÀr i boken Àr de med som smÄ brev frÄn hennes barn hur jobbigt de tycker de Àr.

De man ska komma ihÄg Àr att vara alkolist Àr en sjukdom, man har ett behov som Àr starkare Àn viljan. HÀnder nÄt eller om nÄgot Àr jobbigt sÄ kommer flaskan fram.
Man kan inte förstÄ hur de kan bli sÄ men de kan finnas sÄ mÄnga olika faktorer som ligger bakom de. Vissa orkar inte ta tag i det bara och vissa försöker gÄng pÄ gÄng.

Hon berÀttar bland annat i boken:
attb umgÀnget krymper, inte ens de som stÄr nÀra orkar med. Hennes barn orkade inte spela teater vid familjemiddagar utan valde istÀllet att inte komma. Hennes son som va 15 hade skrivit en lapp och lagt pÄ en halv tom 3 liters vindunk som hon trodde att hon hade gömt undan. DÀr stod de snÀlla mamma sluta drick. Kan inte va kul att se sÄnt och de gjorde ont i hennes hjÀrta nÀr hon lÀste de men ÀndÄ kunde hon inte lÄta bli spriten. SkrÀmmande tycker jag.
Har bara kommit igenom halva boken Àn sÄ lÀnge, nu har hon i boken pÄbörjat omg 2 att försöka sluta dricka. De Àr vanligt med Äterfall sÄ fÄr se hur hon klarar av de denna gÄngen.

De Àr lite skrÀmmande va en dryck faktiskt förstör liv, familjer och kontakt med vÀnner för de Àr faktiskt sÄ. Folk tar avstÄnd ifrÄn en, de orkar inte, de vill inte se.
Denna dryck roar vi oss med pÄ helgerna, men egentligen varför ska man dricka för att ha kul?! De har jag inge bra svar pÄ sjÀlv men man gömmer sig ju lite bakom spriten.

MÄnga sÀger att jag vet inte vad som hÀnde jag va ju full, eller jag va full sÄ dÄ vet man ju inte va man gör. Och visst har man fÄtt i sig för mkt kanske man inte har full koll, men i regel vet man precis vad man gör.
Man kan inte skylla pÄ spriten, mÄnga tar en öl eller ett glas vin nÀr de kommer hem frÄn jobbet för att slappna av. Men hallÄ dÄ har man ju faktiskt ett problem Àven om man kanske inte vill se de. För kan man inte slappna av utan de dÀr glaset med vin eller den dÀr ölen sÄ Àr de ju nÄ fel?!

Man ska inte behöva ta nÄt varje dag. Varför skulle man inte kunna gÄ ut nykter och röja jÀrnet?! Vissa behöver de för att slappna av, vissa för att vÄga trÀda fram och vissa bara för att de vill bli fulla.
Man kan se rÀtt tydligt pÄ blyga personer, efter nÄgra öl blir de precis motsatsen till sig sjÀlva. Jag har svÄrt att gÄ ut och dansa och röja nykter, jag kan inte slappna av dÄ. De Àr ju sjukt egentligen för inte fan dansar man sÄ bra med massa sprit i kroppen heller?!
Men jag tycker de Àr jÀtte kul att gÄ ut och har varit ute rÀtt mkt pÄ senaste tiden, och ja jag dricker nÀr jag gÄr ut. Men nÀr man lÀser sÄnt hÀr fÄr iaf jag en tankestÀllare. Denna dryck förstör faktiskt liv!

Nej nu ska jag försöka fÄ i ordning lite mat inte för att jag kÀnner vad jag Àter men mat mÄste man ju ha.

Hade gott!

Ännu en dag i soffan

Haha japp idag har jag iaf kommit till soffan inte dĂ„ligt, men har inte ork till nĂ„t Ă€n. Är sĂ„ nervös inför imorrn om Kingen kommer med eller inte skulle va sĂ„ kul =).

Tömt mobil o kamera pÄ bilder vilket kanske har mÀrkts pÄ facebook. SÄnt dÀr jag har tÀnkt pÄ att gjort lÀnge men inte haft tid till.

I natt/morse hÀnde nÄ Àckligt, vakna av att jag knappt fick luft och kÀnde att jag hade en hund tÀtt intill mig pÄ varje sida. NÀr jag vÀnde mig om sÄ klappa jag Pepsi men han rörde sig inte, dÄ peta jag lite pÄ han utan reaktion. DÄ fick jag PANIK och trodde han hade dött. SÄ jag börja skaka pÄ han helt förtvivlat och dÄ bara titta han upp pÄ mig som om jag inte vore klok. La till ett fnys o en suck och hoppa ner pÄ golvet och gick in i sitt iglo och la sig och gjorde vÀrldens suck. Men gud va rÀdd jag blev.

Sen kunde jag inte somna om pÄ en gÄng utan lÄg och grubbla och tÀnkte pÄ saker och ting. PÄ va starka och svaga vissa personer kan va. Vissa fÄr gÄ igenom mkt och ha hur mkt motgÄng som helst men de stÄr fortfarande upp och kÀmpar Ät ett hÄll. Sen finns de dom som knappt tÄl att bli petade pÄ sÄ rasar vÀrlden. Alla Àr vi inne i en sÄn period nÄgon gÄng dÀr minsta sak blir sÄÄÄ stor och man tycker att allt rasar men dÀr jag lÀrt mig att tÀnka om.
De finns sÄÄÄ mÄnga mÀnniskor som har de sÄ mkt sÀmre Àn jag har, vissa som inte kan leva sitt liv fullt ut pga "funktionshinder" eller att deras liv ligger i hÀnderna pÄ nÄgon annan. Men de kÀmpar de försöker, dÄ kan vÀl jag med göra de! De Àr dÄ man ska ta sig en funderare pÄ vad som Àr vÀrt att ha kvar, vad man ska kÀmpa för, hur man kan Àndra sÄ att man mÄr bÀttre. För de hjÀlper inte att lÀgga sig ner och tycka synd om sig sjÀlv, de gÀller att ta tag i det som Àr ett problem.

Svartsjuka har jag alltid sett som nÄgot negativt och har alltid flytt fÀltet ifrÄn. Har inte kunnat förstÄ mig pÄ det alls. Men nu ser jag pÄ de med andra ögon. De kan Àven va nÄgot vackert de Àr ju ÀndÄ ett bevis pÄ att den verkligen Àlskar dens partner. Men de fÄr ju inte gÄ till överdrift heller sjÀlvklart men de gÄr att jobba sig fram vÀldigt mkt och hitta lösningar tillsammans de gÀller ju att ge och ta. De Àr den som Àr svartsjuk som de Àr mest synd om, för den vill inte va de, men kan inte rÄ för de. De gÀller att jobba pÄ sjÀlvkÀnslan och med sig sjÀlv, berÀtta vad som Àr jobbigt, erkÀnna att man Àr svartsjuk, för kan man de Àr man en bra bit pÄ vÀgen. De viktigast Àr att man jobbar tillsammans om man Àr i en par relation. Och som individ sÄ kan man ocksÄ jobba en hel del pÄ de, det gÀller ju att man Àr medveten om de bara.
Jag har sjÀlv aldrig varit svarksjuk sÄ jag har svÄrt att sÀtta mig in i det, men jag tror ju nÄn satns att de handlat om sin egen sjÀlvkÀnsla.
Jag har sjÀlv gÄtt ifrÄn ett förhÄllande pga svartsjuka, kunde inte förstÄ, ville inte förstÄ, fatta inte varför. De enda jag visste va att jag inte tyckte de va ok. Ville inte ens försöka jobba bort de utan flydde fÀltet. Skulle jag idag trÀffa nÄgon och de skulle visa sig att han vore svartsjuk dÄ skulle jag inte fly utan om de verkligen kÀndes bra sÄ skulle jag jobba för de.
Jag vet att jag sa de dÄ att de va svartsjukan som förstörde, men de kan man ju inte sÀga om man inte ens hade pratat om de. Nu va inte detta rÀtt kille för mig ÀndÄ, men de jag vill fÄ fram Àr man kan lösa mkt TILLSAMMANS och de Àr inte svartsjukan som gör att man gÄr isÀr utan att man inte kan nÄ fram till lösningar, man blockerar sig eller helt enkelt inte vill men dÄ har man ju ett annat problem.

Vet inte om de Àr nÄgot direkt samanhang i det jag skriver men de bara pluppar upp sÄ dÄ Äker de med. Och detta med att man kanske Àr svartsjuk pÄ en kompis, försök och nÄ fram till den och berÀtta va de Àr som fÄr en att kÀnna som man gör. Om man nu Àr medveten om det vill sÀga.
Alla Àr vi olika vissa tycker om att ge, vissa bÄde ger o tar och vissa bara tar, vissa blir sÄ glada för andras skull att de glömmer bort sig sjÀlv, vissa har jÀtte svÄrt att bli glada för andras skull utan blir bara att de jÀmför med sig sjÀlv och blir avundsjuk istÀllet.

De viktigaste Ă€r iaf att ALLA har vi nĂ„got bra och vackert och ALLA har vi vĂ„ra brister, vissa mer och vissa mindre. MEN man vĂ€ljer SJÄLV vad man gillar hos andra. Vill man haka upp sig pĂ„ nĂ„got negativt sĂ„ Ă€r de ju upp till var och en, men försök istĂ€llet se de som Ă€r bra i varje person för ALLA Ă€r vi bra pĂ„ nĂ„t =)!

TÀnk om alla kunde leva efter ett motto va bra de skulle va dÄ: SÄ som du vill bli behandlad av andra ska du ocksÄ behandla dom.

DÄ tror jag mÄnga skulle fÄ tÀnka om en aning faktiskt, jag vet en del av mina brister och jag jobbar pÄ de för att bli bÀttre som person, vÀn, dotter, syster osv. Men de Àr ju ocksÄ viktigt att man vÄgar prata med varandra för hur ska jag kunna veta mina brister om ingen sÀger dom?! Vissa vet man oftas sjÀlv men kanske inte alla.

Nu vart de massa bladder hÀr men de Àr ju tÀnkvÀrt och sÄnt som faktiskt kan förstöra mÄnga relationer bÄde mellan par och kompisar.

En liten dagens ros till Emelie idag för att hon Àr hon! För att hon Àr en underbar vÀn, en som man kan bÄde skratta och grÄta med! Va de 10 Ärsedan nu vi trÀffades nu och sen dess har vi suttit ihop. Vi har inte umgÄtts sÄ mkt men har blivit mÄnga timmar i telefonen. Minst ett samtal om dagen ;P! Evig vÀnskap Àr vad de Àr <3

Lena ska ocksÄ ha en dagens ros för att hon Àr hon =)! En sann och Àrlig vÀn som kommer med kloka rÄd och jag klarar mig inte utan dig! Glad att jag fick chansen att trÀffa dig!

Nej nu fÄr de rÀcka för idag mÄste leta redan pÄ nÀssprayen för nu fÄr jag inte luft igen!!

Hade gott!!

(har ej gÄtt igenom texten nu ifall de Àr lite knepigt i vissa meningar)




trött pÄ att va sjuk

Ja jag Àr trött pÄ att va sjuk nu. Stöning som jag va gick jag och jobba i Lördags fast jag hade lite feber och va hÀngig men jag ville ju verklign pÄ hockeyn hade ju biljett och allt. Men nÀr jag kom hem va jag helt förstörd och de visade sig att jag hade nÀstan 39 graders feber. De va bara och ringa till pappa och sÀga att jag inte kunde bli med. Vart sÄ ledsen och besviken men orka inte röra mig sÄ va bara att bÀda ner sig i soffan de.

IgÄr lÄg jag hela dagen och hundarna va sÄ snÀlla, Àr som att de kÀnner pÄ sig att man Àr sjuk. Kan vÀl inte pÄstÄ att jag Àr nÄ bÀttre idag heller. Jag hatar och va sjuk, orkeslös, ont överallt, inte fÄ luft och att luftrören drar ihop sig. Ja jag tycker faktiskt lite synd om mig sjÀlv nu. Men samtidigt sÄ Àr de skönt att de bryter ut ordentligt nÄn gÄng, har gÄtt lÀnge och kÀnt mig hÀngig.

För nÄgra dagar sedan hade jag ett riktigt Äterfall av att skaffa en hÀst igen. Jag har ju Kingen men han Àr ju inte hemma. Men har inte tid för att ha en hÀst idaglÀget. Eller de skulle jag vÀl ha egentligen, men jag skulle nog nöja mig med en travre . Som man kan rida ett par dagar i veckan och som man kanske kan ta ett föl pÄ lite lÀngre fram. För de tyckte jag va lite roligt, men om man ska hÄlla pÄ med avel sÄ krÀvs de att man har pengar. Man ska ha ett bra sto och hitta de bÀsta hingstarna och de kostar. Visst man fÄr ut rÀtt bra vid försÀljning sen men de gÀller ju att ha pengarna frÄn början. SÄ de sket sig i starten de!

TÀnk om jag hade fÄtt de dÀr huset jag va med och bjöd pÄ för nÄt Är sedan. DÄ hade jag haft ett jÀtte fint stall, 8 boxar varav en fölbox, duschspilta, ett kontor i stallet, en sadelkammare o en foderkammare. DÄ hade man kunnat tagit imot konvalicent (hur de nu stavs) hÀstar och kanske kunnat haft ett litet hunddagis. De Àr mkt arbete med det och de krÀver mkt tid men gud va underbart de hade varit. Och jag kunde skaffa en jÀmthund. Kunde styra över vardagen och gÄ runt i slit o slÀngklÀder hela dagarna. Men sÄ vart de inte utan stallet stÄr tomt, de som bor dÀr nu har vÀl mer eller mindre de som garage.

IstÀllet sitter jag i min lÀgenhet pÄ 42 kvadrat och funderar pÄ vad jag ska bli nÀr jag blir stor. Vill ju ha ett hus, en liten gÄrd, ha mina hundar sÄ de kan gÄ in och ut, ha en katt, en kanin, kanske nÄn gris och nÄgra hönor. De Àr ju jag. Men nu ska man vÀnta och vÀnta och ta en dag i taget. Men va ska jag vÀnta pÄ?! Har faktiskt lite span pÄ hemnet. Men eftersom de Àr svÄrt att köpa ett hus sjÀlv sÄ har jag tittat pÄ lite lÀgenheter i stan. Bara för att komma nÀrmare jobbet. Men pÄ sista tiden har jag Äkt upp till mamma o pappa nÀstan varje dag och gÄtt ut i skogen dÀr sÄ de skulle ju bli Ànnu dyrare och bo i stan. SÄ de ligger lite pÄ is igen. För jag vill kunna komma ut i skogen, dÀr kan jag bara va och jag kan slappna av dÀr. Förut hade jag stallet men pÄ slutet vart de bara stress nÀr jag skulle dit. Men nu har jag börjat prioritera vad jag mÄr bra av och vad jag behöver och jag behöver skogen, de bara Àr sÄ.

Att jag klarade jÀgarexamen har verkligen varit bra för mig. Inte för att jag har varit ute och jagat sÄ dÀr överdrivet mkt Àn men 6 gÄnger kanske. Men jag slappnar av, festar inte lika mkt, fÄr motion och fÄr massa frisk luft. RÀknar ner tills Àlgjakten börjar nu. En av höjdpunkterna pÄ Äret!

Skulle ha gÄtt fortsÀttningskursen i viltspÄr i höst men den kommer sÄ nÀra Àlgjakten sÄ fÄr tyvÀrr hoppa den. Och Barran Àr inte redo för den mÄste öva lite mera, hade Àven tÀnkt att gÄtt en lydnadskurs med henne men vÀntar till vÄren istÀllet.

Vill att de ska vara onsdag nu sÄ jag kan fÄ reda pÄ om Kingen ska start pÄ mÄndag eller ej. Undrar hur de ska gÄ, han har Äkt transport 2 gÄnger i sitt liv. Och Ànda till ÄrjÀng och gÄ löp pÄ de, undrar hur han kommer reagera i sÄ fall. Han Àr vÀl helt slut nÀr han kommer fram sÄ han kommer vÀl inte orka springa en meter. Den som lever fÄr se.

Nej om jag ska försöka komma upp ur sÀngen kanske och förflytta mig till soffan Àr ju alltid nÄt. Hoppas jag blir bra snart sÄ jag kan jobba torsdag o fredag iaf. Tycker inte om att ligga still och sÄ fÄr jag dÄligt samvete för hundarna men tror dom förstÄr faktiskt.

Hade gott alla!!

SoffhÀng

SoffhÀng med mina hundar till bonde sÀker fru. Tycker nog de Àr lite smÄ pinsamt men ÀndÄ vill man ju titta pÄ de, samma sak med ensam mamma söker. Men som ena killen frÄga ena tjejen om hon vill ha nÄgra barn han hade redan 3 grabbar och dÄ svarade hon nej. Och dÄ sÀger han men du vill vÀl öva pÄ att göra barn?? Haha Àrligt, kul för han att de visades i TV.

Efter jobbet igĂ„r Ă„kte jag och hĂ€lsade pĂ„ Lena va ett tag sen nu och de va hĂ€rligt att bara sitta och prata lite. De lyser lycka om henne, sĂ„ vacker. Hon Ă€r sĂ„ vettig, bra och en riktigt bra vĂ€n. Hon Ă€r lite som den dĂ€r stora systern jag ville ha nĂ€r jag va liten men bara fick en lillebror haha. Och sĂ„ fick jag mysa med hennes bebismage och kĂ€nna flera sparkar va nĂ€stan sĂ„ de kom nĂ„gra tĂ„rar i ögonen. Är sĂ„ glad att jag har fĂ„tt följa deras graviditet =)! Men nu vill jag att bebis ska komma vill ju köpa bebisklĂ€der men vill ju se hur hon ser ut först.

Idag efter jobbet blev de en lÄngpromenad i skogen med mamma och hundarna. Kajsa löper och Pepsi va tokig, han kunde till och med va lös men Kajsa vart rÀtt sur pÄ han ett antal gÄnger förstÄr inte varför :P. Nu sover han som en stock gammelgubben.

Barran roade sig med att jaga fÄglar som en tok, sÄ lÄngt bort som hon sprang idag frÄn mig har hon aldrig varit. Hon blir tuffare o tuffare, men hon har ocksÄ deckat nu och de dröjer inte förrÀn jag gör de samma.

Imorrn drar Àntligen hockeyn igÄng och pÄ Lördag ska jag pÄ matchen. Hundarna ska bo hos farmor hela helgen kommer bli tomt hÀr hemma, men ska ju jobba hela helgen sÄ de har de bÀttre dÀr.

KÀnns bra att jobba i helgen sÄ de inte blir massa hÀrj man blir ju sÄ trött av de och sÄ gÄr de bara massa pengar och intag av massa onödiga kolhydrater.

De gÄr bra nu -5.5 kg sÄ de flyter pÄ, se hur jag kÀnner mig imorrn kanske dra till gymmet en svÀng. Men har tagit ipren var och varannan dag nu men efter en natt med massa sömn sÄ vaknar jag upp pigg imorrn.

Börjar inte förrÀn 16.00 imorrn sÄ nÄt borde jag vÀl hinna med tycker jag och ledig pÄ fredag och dÄ fÄr de bli en ett par timmar i skogen med hundarna . FÄr se om Pepsi fÄr följa med han börjar bli gammal gubben sÄ fÄr ta de lite lugnare med han. Barran krÀver ju en aningen mer Àn han, tar kanske med Kajsa istÀllet hon behöver all trÀning hon kan fÄ sÄ hon Àr pÄ topp tills Àlgjakten drar igÄng.

Lutar Ă„t kvĂ€llsrundan nu ska bara fĂ„ liv i hundarna de har tagit natten dom, men jag vill sova imorrn sĂ„ de ska ut ;P. Ska försöka planera in en ny helg att dra till avesta ocksĂ„ för nu saknar jag allt Emelie och de andra en aning =) <3! Är fullt upp nu ett tag bara sĂ„ vi fĂ„r se hur de blir.

Ny start pĂ„ g med Kingen ocksĂ„, fĂ„r reda pĂ„ den 21 om han kommer med eller ej och dĂ„ blir de en tripp till ÅrjĂ€ng =), tack snĂ€lla söta Karin för att du byter kvĂ€ll med mig guld vĂ€rt =)!

Hade gott!!

OJ OJ OJ vilken dag de blev igÄr =D den bÀsta pÄ lÀnge!!!

I fredags va vi ut, i lördags morse skulle de byggas Ă€lgpass jag gjorde inte sĂ„ mkt men nu vet jag iaf hur man gör ett =P. Sen efter de var de dags att fira mormor som fyllde Ă„r. Kom Ă€ven pĂ„ med att jag hade haft körkort i 7 Ă„r i fredags fy fan tecken pĂ„ att man börjar bli gammal. Ångest, Ă„ngest DUBBEL Ă„ngest ;P!
I Söndags ringde klockan tidigt och de va dags att dra mot Forshaga för en utstÀllning med Barran. Hade hoppats pÄ att fÄ Hp iaf men verkligen inget annat och nÀr de va vÄran tur att bli bedömda sÄ gick jag fram.
Hennes första frÄga vad har hon gjort i ansiktet? Jag svara bara som de va att de Àr en aktivhund och att vi Àr i skogen varje dag i ett par timmar. DÄ log hon bara och jag tÀnkte inte mer pÄ de. Sen skulle vi springa men hon har ju fÄtt för sig att springa med nosen i backen och de ser inte sÄ bra ut men fick upp huvudet lite iaf.
Fick Hp rosetten och gick och stÀllde mig igen och bara vÀntade pÄ att fÄ Äka ut dÄ vi brukar göra de pga svag i ryggen och att hon "tappar" ryggen nÀr hon springer. IstÀllet bad dom mig att stÀlla mig först i ledet och att vi alla skulle springa igen. NÀr vi stannade sen igen sÄ började hon prata om Barran.
Att hon valde att placera de i den ordningen och att hon hade en stark o fin rygg och att de syndes att jag va seriös och va ute mkt i skog o mark och massa mer men jag vart sÄ chockad att jag inte kommer ihÄg satt nog mest och gapa. SÄ jÀvla kul med tanke pÄ att vi alltid Äker pÄ de, all trÀning börjar ge resultat nu =)!
SÄ dÄ helst plötsligt blev vi BIR nÄt jag aldrig trott att vi skulle bli iaf. Chockad gick jag ur ringen och Jossan kom fram och krama mig och tror nÀstan hon var mer glad Àn jag =P. Jag sa nÀmligen precis innan vi gick in att de dröjer inte sÄ Àr jag klar =P.
DĂ„ va de bara att vĂ€nta pĂ„ gruppfinalerna och klockan ticka pĂ„ och stressad blev jag för jag skulle hinna hem och hĂ€mta jobbklĂ€derna och byta om och sen till FĂ€rjestad och kolla pĂ„ Kingen. I gruppfinalen slutade vi 4, men dĂ„ stod hon rĂ€tt av sig sjĂ€lv och spĂ€nde upp sig och höll huvudet högt av sig sjĂ€lv sĂ„ de va en seger i sig att hon verkligen ville visa upp sig och jag kunde ha kopplet hĂ€ngandes. Även nĂ€r vi sprang dĂ„ sĂ„ sista halvan av varvet va hon jĂ€tte fin =D! Perfa avslut om jag fĂ„r sĂ€ga de sjĂ€lv.

HĂ€r kommer kritiken (Birgitta o Emma ;P):
En 2 Ă„rig tik med fem uttr
bra placerade öron, vackra ögon, korrekt bett,
strama lÀppar, stark hals, vÀlutv förbröst och bröstkorg,
stark rygg och kors, tillr lÄrvidd, bra svansans, rör sig bra framsidan med god energi,
rör sig bra bak och fram, vÀlutvecklad, tillrÀckligt musklad och trevlig tik





JĂ€tte glad och nöjd över henne!! Även jĂ€tte grattis Till Jessica med en amstaff som kom till Bis och Ă€ven Elin med Bruno som kom till Bis .
Men ett extra jÀtte grattis till Jossan och Musse deras första utstÀllning och blev BIS 2 bland valparna, jÀtte kul =)!!

Ja sen va de bara att slÀnga sig i bilen och styra mot vÀse igen, ringde Birgitta som satt hemma och va nervös =P, och hon liksom jag vart lite chockad över dagens resultat =)!

Hemma igen va de bara upp i lÀgenheten, fÄ av mig alla regnklÀder, pÄ med en annan jacka och ett par stövlar, gav Barran mat och sen i vÀg mot travet. VÀl dÀr sÄ kom halva slÀkten tror jag, och vi gick bort mot mÄlet. Kingen vÀrmde nÀr jag kom och han sÄg sÄ spÀnd ut och galopperade vid ett tillfÀlle, vet jag tÀnkte att de hÀr gÄr aldrig. Men sa kommer han topp 5 Àr jag mer Àn glad vill att han ska hÄlla trav 2 varv sÄ Àr jag nöjd =P. Hade spÄr 6 och gick upp i ledningen direkt sen lÄg han dÀr bÄda varven runt. Och de rÀckte hela vÀgen gud jag stod och hoppade pÄ slutet, Ulrika skrek och blev helt till sig och Jossan lika sÄ sen kom de en del tÄrar och sÄ skulle man ju fram och fÄ imot priser och in och ta kort va ju sÄ chockad att jag fick inte fram ett ord ju. Hade jag aldrig ens vÄga att drömma om att jag och pappa skulle stÄ dÀr. Nu har vi gjort de en gÄng iaf ;P!



Efter detta va de bara att slÀnga sig till jobbet!!

Idag har jag inte gjort mkt, ont i huvudet, halsen o kroppen sÄ de blir till att ta de lugnt och ladda för en jobbvecka. Va och hÀlsade pÄ Hanna en svÀng riktigt trevligt va ett tag sen nu. MatlÄdefix och lite annat pyssel! Gött och va ledig iaf!

Hade gott nu!!


Bra dag

Idag har varit en bra dag. Den började dock 05.10, dÄ tok regna de sÄ jag gjorde mig i ordning och Ät frukost. Efter det var de bara att ta pÄ sig regnklÀder och tÀcken pÄ hundarna. De ville inte ut kan jag lova, Pepsi kom inte ens ut ur sitt lilla iglo sÄ jag fick lyfta ur han och nÀr vi kom ut pÄ trappen tog de tvÀr stopp ingen av de ville gÄ. Men de va bara att tvinga med dom de för jag skulle ju till jobbet.
VÀl hemma nu sÄ tÀnkte jag Äka till skogen och lÀgga spÄr men nÀr jag va ute med hundarna sÄ började tok regna igen. SÄ nu ligger vi i sÀngen och myser lite, Pepsi pÄ fötterna och Barran ligger tÀtt intill och snarkar. De Àr inte alls sugna pÄ att va ute nu. VÀntar pÄ att pappa ska komma hem för jag behöver hans hjÀlp sÄ ska ligga och slappa lite och se ett avsnitt av skÀrgÄrdsdoktorn tÀnkte jag =P. Lite fast i den serien men tyckte om den nÀr jag sÄg den första gÄngen och kul att se den igen.
Hade tÀnkt att gÄ och trÀna Àven idag fÄ se senare men nu vill mina hundar ha mig hemma en stund tror jag =P. Och ska ju ut i skogen sen och traska sÄ motion fÄr jag i vilket fall men skulle verkligen behöva köra hela kroppen nu.
Hoppas inte de Àr sÄnt hÀr vÀder pÄ söndag för dÄ kommer Barran inte vilja springa runt i ringen och inte jag heller för den delen. Ska bli kul att se hur de gÄr för lilla Musse pÄ sin första utstÀllning och Àven för Jessicas ena vovve.
Pepsi fÄr nog Äka till mormor o morfar över helgen de lÀngtar sÄ efter han, och dra med han till Forshaga Àr jag inte sÄ sugen pÄ. Han komme sitta och gnÀlla medans jag Àr inne i ringen för att jag gÄr ifrÄn han sÄ de Àr nÄgen ingen idé att tÀnka tanken ens. DÄ ska jag bara fÄ till detta med hundvakt Ät Barran pÄ Lördag nÀr jag jobbar, men de löser sig nog de brukar de göra.
IkvÀll börjar Bonde söker fru ska bli kul nÀr de Àr en med som man vet vem de Àr. Inte för att jag kÀnner han men har sett han pÄ en hel del tÀvlingar pÄ den tiden man va i dom svÀngarna. Och JA jag saknar faktiskt att ha hÀst. De brukar va nu de Àr som mysigast att Äka till stallet efter betet och man fÄr mocka och pyssla igen. Vem vet kanske inte dröjer förrÀn Kingen kommer hem sÄ Àr vÀl bÀst att passa pÄ att njuta av massa egentid. NÄt jag verkligen inte Àr van sÄ de Àr lite konstigt men skönt. Sen sÄ smÄningom kommer nog Manni hem igen hon Àr pÄ ridskolan i Kristinehamn och hÀrjar med alla barn dÀr. Men hon börjar bli till Ären sÄ man vet ju aldig vad som hÀnder, hon va 6 mÄnader nÀr hon blev min och nu 20 Är sÄ henne slÀpper jag inte taget om iaf. Den har skickat av alla tror jag =P herregud vilka turer man har fÄtt med den ponnyn, pÄ den tiden va man ju inte rÀdd heller!
HĂ€rliga tider o underbara minnen <3!! Och man kan ibland lĂ€ngta tillbaka till allt det dĂ€r och Lillerud den skolan kan jag verkligen sakna! Va nog de 3 bĂ€sta Ă„ren i mitt liv hittills iaf. HĂ€nde sĂ„ mkt allt va nytt, spĂ€nnande, trĂ€ffade massa underbara mĂ€nniskor, alla framgĂ„ngar pĂ„ tĂ€vlingarna ja ALLT!! Men nu Ă€r de bara underbara minnen att se tillbaka till! De bĂ€sta pĂ„ de 3 Ă„ren va Ă€ven att jag trĂ€ffade Emelie o Kicki <3, vet inte hur jag skulle klar mig utan er! Ni förgyller min vardag fast vi Ă€r sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n varandra, vi har gĂ„tt igenom sĂ„ mkt tillsammans sĂ„ de finns nog inget vi inte skulle klara av! Älskar er <3!!!!
Suger i Avesta tarmen med men verkar inte som de blir nÄgon fest som planerat sÄ vi fÄr se nÀr jag Äker uppÄt igen. Men saknar ju alla dÀr uppe Àven om jag kanske inte kÀnner alla sÄ bra sÄ lÀngtar jag upp igen. FÄ ta tag i det lite lÀngre fram.
Nej nu ska jag göra nÄ vettigt!
Hade gott!!

Inte pÄ topp

Ja jag Àr inte pÄ topp, mÄste ta tag i detta med att gÄ pÄ massage. Denna stÀndiga vÀrk och huvudvÀrk fÄr jag snart spel pÄ.
I helgen va jag ledig men gjorde minsta möjliga. LÄg bÄde torsdag o fredag förra veckan, i lördags fick hela lÀgenheten en omgÄng och allt som skulle in inför hösten o vintern kom in sÄ massa mÄsten försvann. RÀtt skönt faktiskt mamma o pappa hÀlpte mig lite sÄ de Àr jag vÀldigt tacksam för <3! Man har ju inte sÄ mkt ork i kroppen nÀr man har legat ett par dagar och i torsdags fick jag knappt i mig mat.
Men i lördags tog jag mig i kragen och gick halva morgonrundan iaf. Sen va jag upp till mamma o pappa pÄ kvÀllen och fick lite mat samt sÀllskap med kvÀllspromenaden. I söndags gick vi ut i skogen ett par timmar de va skönt och Barran fick springa av sig en hel del. Hitta en hel del svamp, men nÀr jag stod och plocka pÄ sista stÀllet sÄ kom de en orm och slingra sig mella benen mot handen och dÄ sprang jag kan jag lova. Mamma fattade nog inte först varför jag sprang men nÀr jag skrek orm sÄ sprang hon haha. Pappa och Alex stod pÄ vÀgen och sÄg ut som 2 frÄgetecken. Sen Äkte jag med pappa in och kollade pÄ hockeymatchen, första perioden va katastrof dÄlig men i andra spelande dom riktigt bra. Va förbi en av mina goa tanter pÄ jobbet och gav svamp ocksÄ, Àr sÄ kul nÀr man kan göra en annan sÄ glad!
NÀr jag kom hem gick jag ut pÄ kvÀllsrundan och dÄ lyckades jag ju trampa pÄ en HUGGORM fy fan dÄ hoppa jag och sprang som en tok ivÀg. Hade den mellan mig och Barran en jÀvla tur att de gick bra fy fan för dessa djur!!
IgÄr jobbade jag och sen trÀna jag lite med Barran tillsammans med Jessica o Jossan och pÄ kvÀllen var de dags för "Ensam mamma söker" =)! Haha och gud va pinsamt de va stundtals, kan ju börja fundera pÄ om de Àr medvetna om att de Àr en kamera med. Men man blir glad av att titta pÄ de Àr ju lite smÄ mysigt haha.
Idag har jag inte gort mkt tog morgonrundan sen har jag inte gjort sĂ„ mkt mer. TĂ€nkte gĂ„ till gymet men har sĂ„ ont sĂ„ de stĂ„r i mot. Ska nog kika pĂ„ ett avsnitt av skĂ€rgĂ„rdsdoktorn tycker den serien Ă€r sĂ„ mysig. sen blir de jobb resten av veckan och en del hundtrĂ€ning. UtstĂ€llning pĂ„ Söndag i Forshaga, fĂ„r bli sista för i Ă„r. Är en liten men med tanke pĂ„ att hon va dĂ„lig pĂ„ den förra och vi hamnade lite pĂ„ ruta 1 igen sĂ„ Ă€r de ett bra tillfĂ€lle att trĂ€na lite. Sen fĂ„r vi se hur de gĂ„r, hon Ă€r ju lite "lös" i framdelen, vissa tycker hon har för lĂ„ng nos och att hon Ă€r lite lĂ„ng. SĂ„ de beror ju pĂ„ hur vad domaren tycker om och vill ha.
Är sĂ„ sugen pĂ„ ett hus nu kollar runt lite men vi fĂ„r se, inte lĂ€tt med hus nĂ€r man Ă€r sjĂ€lv. Men kĂ€nner att jag vill att de ska hĂ€nda nĂ„got nytt nu. Men som mamma sĂ€ger ha is i magen och ta de lugnt. Ja jo men sĂ„ har jag nog kommit in i nĂ„gon form av 25 Ă„rskris sĂ„ de Ă€r lĂ€ttare sagt Ă€n gjort har ju bott hĂ€r i flera Ă„r nu. Men visst jag trivs och tycker om min lĂ€genhet sĂ„ inte för de men jag vill ha bĂ€ttre möjligheter för mina hundar. Och i söndags mĂ€rkte jag att Pepsi nog inte orkar hĂ„lla samma tempo och mĂ€ngd motion som jag och Barran behöver. SĂ„ ska kanske börja med att ta morgonrundan som vanligt och den mitt pĂ„ dagen. Men nĂ€r de Ă€r dags för kvĂ€llsrundan att ta en kortare med Pepsi och en lĂ€ngre med Barran för dĂ„ Ă€r de ju lĂ€ttare att passa pĂ„ att trĂ€na lite med henne pĂ„ samma gĂ„ng. Men de gör ju lite ont i hjĂ€rtat pĂ„ samma gĂ„ng för vill ju inte att han ska kĂ€nns sig sviken. Nu vet jag ju att de kanske inte Ă€r sĂ„ men jag har fĂ„tt för mig de iaf =P!
Och sÄ ska jag nog försöka ha kurs med mig sjÀlv att inte va sÄ jÀvla feg eller va sÀger du Lenaa ;P!? Men de Àr lÀttare sagt Àn gjort. Men va har man att förlora? Jaja vi fÄr se hur de blir med det. En bra start fick jag pÄ veckan iaf -4 kg alltid nÄt och dÄ har jag hÄllt mig borta frÄn cigg ocksÄ mÄnga sÀger ju att man gÄr upp i vikt men jag vete tusan. Hoppas de fortsÀtter sÄ hÀr nu. Bara vÀrken försvinner för man blir allt lite omotiverad med den och inte Àr man pÄ bra humör heller. Och vÀrktabletter fungerar inte sÄ nu blir de att ringa en massör.

Hade gott! Nu ska jag försöka göra nÄ vettigt hÀr!

RSS 2.0