Hösten Ă€r hĂ€r 😍🍂🍁

Hösten Ă€r hĂ€r nu det mĂ€rks för de har varit ett par dagar med busvĂ€der. HĂ€r kommer en liten uppdatering 😀. 

Jag har slutat snusa 😀, det Ă€r tvĂ„ veckor sedan pĂ„ torsdag. Man Ă€r ju inte helt hundra. Första veckan gick bra  lite huvudvĂ€rk, lite skakningar, svettningar och allmĂ€nt knepig men de kĂ€ndes Ă€ndĂ„ lĂ€ttare Ă€n vad jag trodde. Men sista veckan nu sĂ„ har jag haft galet kort stubin, hugger pĂ„ allt och fĂ„r vĂ€rldens utbrott och det kan bli pĂ„ vem som helst 😳🙈! Helt sjukt men de borde vĂ€l gĂ„ över snart det med 😂. 

Har kommit igĂ„ng och joggat och trĂ€nar nĂ„gra dagar i veckan nu men denna vecka krockar alla pass med jobbet. Men snart drar de nya schemat igĂ„ng sĂ„ dĂ„ har jag lagt in sĂ„ jag kan gĂ„ pĂ„ de flesta passen đŸ‘đŸ». 

Passade pĂ„ nu i natt nĂ€r jag jobbar att slĂ€nga ivĂ€g en ansökan till sjuksköterskeprograment. Har pratat om de sĂ„ lĂ€nge och nu fick jag tummen ur. Inte sĂ€kert att man kommer in överhuvudtaget men dĂ„ har man iaf försökt. Har ju en lite dröm om att jobba inom ambulansen sĂ„ dĂ„ kan jag iaf sĂ€ga att jag försökte, sĂ„ Ă€r det inget jag kan Ă„ngra sen att jag aldrig gjorde. 

Jag har jagat en del gryt, lite rĂ€v o lite hare 😝. VĂ€ntar pĂ„ min nya bössa 😀. Ringde igĂ„r och de verkar som om jag kanske fĂ„r licensen i slutet av denna veckan eller under nĂ€sta 😀! Äntligen 😀! Har haft ett litet uppehĂ„ll med grytjakten. MĂ„nga gryt som varit tomma men som de Ă€ndĂ„ har synts att de har varit aktivitet i. Med vĂ€rmen som va sĂ„ kan de ju lika gĂ€rna ligga ute och sova under nĂ„n gran som i grytet. Och har haft den ena spring grĂ€vlingen efter den andra. Sist höll vi pĂ„ i ca 6 tim och dĂ„ jobbade Spade i ca 5 tim innan en lite tuffare o mer rutinerad vovve fick gĂ„ ner sĂ„ de blev stopp pĂ„ det hela. 

PĂ„ lördag bĂ€r de av till skĂ€nninge och fĂ€ltprov med Spade. Se hur de gĂ„r, sist va de inge lyckat nĂ€r han slĂ€pptes pĂ„ hare. Han jobba hela tiden fast de blev lite galet. Varit ute ett par gĂ„nger till efter och letat hare men inte fĂ„tt upp nĂ„t. Men gĂ„ngen innan jobba han jĂ€tte bra med haren sĂ„ gör han bara en repris pĂ„ de sĂ„ klarar han det 😀. Spade har plockat andra certet sĂ„ nu Ă€r det bara ett cert kvar, har inte bestĂ€mt vilken av utstĂ€llningarna jag ska Ă„ka pĂ„. Vi ska Ă€ven dra igĂ„ng med viltspĂ„ren igen. 
Har inte haft nĂ„n motivation överhuvudtaget. Blev för mkt dĂ€r en svĂ€ng. Men ska se om lite vila har hjĂ€lp sĂ„ sista lilla poletten har trillat ner sĂ„ vi kan fĂ„ till starterna dĂ€r 😀! Han Ă€r ju duktig men varit lite "omogen" sĂ„ det har lĂ€tt fladdrat ivĂ€g lite. Men han Ă€r ju bara 2 Ă„r och en riktig liten arbetsmyra som vill lösa allt pĂ„ en gĂ„ng 😀. Men han har lĂ€rt sig nĂ„t varje gĂ„ng sĂ„ farten har han slagit av pĂ„ sjĂ€lv och insett att hundraĂ„ttio tempo fungerar inte dĂ„ missar man lĂ€tt t ex en vinkel. Ska ev ut i eftermiddag och kolla ett par gryt 😀, sen Ă€r det en grytjaktsdag i slutet av sep sĂ„ dĂ„ ska jag försöka mig pĂ„ ett prov tĂ€nkte jag för de Ă€r en domare pĂ„ plats dĂ„ 😀. 

Diza har varit ivĂ€g pĂ„ ett par eftersök pĂ„ hjort och gjort ett kanonjobb đŸ‘đŸ»! Tagit/markerat spĂ„ret snabbt, visat mig olika fynd o spĂ„rat ivrigt över vĂ€g o jĂ€vlig terrĂ€ng har det varit med. Super duktig. SĂ„ all trĂ€ning med henne har verkligen gett resultat. Och de Ă€r ju först nu nĂ€r man kommer ut pĂ„ de riktiga eftersöken som man fĂ„r ett "kvitto" pĂ„ all trĂ€ning 😀. Det har varit en sjukt bra kĂ€nsla nĂ€r man har gĂ„tt bakom 😀! 

I helgen som va sĂ„ var vi pĂ„ en inofficiell utstĂ€llning pĂ„ Skutberget. Spade blev BIR med HP. Diza lika sĂ„ och hon slog ut hanen vilket jag blev lite förvĂ„nad över. I gruppfinalen va vi 6 hundar och dĂ„ vann Diza den och Spade kom 2:a. Ulrika va snĂ€ll och visade han Ă„t mig 😀. Bara det Ă€r lite ovanligt att en straff gĂ„r vidare sĂ„ för de brukar Ă„ka ut rĂ€tt snabbt. 
NĂ€r de sen var dags för BISen va jag helt instĂ€lld pĂ„ att Ă„ka ut pĂ„ en gĂ„ng. Men sa till dom andra att va kul de vore om man kunde fĂ„ bli 4:a Ă€ndĂ„ 😀. Efter att domarna hade kollat igen sĂ„ stod dom och övervĂ€gde sen skulle de börja tacka av. Och den ena började pĂ„ min kant att tacka av dom tvĂ„ framför mig. SĂ„ jag vet att jag tĂ€nkte jaja nu Ă„ker vi med 😂. Men han gick förbi oss och kvar vart jag och tre till 😀! Jag vart ju sĂ„ klart jĂ€tte glad och tĂ€nkte yes jag blev 4:a va coolt 😀! Men de sa en annan vovve sĂ„ jaja dĂ„ blir jag 3:a 😀. Men icke sen bad de oss att ta ett varv till jag o den andra som var kvar. Och nĂ€r de sedan stannande oss och berĂ€ttade att det var vi som vann hela skiten sĂ„ kom de faktiskt en liten tĂ„r 😀! Vann jĂ€tte fina priser hur mkt grejer som helst 😀. En 10 kg foder sĂ€ck, en stol som Ă€r lĂ€tt att ha med överallt, en ryggsĂ€ck, en bricka, presentkort pĂ„ biltvĂ€tt vĂ€rd 300 och ett presentkort pĂ„ Dinner 45 pĂ„ 300 kr och yttligare lite grejer 😀! SĂ„ de va skoj 😀! 
Barran Ă€r med pĂ„ allt men trivs bĂ€st som mysvovve i sĂ€ngen o soffan 😀! Hon har börjat uppskatta jogging turerna nu iaf đŸ‘đŸ»! 

Nej göra ett litet ryck hĂ€r. Jobbat sen 7 igĂ„r morse. Va bara hem ca 3 timmar och sen tillbaka. NĂ€r jag slutar sen sĂ„ blir det en promenad pĂ„ Arnöa med Ulrika o vovvarna 😀! Ingen idĂ© att lĂ€gga sig kommer Ă€ndĂ„ inte fĂ„ sova förĂ€n vovvarna har fĂ„tt en ordentlig tur 😀! 

Hade gott 😀






RSS 2.0