Snart jobbdags..

I helgen som var sÄ var jag i Avesta och hÀlsade pÄ =)! Va bra i vanlig ordning, spela spel, Äkte traktorflak (vilket jag trodde att jag aldrig mer skulle göra =P), va pÄ skjutbanan, hade Ängest för att Äka hem och jag och Emelie gjorde ett tappert försök att hitta svamp men de finns ju ingen dÀr uppe =P.
I tisdags sÄ jobbade jag sen sÄ va jag med pÄ en brÀnnbollsmatch och vi vann men jag har fortfarande ont haha. IgÄr jobbade jag med sen var de bara hem och byta om och vidare till skjutbanan, klarade Àlgen sÄ nu Àr jag klar med allt =D!! Nu lÀngtar jag till oktober och Àlgjakten =)! Har nog inte fattat de sjÀlv Àn i Är fÄr jag sitta med med en bössa sjÀlv fan va kolt detta har jag velat sedan jag va 15 men kunde aldrig tro att jag skull klara av skjutdelen för har tyckt att de va lÀskigt. Men nu jÀvlar kan stÄ och skjuta en 25 skott med 3006 och de bekommer mig inte, sÄ kuuuuuul!!
Jag och Maria passade pÄ att fira lite med vin i gÄr men jag vart sÄ trött sÄ jag hoppa i sÀng vi halv 1. Lite sovmorgon vart de idag, trÀningsverken va vÀrre idag. Ska börja jobba vid 4 sÄ borde sÀtta fart lite nu men va att skönt att ligga pÄ soffan med. Har iaf badat hundarna och de va inte populÀrt av nÄgon av dom. Fattar inte att de ska va sÄ farligt. Har provat fÀrskfoder pÄ Barran och de Ät hon men petar bort kulorna. Blandar i lite allt möjligt nu innan utstÀllningen vill ju inte att hon ska se ut som ett benrangel men hon Àter sÀmre nu nÀr de Àr varmt. Pepsi dÀrimot slÀngde i sig av fÀrskfodret =).
Imorgon kommer Kicki och hennes hund och lördag o söndag blir de RansÀter och utstÀllningarna dÀr ska bli spÀnnande jag rÀknar inte med nÄt men kul att va med iaf.
Nej nu ska jag va social med Maria och greja lite mÄste ut med hundarna med men Pepsi ligger pÄ balkongen o surar och Barran i sÀngen.
Ha en bra dag!!

Ja gjorde de, jag fattade beslutet...

Ja idag gjorde jag de, som jag har dragit pÄ ett tag. Imorgon kör pappa och Per ivÀg Fanny, de Àr mkt blandade kÀnslor men jag vet att jag gör rÀtt. Klappa lite pÄ henne förut och tÀnkte gosa med henne men de verkade som om hon bara kÀnde sig besvÀrad av mig och sur o grinig. SÄ imorgon fÄr hon vandra över till andra sidan. Till Classic, Truls, Amy, Anja o Rosita alla andra djur som har varit med i mitt liv.
PÄ nÄt konstigt sÀtt sÄ blir man starkare för varje gÄng, fast just detta beslut Àr de vÀrsta. De Àr dÄ man önskar att de bli nÄgot akut istÀllet sÄ allt gÄr fort och att man fÄr kÀnslan att man bara lindrar ner de och faktiskt hjÀlper dom över.
Fanny skulle sÀker kunna gÄ kvar i flera Är till, men va kul Àr de att ha en hÀst som Àr opÄlitlig, bara titta pÄ, lÀgga massa pengar pÄ, mocka, slÀnga in en massa höbalar och aldrig kunna fÄ ut nÄgon glÀdje ifrÄn genom ridningen. De Àr ju de man vill kunna göra och dÄ hör ju allt annat till men dÄ balenseras allt upp och allt blir en rolig grej.
HÀnder en del saker omkring mig nu och kÀnner mest en massa tomhet kan inte förklara de pÄ nÄgot annat sÀtt men ifrÄgarsÀtter sig varje dag om nÄt.
Och de Àr mÄnga frÄgor som snurrar, vad vill jag bli nÀr jag blir stor? vart vill jag bo? va Àr vÀnskap egentligen? Àr de bara mig de Àr fel pÄ? Àr de alltid jag som gör allt fel osv osv.
De hÀr Àr sÄnt jag kÀnner inte att de kanske Àr sÄ i verkligheten. Men de Àr bara att börja i en Ànde och de har jag gjort. Kanske kommer bli en av de största Àndringarna jag har gjort Àn sÄ lÀnge men jag kÀnner mig mer redo Àn va jag har gjort tidigare. Men mÄnga pusselbitar som ska falla pÄ plats först, den som lever fÄ se.
Idag har jag varit med mamma o pappa hela eftermiddagen o kvÀllen förutom en stund nÀr jag Äkte till Lena o Christer.
Varit i Kristinehamn i skÀrgÄrden och tittat lite, va fint de Àr dÀr. Vi passade pÄ att köpa en varsin mjukglass som vi Ät nÀr vi gick lÀngst vattnet. Och sjÀlvklart va Pepsi o Barran med, mamma har blivit helt kÀr i Barran (liksom mÄnga andra), hon Àr bra charmig min lilla sessa. Och Pepsi satt pÄ en stol vid bordet idag och psykade pappa sÄ de slutatde med att han fick smaka lite. Fel ja vet men va fan han Àr gammal och han tigger redan han fÄr ju massa gott hos farmor o farfar och hos mormor o morfar med nÀr han har varit dÀr.
Imorrn Àr jag ocksÄ ledig fÄ se vad vi hittar pÄ ska till skjutbanan iaf ska kul och skjuta lite. Kanske ska med mamma och plocka jordgubbar ocksÄ. Beror pÄ lite, jag har ingen lust att stÀlla klockan. De mÄste jag ju ÀndÄ göra pÄ torsdag o fredag. Och pÄ fredag drar jag igen till Avesta ett par dagar =)! Komma bort fÄ lite distans och smÀlta saker Àr dunder medicin för mig jÀmt nu.

Ha de gott!!

De va denna helgen de!

Har haft fin besök hÀr nÄgra dagar sÄ de Àr dÀrför jag inte har varit sÄ flitig pÄ att skriva hÀr. I torsdags sÄ anlÀnde ett gÀng frÄn avesta. Vi Äkte lite vattenskidor och Äkte in till stan en svÀng. Vi hade vÀl funderingar pÄ utgÄng men alla va lika trötta sÄ de blev lugnt hÀr hemma istÀllet. Va förbi skjutbanan en svÀng, fick prova en annan bössa med mer tryck i. Jag trodde jag skulle dö innan men sen ville jag bara skjuta mer o mer =P. JÀvlar va de small.
I fredags sÄ va de inge bra vÀder sÄ vi Äkte in till Bergvik en svÀng och kolla runt lite. PÄ kvÀllen Äkte vi in till Moas inflyttningsfest och sen vidare ut. Va riktigt skoj =)!
IgÄr va de en slappdag för hela slanten. Vi körde lite hÀst en svÀng pÄ dagen men annars hÀnde de inte sÄ mkt mera. PÄ kvÀllen va de dags att cyckla ut till logdansen och bra vÀder fick vi. VÀl ute sÄ va de riktigt trevligt men blev inte sÄ lÄngvariga för han vi trodde hade nyckeln till alla cyklar som satt ihop va borta. SÄ Lena va söt och körde hem oss, va inte sÄ pigg pÄ att gÄ hem faktiskt och chansa pÄ att ta sig hem kÀndes inte som en sÄ bra idé heller eftersom vi va nÄgra.
Men dÄ har jag varit desto piggare idag isÀllet. Har stÀdat o grejat sÄ de Àr inte mkt kvar nu. KÀnns lite konstigt nu nÀr de har Äkt. SÄ tyst och tomt, nÀr de har varit hÀrj flera dagar. Saknar dom nog redan lite om jag ska va Àrlig =)! Och detta med att ligga pÄ soffan oavsett vad trött jag Àr sÄ blir jag lÀtt lite rastlös vilket jag Àr nu. Tur att de Àr kvÀll sÄ jag kan lÀgga mig och sova snart.
Imorgon ska jag börja jobba igen, börjar 16. Detta med 2 veckors semester har varit underbart men kanske lite kort. Men de har varit vÀrdefulla!

Hade gott alla!!

Min Àlskade katt har fÄtt somna in <3

Min Truls min Àlskade katt har fÄtt somna in, jag va inte med men jag hade sagt hej dÄ innan jag Äkte till Avesta. Och de svider lite i hjÀrtat men man kan inte dra pÄ de för sin egen skull heller.
14 eller 15 Är vart han och han va som en hund, varje dag jag kom till stallet vÀnta han pÄ mig vid vÀgen och Äkte med upp, han satt pÄ min axel nÀr jag mocka. Han va med pappa innan för overallen i ladugÄrden nÀr vi hade mjölkkor. Han har alltid varit med och alltid sÄ nÀra. TÄrarna rinner och saknaden Àr redan stor, han va ju helt underbar <3!
Men de Àr ju de med dessa djur vi har dom ju bara till lÄns, men de gör sÄ ont den dagen de ska gÄ vidare. Men man mÄste kunna slÀppa taget men man vÀnjer sig aldrig med det.

Sov gott min Àlskade <3



Snart hemfÀrd!

Efter en vecka i Avesta ska de bli skönt att fÄ komma hem till sitt. IgÄr va vi ivÀg och red islandshÀstar de va kul men tror ni inte jag lyckades bli getingbiten eller om de kanske va en humla pÄ kinden. Det hade sett ut om man hade fÄtt andnöd och grejer. Men de gick över efter en liten stund, vi höll pÄ och tölta för fullt sÄ de va bara och gilla lÀget =P!
Det Àr mysigt att rida islÀningar just för att alla kan bli med Àven sÄna som aldrig har ridit förut för tölten Àr sÄ mjuk man bara sitter dÀr man sitter. Men roliga Àr de vÀl inte direkt, nÀr man ska trava sÄ Àr de som att sitta pÄ en b-ponny likasÄ galoppen. De Àr kul att göra  nÄn gÄng ibland men skulle nog aldrig köpa mig en islÀning.
PÄ torsdag kommer de nÄgra hÀrifrÄn hem, dÄ blir de vattenskider om vÀdret tillÄter, skytte o ev utgÄng, fredag kanske de blir jaktrea, skytte o eventuellt in till Moa pÄ inflyttningsfest och pÄ lördag blir de logdans för hela slanten ska bli kul =)!
Om man ska försöka packa de sista sÄ Àr i alla fall jag klar =), ska försöka hinna med nÄn dag att ta en svÀng till skogen och kolla efter lite svamp. Men dessa jÀvla ormar gör att de stÄr imot en aning faktiskt. Och imorrn hoppas vi pÄ bra vÀder sÄ jag kan Äka och sola och bada lite har inte gjort de Àn i Är sÄ Àr vÀl dags kanske innan man börjar jobba pÄ mÄndag igen. 2 veckor Àr i minsta laget men ÀndÄ vÀldigt skönt att fÄ vara ledig lite =) och sÄ har jag mjukstart pÄ de hela till veckan sÄ de Àr lugnt. Ska tillbaka till Avesta pÄ logdans nÀsta helg sen dröjer de nog ett  bra tag innan jag Àr tillbaka hÀr igen.

Hade gott!

Ännu en dag med sol =)

Idag har vi bara tagit de lungt fram till nu. Benet kÀnns lite bÀttre idag. Kanske blir brÀnboll sen och ikvÀll ska vi ivÀg pÄ nÄn fest!
Nu dröjer de inte förrÀn man ska Äka hemÄt mot vÀrmlandskogarna igen, och jag lÀngtar inte hem för 5 öre =P. Men ska ÀndÄ bli skönt att komma hem till sitt. Slippa bo i en vÀska =P. Men mÄste fixa i ordning hemma en aning kommer nÄgra hÀrifrÄn =) sÄ mÄste fixa lite plats till madrasser =). Ska bli sÄ kul =)!
Nej nu ska vi ivÀg och fixa med lite grejer. PÄ mÄndag Àr vi ett gÀng som ska ut pÄ tur ridning med IslandshÀstar ska bli riktigt kul och sÄ kanske de blir en svÀng till skjutbanan Àven dÄ.

Ha de gott!

Sol =)

HÀr i Avesta Àr de sol och varmt =) riktigt gott. Kanske ska ut med flotten senare och dÄ kanske man ska försöka med första doppet för i Är. Har vÀl aldrig varit sÄ sent ute med det förut och sÄ mycket solande har de inte blivit heller. Nu Àter jag piller med pga en fÀsting. Har rÀtt ont i benet faktiskt och de Àr vÀldigt rött och hÄrt sÄ nÀr jag gÄr sÄ kÀnns de.
Barran gick sjÀlvmant i vattnet hÀr om dagen =), jag stod i vattnet och locka pÄ henne och dÄ kom hon. Men nÀr de börjar bli djupt sÄ hon mÄste simma dÄ vÀnder hon men de Àr ju framsteg iaf. Pepsi la pÄ niten flera meter frÄn vattnet men tur att han har en sÄ snÀll matte som bÀr ut han =P haha. Men han tycker de Àr skönt efterÄt.
2 mornar nu har jag tagit morgon rundan sjÀlv och de gÄr att gÄ med 4 hundar samtitigt Àr lite trixit först men sen sÄ.
Va pÄ skjutbanan en dag med och de gick bra ska vÀl börja skjuta med 6,5 nu, men har nog lite svÄrare för detta Àn med hagel men de Àr bara och trÀna pÄ. Men jag har skitbra sikte men av nÄgon anledning sÄ vÀntar jag med att krama av skottet sÄ dÄ hinner jag vingla till. Men nÄgra satt mitt i prick sÄ de Àr bara att trÀna vidare.
Snart har en vecka gÄtt av semestern bara en kvar men de Àr gott att kunna vara hemma lite iaf. NÀsta helg Àr logdansen ocksÄ ska bli kul kommer ett hÀrligt gÀng hÀrifrÄn sÄ de blir extra kul! PÄ onsdag ska jag pÄ sommar playan om jag sÄ ska gÄ dit sjÀlv. Och nÄgon dag pÄ stranden eller i stugan ska jag försöka med nÀsta vecka nÀr jag Àr hemma, blir dock lite rastlös av att ligga stilla. Vattenskidor stÄr pÄ schemat ocksÄ =).

Nej nu ska jag ut lite i solen igen i den mÄn de gÄr Àr sÄ jÀvla varmt hÀr, hoppas ni har de gott dÀr hemma. Jag kommer hem tisdag eller onsdag =)!

Hade gott i vÀrmen!

Tror de vet

Hittade nÄgra tÀnkvÀrda meningar:

Alla sÀger sig veta och kÀnna,
men vet ni verkligen?

De gÄr till en grÀns sen gör allt sÄ ont,
men kan nÄgon se bakom?

NÀr nÄgon sÀger att "jag" finns hÀr för dej,
gör ni verkligen det? Det Àr inte sÄ att de Àr nÀr de passar?

MÄnga bÀr pÄ ett skal men de Àr först nÀr man kan se bakom skalet som man kan sÀga att man verkligen kÀnner nÄgon. Vissa kan gÄ med ett skal som "skydd" sÄ lÀnge men ingen kan genomskÄda de.


Bra start pÄ veckan ;)! Hitta nÄgra smÄ fraser eller vad de nu Àr =P


VÀlinge startar idag och ska snart ut och kika lite sen blir de upp till Lena och lÄna hennes tvÀttmarskin och terra henne lite =)! Ska bli kul va ett tag sen jag var dÀr. Men har ju jobbat en hel del och vart borta sÄ inte lÀtt att fÄ tiden att rÀcka till för de man vill. FÄ se om magen har vÀxt nÄ mer =)! Vet att hon kanske inte tycker den Àr sÄ kul men jag tycker de Àr fint =)!

Nej nu struntar jag i stÀdandet ett tag mÄste fÄ komma ut! Ha en bra start pÄ veckan och hoppas de blir bÀttre vÀder imorgon!!

Hade gott!


NedrÀkning =)

Sitter pÄ jobbet, första passet avklarat invÀntar de andra har vÀl aldrig varit sÄ ivrig förut =)! Jossan Àr gullig och har mina vovvar men de hade hÀrjat runt imorse nÀr jag lÀmna dom sÄ varken hon eller Therese fick sova =P. Upps men de kom iaf upp i tid.
Jag sov inte mÄnga timmar i natt hade sovit sÄ mkt innan pga febern, och har varit tok pigg hela dagen =)! Ska försöka sÀtta mig en stund i masagestolen den kommer jag sakna lite pÄ semestern =P. Kanske jag kan somna till lite.
I morgon drar VÀlinge igÄng har varit med dÀr i 14 Är sÄ kÀnns lite konstigt att inte va med i Är, men de kommer ju tillbaka nÀsta Är. GÀller bara att ha en hÀst men som de kÀnns nu Àr jag bara less pÄ det sÄ en hÀstfri vinter ska jag försöka med. Se hur de kÀnns kommer bli konstigt och inte fÄ Äka till stallet och mocka och grejer. Men men Àr bara en tidsfrÄga sÄ stÄr man dÀr igen men grepen i högsta hugg.
Ska iaf Äka ut imorrn eftermiddag till VÀlinge och kolla pÄ hoppningen sen pÄ Tisdag som de ser ut nu blir de Avesta igen =). Ska se till att vara hemma fredag eller lördag iaf för avslutningen ska jag iaf försöka gÄ pÄ.
Nu mÄste jag lÀgga mkt fokus pÄ Barran inför utstÀllningen, inte sÄ lÀtt att ta dessa lÄng promenader i denna vÀrmen för hon gillar de inte. Hon Àr jÀtte kÀnslig för de och vill knappt gÄ. Och Birgitta ska komma vid ett par tillfÀllen och sÄ ska vi trÀna nÄgra stycken ihop inför RansÀter =)!
Och nu i veckan ska vi börja med salong pÄ löpande Àlg men jag kan fÄ trÀna pÄ de i avesta sÄ missar nog inte sÄ mkt. Har ju bara 2 veckor semester och dÄ vill jag Äka hem i frÄn och inte ha nÄgra mÄsten. Har ju provat pÄ det med Rickard ocksÄ sÄ vet ju vart man ska sikta om den kommer med lite fart och hade nÄgra trÀffar sist =)! Jaja de löser sig.
Nej nu ska jag styra lite kaffe hÀr innan de Àr dags att ge sig ut igen och hinna vila lite!!

Hade gott!!

2 dagar kvar sen Àr jag ledig i 2 veckor =)

Jobbar för fullt nu =), men snart sÄ blir jag ledig! De vÀrsta Àr att jag hÄller pÄ att bli sjuk pÄ kuppen inte bra. Och varmt har de varit varken jag eller hundarna har velat gÄtt ut pÄ ett par dagar nu. Men Äkte ut till stugan i Tisdags och dÄ Äkte de i sjön bÄde Barran o Pepsi =P inte populÀrt men vad mycket skönare de mÄdde efterÄt. De gick till och med i och doppade fötterna av sig sjÀlva dÄ, inte dÄligt för att vara Pepsi iaf!

Lite saker jag mÄste ta tag i nu och 2 mindre roliga, en hÀst o en katt som ska fÄ somna in, har bett om hjÀlp ett tag nu men fÄr vÀl göra de sjÀlv. FÄr vÀl stÄ dÀr och grina och se dum ut, men jag vet att man inte ska tÀnka sÄ men jag gör det.

Ska lÀmna in dressyr sadeln till försÀljning och kolla om nÄgon vill köpa mitt snygga svarta dressyrschabrak knappt anvÀnt!! Och sÄ kanske nÄgot tÀcke vet inte va jag ska ha allt till kommer inte ha nÄgon hÀst hemma nu ÀndÄ om inte Kingen blir skadad och han har jag hur mycket grejer som helst till. Fast man vet ju aldrig med mig snart kanske de stÄr en ny kuse i stallet. Nej har sagt till mig sjÀlv att nu fÄr de va bra ett tag, har tappat motivationen inge kul nÀr de bara Àr krÄngel. Avlivade Classic för ca 1 Är sedan min fina vackra hÀst men hon va sjuk och fanns inget att göra. Denna Àr ju knÀpp i kolan sÄ de Àr inte riktigt samma sak, men visst de Àr inge roligt för hon Àr ju go in i mellan Ät.

Har ev lite andra grejer pÄ g med =), den som lever fÄr se =P

Blir en 2 dagarn i ransÀter för mig och Barran =)  se hur de gÄr! Och sÄ kommer ju fina Kicki hit dÄ <3 och Elin o Bruno ska ocksÄ med =). Blir en mini semester och sÄ blir de en tripp till Avesta i Juli helgerna efter varandra, ska bli kul =)!

Nej om jag ska styra lite fredagsmys kanske, kollade P.s I love you igÄr den va bra fast jag gillar inte att nÄgon dör i frÄn den andra. Men de Àr ju lite de filmen gÄr ut pÄ. Idag fÄr de nog bli Dupa honom se vad de Àr mÄnga roliga och bra skÄdisar med =)!!

Ha en bra kvÀll och helg =)!

Kraam!

RSS 2.0