Ny vecka!

MĂ„r inte helt hundra nu. Tror jag kĂ€nner av pollen och all dret i luften sĂ„ testar allergimedicin nu sĂ„ fĂ„r vi se om de hjĂ€lper 😳! Blir dock sĂ„ trött sĂ„ ingen bra kombo till nattjobb.
DÄligt med sömn har de blivit de sista dagarna sÄ de hjÀlper vÀl inte till precis.
SĂ„ gĂ„r jag i min egna bubbla, kanske inte hĂ€lsar eller bara verkar lite smĂ„ skum sĂ„ ta inte Ă„t er 😝! Kan inte va pĂ„ topp jĂ€mnt! Taggarna ut och energin Ă€r inte som den brukar. DĂ„ blir jag allmĂ€nt irriterad med de gĂ„r över 😂😝! 
I helgen blev de grillpremiĂ€r och shit sĂ„ gott de va 😀! 
Diza och jag var pĂ„ km (viltspĂ„r) och de gick jĂ€tte bra 😀! Hon gick som en klocka 👍. Missa dock legorna för hon har inte tid att stanna utan jobbar pĂ„ framĂ„t (8 poĂ€ng rök dĂ„). Hon markerade lite blod pĂ„ ett annat stĂ€lle och lite hĂ„r. SĂ„ hon markerar en del men inte allt. Ska trĂ€na vidare med de dĂ€r. Och jag tyckte jag försökte kolla men jag kan iaf inte gĂ„ och titta ner i backen 600-700 m, utan man vill ju lĂ€sa hunden lite ocksĂ„ 😀! Fick alla rĂ€tt pĂ„ de teoretiska provet ocksĂ„ ✌! SĂ„ mĂ„ste börja tro lite mer pĂ„ mig sjĂ€lv och min hund att vi inte Ă€r sĂ„ dĂ„liga kanske 😝! Men som jag alltid sĂ€ger om de mesta man kan bara lĂ€ra sig mer o mer man blir aldrig full lĂ€rd. Jag vill iaf fortsĂ€tta utvecklas med de mesta jag gör va trĂ„kigt de vore annars! 
Idag sĂ„ fixa jag en provisorisk hage till Manni. GrĂ€set som kommer nu Ă€r ju rena döden för en hĂ€st som har haft fĂ„ng. SĂ„ dela av halva hagen sĂ„ den fĂ„r vila helt sĂ„ att grĂ€set fĂ„r komma upp ordentligt. För ju högre grĂ€s desto bĂ€ttre 👍! Inte lika mkt nĂ€ring i det. SĂ„ fick hon en mindre hage i den andra dĂ€r de inte finns nĂ„ grĂ€s pĂ„ tal om. Hon har fri tillgĂ„ng pĂ„ hö. Bara de kommer upp lite sĂ„ kan hon gĂ„ med munkorg men jĂ€mnt nu fĂ„r detta bli bĂ€sta lösningen. Vi var Ă€ven ute pĂ„ en promenad och longera lite i bĂ„da varven och hon va fin 👍! 
Vovvarna fick en promenad dom ocksĂ„. SĂ„ idag har varit en pyssel dag och efter mkt om och men sĂ„ starta traktorn 😂! 


Behövde den och skopan till hjÀlp för att fixa till ena hagen.
Nu blir de tre jobbnĂ€tter sen ledig nĂ„gra dagar igen 👍! 
Även om de Ă€r lite smĂ„ tufft och mest bara sitta still i 10 timmar per natt sĂ„ gillar jag de faktiskt Ă€ven om man Ă€r lite smĂ„tt förstörd in i mellan Ă„t 😀! 
Kan inte lĂ„ta bli att lĂ€ngta till augusti 😀! GrĂ€vlingsjakten drar igĂ„ng dĂ„ och massa andra roliga saker 😀! Blir massa skoj framöver och snart Ă€r cupen i Dalarna ocksĂ„ 😀! Ska bli sĂ„ kul och mysigt att fĂ„ komma bort en helg! De behöver jag! Och jag Ă€lskar Dalarna sĂ„ kan inte bli sĂ„ mkt bĂ€ttre 😀! 
Bjuder pĂ„ lite mysiga valpbilder 😍

Mina tvĂ„ favvo tjejer 😍! 

Och nedanför hĂ€r resten av alla godingar 😍!


Hade gött 😀


Underbart vĂ€der đŸ˜Žâ˜€ïž

IgĂ„r va en dag som började med kaos men ordnade upp sig efter en timme 😂! Laddnings sladden till telefon sluta fungera och plĂ„nboken borta! 
Efter mkt om och men sĂ„ hitta jag plĂ„nboken i bilen och sen blev de en tur till Jula och fixa en ny sladd 👍! Pratade Ă€ven med Telia sĂ„ de skulle dra av 200 kr nĂ€sta mĂ„nad! Och sĂ„ skulle jag Ă„ka in och fĂ„ en ny 👍! Och förhoppningsvis sĂ„ kommer de ett paket dĂ€rifrĂ„n pĂ„ fredag 😀👏! Annars kommer de pĂ„ mĂ„ndag! Sen Ă€r mina nĂ€tter rĂ€ddade😂!
Efter de blev de en tur förbi mammas jobb och blev bjuden pĂ„ mat dĂ€r! 
Sen Ă„kte jag vidare till stugan och hĂ€lsa pĂ„ mormor o morfar 💕! 
Jag och morfar invigde sommaren (lite tidigt Ă€n men Ă€ndĂ„) och Ă„kte bĂ„t 😀! Spade fick Ă„ka med och han Ă€lska de! 




En bild pĂ„ mina fyra hjĂ€rtan 😍! De va dock inte sĂ„ samarbetsvilliga 😀!

Efter de blev de hem en svÀng och sen spÄrskogen. Henrik hade varit snÀll och lagt spÄr till Diza och Barran i mÄndags kvÀll som de fick gÄ igÄr kvÀll. De fixa de bra men man mÀrker att vovvarna inte Àr vana denna vÀrme.
Efter det Ă„kte jag till stallet och fixa dĂ€r. Tog ut bĂ€dden i boxen nu. Kom hem runt 22, man vill ju verkligen inte va inne nu 😀. Klippte Ă€ven lite klor pĂ„ nĂ„gra hundar efter vĂ€gen.

Idag sĂ„ kom Maria och hĂ€lsade pĂ„ sĂ„ vi gick ca 6,5 km och man kunde gĂ„ i bara kortĂ€rmat👍. Och sĂ„ sĂ„g vi Ă„rets första huggorm đŸ˜«! Äckeldjur! 
Sen satt vi och prata om allt möjligt! SĂ„ vĂ€lbehövligt! SĂ„ nu kĂ€nner man sig lite lĂ€ttare igen nĂ€r man har fĂ„tt ur sig massa 😝!
 
Blev ett lydnads pass nu pĂ„ kvĂ€llen och vovvarna gick bra. Spade fick prova springa fint med utstĂ€llningskopplet 😀. Han var jĂ€tte duktig! Ska bara trĂ€na lite mer pĂ„ att stĂ„ pĂ„ bord. 
Diza va jĂ€tte fin, gjorde lite olika moment frĂ„n lydnaden 😀! FĂ„r vi bara till lĂ€ggandet o fotgĂ„endet nu sĂ„ Ă€r en start inte allt för lĂ„ngt bort 😀!

Nu ska de fĂ„ vila ifrĂ„n allt va trĂ€ning Ă€r resten av veckan iaf Diza sĂ„ hon Ă€r pigg pĂ„ lördag. För de har varit lite slöare nu nĂ€r vĂ€rmen kom. De slockna sĂ„ fort vi kom in förut och Spade gick raka vĂ€gen in och la sig i sin bur. Han kom inte fram förens de blev kvĂ€llsmat. 

Nu blir de att pimpla kaffe 😀! Precis gĂ„tt pĂ„ och börjat jobba. TvĂ„ nĂ€tter nu sen Ă€r jag ledig fram tills pĂ„ mĂ„ndag 😀! 

Hade gott!

Vi kom med 😀👍

Nu hĂ€nder de massa roligt framöver! Km (kretsmĂ€sterskap i viltspĂ„r) pĂ„ lördag! Ska bli lite spĂ€nnande 😀! 

1 maj blir de inofficiell utstĂ€llning i Mariebergsskogen med Diza o Spade 😀! Va 6 staffar med men Spade Ă€r ensam tysk! Är ju bara en rolig grej och ska bli sĂ„ mysigt för Birgitta (Barran o Dizas uppfödare) kommer med en valp ur senaste kullen. Ulrika och Vilja ska med och Ulle skulle med och heja 😀! Och sĂ„ Ă€r de fler som kommer sĂ„ ska bli lite kul! 

Och idag fick jag mail om att jag och Diza kom med till GrangĂ€rdeprovet 😀😀😀!! En viltspĂ„rscup. Öppenklass pĂ„ lördag och elit pĂ„ söndag 😀! Och bĂ„de Ulle och Karin kom ocksĂ„ med 😀!  Blir en utmaning de ocksĂ„ 😀! De Ă€r i mitten pĂ„ maj sĂ„ nu blir de mkt hund 😀! 

Idag var vi pĂ„ LASA kursen! Fick ett "eftersök" dĂ€r tvĂ„ rĂ„djur blivit pĂ„skjutna och kunde Ă€ven finnas fĂ„gel med. Hittade bĂ„da klövarna och lite olika fynd efter vĂ€gen. Men hon fick slita och var smĂ„tt galen in i mellan Ă„t. SĂ„ jĂ€dra het! Men hade lite störning med oss av en harunge som studsade runt i spĂ„ret framför oss 😂! 

Imorrn blir de ett kort lĂ€tt spĂ„r sĂ„ hon har de med sig innan vi ska i vĂ€g pĂ„ lördag 😀! Sen mĂ„ste vi trĂ€na pĂ„ de svĂ„rare spĂ„ren ett par gĂ„nger innan vi ska i vĂ€g till Dalarna 😀!

Spade fick lukta pĂ„ gris idag de va spĂ€nnande de 😀! 


Försöka sova nĂ€sta och vĂ€nda rĂ€tt dygnet lite efter en jobbnatt! 

Hade gott 😀

Underbar helg đŸ˜Žâ˜€ïž

I fredags blev det en dag i skogen med viltspĂ„r, promenad, fika och massa töl 😀! Alla vovvarna skötte sig sĂ„ bra 😀! 

Först ut va "tyskarna", bĂ„da gjorde de bra! 



De Ă€r bĂ€st att gömma klöven sĂ„ ingen annan tar den 😂!






Ulrika spĂ„rade med Barran 😀! Det gick super! Och va nyttigt det Ă€r att gĂ„ bakom och inte hĂ„lla i linan man ser sĂ„ mkt andra smĂ„ saker som man inte tĂ€nker pĂ„ annars. Har ju alltid sagt att jag inte kan lĂ€sa Barran i alla situationer, dĂ€rför jag inte tar henne pĂ„ eftersök. Men nu kunde jag lĂ€sa henne rakt av 😀! Lite frĂ€nt faktiskt. 


Vilja fick kĂ€mpa lite men fixa de bra 😀! Gizzmo har jag ingen bild pĂ„. Jag gick med honom och han va jĂ€tte duktig 😀! 


Buster jobba pĂ„ bra! Lite störningar i början bara! Plus att han lyckades hitta bajs frĂ„n en tvĂ„bent som smaka smaskens 😝! BlÀÀÀÀ! 


Diza spĂ„ra bra! Markera en av tvĂ„ legor. Men blĂ„ste bra frĂ„n sjön sĂ„ spĂ„ret vart viktigare Ă€n att stanna o markera andra legan. Hon va Ă€ven tvungen att springa ut i vattnet en snabbis nĂ€r vi var klara 😀!




Spade o Gizzmo banga inte heller! De fĂ„r man ha linor pĂ„ för att fĂ„ upp ur vattnet 😂! Galningar! 

I lördags sĂ„ hĂ€lsa jag pĂ„ Kingen en svĂ€ng och idag vann han med Emma bakom 😀! Andra starten för de tvĂ„ tillsammans och han gick upp i spets i starten sen lĂ„g han dĂ€r hela vĂ€gen 😀! Snyggt kört av Emma ocksĂ„! Riktigt kul! Plus att han hade krafter kvar! 


Provade hĂ„rda spĂ„r ocksĂ„. De va en utmaning. 

IgĂ„r kvĂ€ll blev de lite dans i ordenshuset till Selex 😀! Är faktiskt riktigt kul att bugga! SĂ„ de vart en lyckad kvĂ€ll med trevligt folk 😀!

Har Ă€ven hunnit med lite valpmys 😍! De Ă€r tvĂ„ som jag Ă€r lite extra kĂ€ra i 😍! 




Underbara smĂ„ rackare 😀! Nu börjar tĂ€nderna komma med och de kĂ€nns 😀!

Avslutar en hĂ€rlig helg med en jobbnatt 😀! SĂ„ i natt blir one tree hill och en termos med kaffe 👍! 

Till veckan blir de lite lugnare. Ska göra ett lĂ€tt spĂ„r i början pĂ„ veckan till Diza, sen ska vi ladda för KMet pĂ„ lördag 😀! 

Imorrn blir de LASA kursen igen 😀. Se vad vi ska hitta pĂ„ för skoj imorrn. 

NĂ€ kaffe nĂ€sta och lite film! Sov gott ni som kan 😝!

Hade gott! 


HĂ€rlig dag i spĂ„rskogen đŸ˜Žâ˜€ïž

Imorse bar de i vĂ€g till skogen och lite spĂ„r 😀! Henrik la ett till Diza och idag fick hon slita lite. Över vĂ€g tre gĂ„nger, massa massa viltstörning, upp för ett berg, nedför ett stup och över en bĂ€ck 😀! Hon löste de bra 😀! 


Den dĂ€r 👆 mojĂ€ngen hade dock kört över spĂ„ret pĂ„ tvĂ„ av stĂ€llena sĂ„ de va vĂ€l mer eller mindre borta. Men hon gick bara rakt över iaf 👍! Va första gĂ„ngen vi skulle korsa som va lite besvĂ€rligt och hon ringa lite fast det var dĂ€r maskinen inte hade varit. 

Barran fick ett lite lĂ€ngre som Henrik la. I starten vet jag inte vad hon pyssla med. FlĂ€nger runt och krĂ„nglar men tar sig Ă€ndĂ„ fram. Sen sista halvan gick hon super och med fart! Knepig vovve de dĂ€r med sin egna stil men runt kommer hon 😀!
 
Spade fick ett idag och de fixa han bra 👍! Flög upp ett par rĂ„djur framför oss en bit men som tur va sĂ„g han inte dom. Sista vinkeln ringa han lite i. Men inte alls att han skulle dra i vĂ€g pĂ„ egna Ă€ventyr utan han jobba bra idag 😀. 
EfterĂ„t gick de inte stopp han frĂ„n att slĂ€nga sig i en Ă€cklig damm 😂. 
Han skĂ€lla och va helt tokig! 




Han vart nöjd iaf 👍! Fast han vĂ€gra komma upp och de lĂ€r ju inte direkt ha varit nĂ„n vĂ€rme i de dĂ€r!

Simba fick ett lite lĂ€ngre spĂ„r idag. Men ett kort bloduppehĂ„ll. Lite konstigt men gick en halv bĂ„ge förbi och sen nĂ€r han kom pĂ„ spĂ„ret sĂ„ fortsatte han och gjorde de sista riktigt snyggt 👌! 

Efter de Ă„kte jag förbi stallet och fixa de och sen vidare till SkattkĂ€rr. Mötte upp Ulle och sĂ„ la jag ett bruksspĂ„r till Max. Han löste de riktigt bra fast han fick slita lite. 

Ulle la ett viltspĂ„r till Mio och som störning gick jag bakom med Spade 😀! (Vi agera "löshund", som trĂ€ning) Han tyckte de va skit kul och stundtals spĂ„ra han. Han markerade legorna 👍! Mio brydde sig inte om honom fast Spade skĂ€lla lite i början.  

I mellan de att vi la och gick spĂ„ret sĂ„ blev de en promenad pĂ„ ca 3 km! 

Nöjda vovvar idag ocksĂ„ 😀! Imorrn blir de en tur till spĂ„rskogen igen 😀! Fast dĂ„ ska Diza fĂ„ ett lĂ€tt kort spĂ„r med ett par legor i och de andra likasĂ„ 😀! 
Och imorrn blir de arnöa sĂ„ ska passa pĂ„ att gĂ„ dĂ€r ute, Ă€r sĂ„ hĂ€rliga vĂ€gar dĂ€r 😀! 

Hade gott 😀



Underbar dag đŸ˜Žâ˜€ïž

HĂ€rlig dag! Börja dagen med att hjĂ€lp Henrik att rĂ€kna Ă€lgskit 😂! Man gĂ„r en ruta som Ă€r 4 km totalt och varje hundrade meter sĂ„ stannar man och gör en cirkel (snöret tror jag va 5,60 m). Och all skit inom den cirkel skriver man upp i ett protokoll. 
Sen skickar man in protokollet sĂ„ Ă€r de nĂ„gon som rĂ€knar ut pĂ„ ett ungefĂ€r vad mĂ„nga Ă€lgar man har i vinterstam. Och utefter det sĂ„ fĂ„r man tilldelningen nĂ€r de Ă€r dags för Ă€lgjakten. Tror Ă€ven att storleken pĂ„ mark spelar in. Lite dĂ„lig koll pĂ„ de dĂ€r. Till söndag ska vi göra ena rutan hemma. De gjorde om nyligen sĂ„ nu ska man göra tvĂ„ rutor förut var de bara en. De Ă€r lite pyssel och tar lite tid men tycker faktiskt de Ă€r lite kul 😀! 
HĂ€r hĂ„ller vi pĂ„ med ena cirkeln.      

Ekorren har varit i farten 😀!
       

Evighets projekt att klampa runt pĂ„ en mosse, men de kunde ha varit Ă€nnu blötare 😝! Bra benpass om inte annat 👍!
       

Bra stor!



Älgskit 👍

NĂ€r vi var klara med de va de dags för lite spĂ„r 😀! Henrik hade lagt Dizas igĂ„r. Det va 620 m lĂ„ngt, gick genom vĂ€ldigt blandad terrĂ€ng, gĂ€rde och över 4 bĂ€ckar. Hon gick hur bra som helst! LĂ„g pĂ„ mer Ă€n vad jag Ă€r van. Va inte mĂ„nga tassar fel đŸŸ! Och bĂ€ckarna va inga konstigheter hon hoppa bara över som ingenting och fortsatte. Förutom pĂ„ ena stĂ€llet dĂ„ tog hon nĂ„gra sekunder och bada o drack vatten 😂. 

Idag va Spade jĂ€tte duktig. La bara ett kort. Men idag va de nosen ner och fokus pĂ„ spĂ„ret. Ivrig o het Ă€r han men idag kunde han Ă€ndĂ„ "kontrollera" sig sjĂ€lv. Har haft lite problem och jag har inte riktigt kunna sĂ€tta fingret pĂ„ vad. Men nu tror jag att jag har kommit pĂ„ de. Han har ju spĂ„rat bra vid nĂ„gra tillfĂ€llen och de andra gĂ„ngerna har de bara burit i vĂ€g! De gĂ„nger han har spĂ„rat bra sĂ„ har vi tagit en lĂ€ngre promenad innan sĂ„ han har fĂ„tt brĂ€nt ur sig lite energi, sĂ„ dĂ„ har han orkat koncentrera sig eller hur man ska sĂ€ga. Sist tog han spĂ„ret och i första vinkeln sĂ„ bar de bara i vĂ€g och han hade ingen tanke pĂ„ att vĂ€nda. DĂ„ lyfte jag upp han och gick ur skogen. Sela pĂ„ en annan hund och gick och de va inte populĂ€rt. Han blir sĂ„ uppspelt, ivrig och nĂ€stan lite stressad sĂ„ de bara bĂ€r i vĂ€g. SĂ„ lĂ„ngrunda eller cykeltur innan! Ska Ă€ven prova köra lite hĂ„rda spĂ„r och spraya vatten med rĂ„djurshĂ„r i! PĂ„ typ Ikea parkeringen och se hur han tar de. Tror Ă€ven han har sĂ„na förvĂ€ntningar sĂ„ fort vi kommer till skogen. Piper sĂ„ fort vi kör in pĂ„ en skogsvĂ€g. Men hĂ€nder ju alltid nĂ„ kul i regel. SĂ„ ska köra mer passivitetstrĂ€ning i skogen igen och se om de kanske kan hjĂ€lpa till lite. 

Simba va jĂ€tte duktig! Och sĂ„ tydlig att lĂ€sa. Fick ett kort spĂ„r med tvĂ„ olika terrĂ€nger men de löste han bra 👍! Duktig för att va sĂ„ liten och inte ha spĂ„rat sĂ„ mkt 👍

Barran fick ocksĂ„ ett. Tyckte vĂ€l att de va lite "vingligt" i starten men sen gick hon jĂ€tte bra och med fart för att vara hon 😀! Hon kan om hon vill 👍! Men vi kör bara för skoj skull och bra trĂ€ning och inga direkta mĂ„l med de. De har jag lagt ner med henne dĂ„ hon kan va lite av o pĂ„ 😝! 

Efter de blev de stallet! Borsta o myste ute i hagen 😀! Fick bort en hel del vinterpĂ€ls! 

Sen Ă„kte jag vidare till I2 skogen och kika pĂ„ en liten tĂ€vling. Redan glömt vad de hette. WT tror jag 😀! Det var tvĂ„ rutor iaf. Första rutan va en markering med skott och de fixa Max super 👍! 20 poĂ€ng av 20 möjliga! I andra rutan va de nĂ„gra meter fortgĂ„ende sen markering med skott. Gick ocksĂ„ bra och dĂ€r fick de 18 poĂ€ng av 20 möjliga! Bra jobbat Ulle o Max 😀! 

Efter de Ă„kte jag och hĂ€lsa pĂ„ Morgan och Åse och gosade med ett gĂ€ng valpar som nyligen har öppnat ögonen 😍! SĂ„ söta men tror de kommer va Ă€nnu sötare om ett par veckor nĂ€r de Ă€r mer "rörligare" 😀! 

Nu har vi myst ner oss i soffan till en film! Detta med att jobba natt gör ju att man vĂ€nder dygnet lite 😝! 

Hade gott o god natt 😀


RSS 2.0