Tisdag!

Kingen blev 6:a igÄr, helt ok. Vi kom hem rÀtt sent sÄ trÀna inget med hundarna!

Vi drog oss lite i morse, sÄ skönt! Sen tog vi en morgon runda och passa pÄ att handla lite!

Vi har trÀnat lite inne nu pÄ förmiddagen. De ska dutta pÄ en pinne och sÄ har de fÄtt lite kattmat som belöning! MÄlet Àr att kunna lÀgga ut tex 2 pinnar i ett personspÄr och att de markerar dom till en början. Sen att de plockar upp dom. SÄ de Àr bara att trÀna pÄ.
De har duttat pÄ den nÀr jag hÄller i den och jag kan Àven lÀgga den pÄ golvet och de har duttat. SÄ lite har de fattat iaf :)!

Nu ska jag byta om och springa ner till brorsan pÄ lite mat :)! Sen blir de att greja lite till hÀr hemma innan de Àr dags att Äka mot jobbet!

Ha en bra dag!

Bjuder pÄ en höst bild!

Kraam


PÄ vÀg till Norge!

IgÄr Äkte jag och Ulle till skogen och körde viltspÄr och de gick jÀtte bra sÄ nu fÄr de bli att boka in provtillfÀlle :)!
Efter de Äkte jag över till Ulrika och körde personspÄr :)! Jag lÄna Bissan och körde ett med henne :)!

PÄ fredag sÄ blir de spÄr igen, lutar Ät personspÄr! Jag ska trÀna in att de ska nosa/dutta/markera den sÄ man kan lÀgga ut dom i spÄret sen :)! Blir att trÀna pÄ :)!

Nu Àr vi pÄ vÀg mot Norge, Kingen ska starta! Se hur de gÄr för han idag :)!

Ska försöka hinna med ett trÀningspass med hundarna ikvÀll ocksÄ och trÀna pÄ fotgÄende :)!

Återkommer ikvĂ€ll med ett inlĂ€gg om hur de gick för prinsen :)!

Hade gott sÄ lÀnge och ha en bra mÄndag :)!

Kraam


Mys morgon :)!

Ingen klocka som ringer, behöver inte slÀnga mig upp och kÀnslan av att jag kan somna om :)! SÄÄÄ skönt!

Ser grÄtt ut idag med men jag ska nog försöka lÀgga ett personspÄr var till dom :)! De ser ju inte ut som de regnar!

Men först ska jag nog sova lite till, iaf dra mig en stund. KÀnner mig fortfarande lite trött i ögat!

Ha en bra dag :)!

Kraam


LördagkvÀll = myskvÀll!!

Blev en myskvÀll istÀllet, skulle egentligen ivÀg men orka inte :P!

IgÄr kvÀll va jag hos Cathrin pÄ glöggkvÀll. Jag smaka pÄ 2 sorter men de dÀr Àr inte min grej. Sen gick jag förbi Rickard en snabbis för de va lite folk dÀr!

I morse ringde klockan halv 7 och de va dags att hoppa i jaktklÀderna och dra sig mot skogen pÄ lite rÄdjursjakt. Blev en del drev, sÄ hÀrligt att höra nÀr hundarna drar igÄng och skÀller och vad de Àlskar det de gör! Man ser lyckan i dom innan slÀppet och va nöjda de Àr efterÄt :)!

Vi lyckades Àven grilla lite korv i allt regnande! Fy fan va blöt jag va. Drog frÄn skogen vid 12 och Äkte hem till mamma och pappa och bytte om och gjorde lite nytt kaffe.

Vid 13 sÄ drog jag, Ulrika och Pernilla mot Brattfors för avslutningen pÄ hundkursen. Vi hade röstat vad vi ville göra och de blev personspÄr.

Jag la ett var till mina pÄ ca 30 m rakt spÄr! Och bÄda gjorde de bra. Va lite osÀker pÄ hur de skulle reagera med tanke pÄ att jag bara har kört viltspÄr med dom. Men de löste de bra och Diza visa sitt riktiga jag igen :)! Löpet Àr snart över sÄÄÄ skönt!! De gick jÀtte bra för alla sÄ de va riktigt lyckat! Och va fint de va dÀr :)! Skit fin skog, dig Äker jag nog igen :)!

Nu har vi bÀddat ner oss i soffan och tÀnker inte röra mig ur flÀcken :P! FÄr gÀrna sluta regna nu!!

Imorrn blir de nog lite mer spÄr :)!

Ha en bra kvÀll!!

Kraam


Onsdag :D!

Hundkurs om en liten stund :)! Ska bli sÄÄÄ jÀvla kul! Se om Diza Àr med pÄ noterna idag! Hon löper fortfarande sÄ vi fÄr se!!

Skulle vilja skriva bÄde de ena och andra hÀr men dÄ blir de nog bara Ànnu mer vÀsen!! Blir sÄ jÀvla förbannad, ledsen och frustrerad! Vuxna mÀnniskor!! Blir som en stor jÀvla sekt med sjuka vÀrderingar! Barnsligt blir de!!!

SÄ nu har jag fÄtt ur mig lite men kÀnner fortfarande va arg jag blir bara jag tÀnker pÄ de!

Har iaf haft en bra dag pÄ jobbet :)! Goa kollegor Àr vÀrt sÄ mkt :)! Riktigt kul! Precis vad man behöver en dag som denna :)! NÀr regnet bara öser ner, ni Àr bara sÄ bra :)!

Nej nu ska vi sÀtta fart och dra oss mot Maja, tur jag har hundar som gillar va ute i detta vÀder (eller INTE)!

Hade gott i höst rusket!

Kraam


Ny vecka

Älgjakten hemma har passerat, vi ska vĂ€l ut nĂ„n helg och jaga kalv. Ska ev vara med i ett lag till i Ă„r :)! I fredags kom turen till mig! Jag sköt min första Ă€lg, en kviga!

Annars har de inte hÀnt sÄ mkt sen sist! Har varit lite i stallet, jagat fre-sönd. Va pÄ Ulrikas 40 Ärs kalas i lördags! Och igÄr jobba jag! NÀr jag slutade styrde jag bilen mot heden :)!
Jag köpte med en liten present till lilltjejen som har fyllt 1 :)! Va fort de gĂ„r, hon Ă€r inte sĂ„ liten lĂ€ngre! RĂ€tt som de va sĂ„ gick hon SJÄLV över golvet!!! Sen fick jag leka med henne nĂ€r hon bada :)!

NĂ€r jag kom hem blev de en del kortspel med brorsan idol hade varit gullig och passat dom en stund :)!

Nu har jag dragit mig en lÄng stund, riktigt gött! Nu ska jag gÄ ut med vovvarna pÄ morgonrunda! Ska försöka trÀna med dom lite idag. Och sÄ ska jag till stallet och mysa med hÀstarna <3!

Hade gott!

Kraam


BÄda mina gamla ponnyer i samma hage de vÀrmer i hjÀrtat <3!

Nu har vi slÀppt ihop dom och de gick hur bra som helst :)! Manni slog en gÄng med frambenet nÀr hon hÀlsa pÄ Nicke sen gick hon och Ät :)! Och de andra gick nyfiket efter :)!


Tjohoo Torsdag!

Vakna tidigt Àven idag! Ska snart gÄ upp och Àta frukost! Har dragit mig en stund. Idag har jag knappt nÄn röst, jÀtte kul! Att de inte bara kan ge sig!!

Idag Äker jaktryggan fram, de ska packas, kolla över radion som har stÄtt redo ett par dagar nu :), lÀgga fram klÀderna pÄ en stol, ikvÀll jaktmöte, ladda kaffebryggaren ikvÀll sÄ de bara Àr att trycka pÄ den imorrn bitti! Steka Àgg till frukosten ocksÄ!!!


Ska upp till stallet sen en svÀng och slÀppa ihop hÀstarna ocksÄ sÄ Manni slipper gÄ sjÀlv :)! Hon kommer bli sÄ glad :)!


Återkommer ikvĂ€ll nĂ€r jag inte kan somna ;P!

Hade gott!

Kraam


Sova nÀsta!

Blev inte mkt gjort idag, jÀvla förkylning! Pallra mig ivÀg till hundkursen som va nu pÄ kvÀllen!
NÀr vi kom dit sÄ hade Maja plockat fram 3 olika tunnlar, slalom, ett hinder, litet balanshinder, ett litet bord att hoppa upp pÄ, ett dÀck att hoppa igenom, sen ett lite högre bord som de stora kunde hoppa upp pÄ och de mindre springa igenom (va rÀtt smalt och mörkt dÄ de va mattor över).


Tog ut Diza och börja med tunnlarna som jag vet att hon gillar och kan, lika sÄ balanshindret och de vanliga hopphindret!
DÀcket gick hon med pÄ efter en stund men vid slalomen vart de lite tokigt. Hon gjorde de först sen bara tok vÀgra hon! Sen vart de fröken tvÀrt i mot och att hon löper för första gÄngen i sitt liv gör inte saken bÀttre! Gick och gjorde tunneln igen som hon gjorde bra sen fick de bli bilen för hennes del!


Tog ut Barran istÀllet mest för skoj skull :)! Och körde slalomen med henne, de har hon lite koll pÄ. Balanshindret gick ocksÄ bra, prova dÀcket vilket hon ocksÄ fixa :D! Hindret inga problem och inte stÄ pÄ bordet heller!
Hon sprang över bildÀck bara sÄ dÀr och igenom de smala och mörka bordet! Va bara tvungen och prova de tre olika tunnlarna. Den i plast va lite lÀskig för hon halka lite, den raka sprang hon bara igenom = jag blev lite chockad :P! DÄ va jag ju bara tvungen att prova den som Àr "platt" pÄ slutet, hon sprang in och Maja stod och höll upp lite lite i andra Ànden. Jag locka pÄ henne och hon va igenom, hela 3 gÄnger!


Efter vi hade provat alla grejerna sÄ satte Maja ihop de i en liten bana och de gick super :D, 2 missar i slalomen men och andra sidan va de kanske 3:e gÄngen hon gick i en :D! SÄ jag Àr mer Àn nöjd med henne! Trodde inte de va min hund ens, hon som brukar va feg, försiktig och trÄkig (sÄ ska man inte sÀga jag vet men hon Àr faktiskt trÄkig ibland)! Men hon Àlska de hon tog för sig, la ner sig och tyckte de va huuuur kul som helst :)! Och hon sökte mkt mer kontakt med mig mot vad hon brukar. Jag fÄr nog kolla pÄ nÄn agillitykurs som vi kan gÄ :D! Verkar va vÄran grej :)!


Avsluta med en inkallning frÄn sitt/stanna kvar vilket hon gjorde super :)! Mer Àn nöjd med henne idag :)! Diza körde sitt egna lilla race men gjorde flera saker riktigt bra!


Imorrn blir de att försöka stÀda lite hÀr hemma, packa jaktryggan, ladda radion, plocka fram alla klÀder och pÄ kvÀllen jaktmöte :)! Nu Àr de nÀra :D!

Natti natti

Hade gott!

Kraam


Förutom idag sÄ Àr de 1 DAG KVAR :D!!!!

Vakna tidigt Àven idag, fast jag somna sent! Hosta, fick ingen luft och sjÀlva förkylningen kÀnns inte alls bra tvÀrt om! Men har iaf inte feber :)!

1 dag kvar :D, att bli piggare pÄ, Àntligen fÄ plocka fram allt, fixa de som ska Àtas, prova radion, stÀlla fram termosen och massa annat :)! Och gÀrna flera gÄnger om, ifall man har glömt nÄt ;P! Ladda radion Jossan ska ha med viktigt annars blir hon inte glad pÄ mig!

Ha ha Gud hur man Àr?! Men man blir ju förvÀntansfull, man har ju ÀndÄ gÄtt och vÀnta pÄ de hÀr i ETT Är ;)! Och jag personligen tog jÀgarexamen frÀmst för att kunna va med pÄ just Àlgjakten! Men visst nu har jag ju fÄtt upp ögonen Àven för andra jakter med men ÀndÄ :P!

Och saker som bara mÄste med: min farbrors mackor han gör i smörgÄsgrillen de bara mÄste med, liksom mammas pastasallad med korv (fast i Är fÄr de bli kyckling), stekt Àggmacka, kaffe, kexchoklad, snus och cigg! Men ciggen hoppar jag nog i Är har inte rökt pÄ lÀnge nu!
Och de va bara de i matvÀg ;P! Ha ha!!

Nej försöka sig upp och Àta lite frulle kanske :)! Sen tÀnker jag faktiskt börja lÀgga fram lite klÀder och stoppa ner de man vet ska ner i vÀskan :P!

Hade gott!

Kraam


BARA 2 dagar KVAR!!!!!!!!!

SvĂ„rt att gissa till vad, ÄLGJAKT sĂ„ klart :D! PĂ„ fredag ska vi Ă€ntligen ut! SpĂ€nnande! Och Ă€ven detta Ă„r har jag Jossan med mig i pass :)! Förra Ă„ret va Emelie med en dag med men tror nog inte de va hennes grej riktigt ;P!

Bloggen har krÄnglat, har inte kunnat skriva frÄn mobilen men nu har jag fÄtt fart pÄ den igen :)! Har sÀllan pÄ datorn.

Har inte riktigt koll pÄ vad jag skrev sist men Kingen har gjort ett löp till dÀr sluta han 3:a :)! Blir nog ett nytt löp inom ett par veckor :)!

Va pÄ utstÀllning i Forshaga för ett litet tag sen vet inte om jag skrev nÄt om de men hur som helst dÀr blev Disa BIR valp, BIG1 och fick Hp! Denna gÄngen blev jag tvingad att gÄ in i BISen och dÀr rÀckte de inte hela vÀgen. Men 2 andra VÀse bor knep första och andra placeringen :), riktigt kul!! Barran och jag Äkte pÄ sista kurstillfÀllet direkt efter och tro de eller ej men hon fixa en liten vippbrÀda :)! DÄ blev jag lite stolt med tanke pÄ vilken fegis hon kan va!

Diza Àr i gÄng i fortsÀttningsgruppen hos Maja pÄ Hunderverket :)! De gÄr framÄt, de sista 2 gÄngerna har jag haft henne lös och hon har följt mig förbi andra hundar, korv osv :)! Nu Àr hon inne i sitt första löp! Tycker inte jag mÀrker sÄ stor skillnad, möjligtvis att hon Àr lite lite tröttare av sig. Men de tackar jag för jÀmnt nu faktiskt!

Har jagat lite rÄdjur och fÄgel men Àn sÄ lÀnge har jag inte fÄtt nÄt men skam den som ger sig!

För tillfÀllet Àr jag förkyld, riktigt drygt! I Lördags trodde jag Àrligt att jag skulle dö fick 39,8 i feber pÄ rÀtt sÄ kort tid sÄ dÄ va jag inte sÄ kaxig! Som tur va sÄ var Therese gullig och kom och handlade lite Ipren, glass och halstabletter! Hon va Àven gullig och tog ut mina hundar annars vet jag inte va jag hade gjort! Kunde knappt stÄ pÄ benen! Nu Àr febern sÄ gott som borta :), nu vill jag bara ha tillbaka orken!

Just ja, jag har köpt tillbaka min gamla ponny Manni :)! Nu gÄr hon och njuter av sin pension, har en mega box och stora hagar att gÄ i :)! Hon har inte haft bak öronen en enda gÄng Àn :)! NÀr jag hÀmtade henne sÄ va de mer bak Àn fram :P!

Nu Àr de lite uppdaterat hÀr inne! De jag ska lÀgga fokus pÄ efter jakten Àr viltspÄren! Bara Diza blir 9 mÄnader och spÄrar lika bra som hon har gjort hittills sÄ blir de anlagspÄr för hennes del :)! Provar nog Àven med Barran Àr lite 50/50 med henne men hon har sina ljusa stunder dÀr hon faktiskt har bevisat att hon kan ;P! Knepig hund de dÀr!

Skulle kunna skriva hur mkt som helst kÀnns de som! Men nu fÄr de att va natta!

Hade gott!

Kraam!


RSS 2.0