Ser fram i mot en ny trĂ€nings sĂ€song och förhoppningsvis lite tĂ€vlingar 😀

Efter Ă„rsmötet Ă€r jag jĂ€tte laddad för att dra igĂ„ng med lydnadstrĂ€ningen. Det har gĂ„tt sĂ„ segt. Kört fast med fotgĂ„endet med Diza. Hon Ă€r het i starten och flyger ivĂ€g men efter ett par steg sĂ„ "dör" hon och försvinner bak. 
Har belönat starten, efter ett steg, tvĂ„ steg osv men sĂ„ fort de blir nĂ„gra sĂ„ dör hon. Men de Ă€r vĂ€l bara att kĂ€mpa pĂ„. 
Samma nĂ€r jag kört rallyn sĂ„ Ă€r hon med bra sen dör hon och Ă€r inte alls med. SĂ„ sist jag starta valde jag att gĂ„ av plan (i slutet av förra sommaren)! Men vill verkligen komma över de sĂ„ de slĂ€pper. LĂ€ggandet Ă€r kvar att fĂ„ till sĂ„ allt gĂ„r snabbare. StĂ€llandet ok, apporten ok, plats ok, inkallning ok o plats ok. Men allt gĂ„r ju att fĂ„ till bĂ€ttre 😀! 
MĂ„let Ă€r att försöka kunna start lydnad i slutet pĂ„ sommaren iaf. Vore Ă€ven kul om man kan komma till start i appellen 😀! Hon Ă€r duktig pĂ„ spĂ„randet. MĂ„ste bara fĂ„ till bĂ€ttre markering pĂ„ pinnarna 😀. Och lydnaden. Sen vore de kul att fĂ„ till sista starten i fortsĂ€ttningsklassen i Rallylydnaden. 

Barran Ă€r med och gör de hon tycker Ă€r kul. Vem vet vi kanske provar pĂ„ nĂ„n mer start i avancerad i Rallylydnaden 😀. I vintras kĂ€ndes de som att polletten hade trillat ner lite. Hon Ă€r lite som hon Ă€r sĂ„ vi fĂ„r se hur de blir. Och jag tĂ€nker satsa pĂ„ Diza först och frĂ€mst nĂ€r de gĂ€ller lydnaden och bruks.

Spade ska jag försöka fĂ„ till viltspĂ„rschampion, se vad han tycker sen nĂ€r spĂ„ren fĂ„r lĂ€ngre liggtid. Om han fortsĂ€tter eller byter om de har gĂ„tt fĂ€rskt förbi. 
Kört mkt sitt, pĂ„börjat ligg och mkt passivitets trĂ€ning. Det har hĂ€nt sĂ„ mkt och nu kan man börja jobba lite och han lĂ€r sig fort 😀! Och kan sitta still ute och Ă€ndĂ„ va hyfsat lugn 👍! 
Hoppas kunna fĂ„ till nĂ„gra prov sen i höst nĂ€r de gĂ€ller gryt 😀! Sist jobba han ju super bra 👍. 

Diza ska jag anmĂ€la till nĂ„gra viltspĂ„rs cuper i Dalarna 😀. Första i maj och de andra tvĂ„ i augusti. Ska bli sĂ„Ă„ kul 😀! 

Min egen trĂ€ning ska ocksĂ„ pĂ„börjas ordentligt igen bara de blir barmark. LöptrĂ€ning ett par dar i veckan  iaf. Det ska Diza o Spade fĂ„ bli med pĂ„ ocksĂ„. De gillar att dra bĂ„da tvĂ„ 😀! Ska prova lite med Barran igen, men man brukar fĂ„ dra med henne 😝. 

Jag ska nog kunna hĂ„lla mig sysselsatt i vĂ„r/sommar 😀. Sen kommer hösten igen och dĂ„ blir de en del jakt igen! 

De fina blommorna jag fick pĂ„ Ă„rsmötet 😀!






SĂ„ fick jag bilden pĂ„ Barran som har suttit uppe i klubbstugan i ett Ă„r 😀


Pepsi har varit och hĂ€lsat pĂ„ 😀! Han Ă€r pigg fast han Ă€r en vĂ€ldigt gammal gubbe nu 😀! Men showar gĂ€rna för lite godis ❀! Han mĂ„r gott som pensionĂ€r hos mormor o morfar 😀. Bara skogspromenader, lite leverpastej tĂ€rningar till frukost (till sin vanliga mat) och frolic vid 11 kaffet 😀.  

Hade gott 😀


HĂ€rlig helg 😀👍

I fredags slutade jag kl 11 och dĂ„ blev de hem och i jaktklĂ€derna. RĂ€varna lyste dock med sin frĂ„nvaro. Kolla ett gryt men de va tomt. 

IgĂ„r va de rally för hela slanten. Kl ringde vid 5 och vi var i vĂ€g vid 6. 









De blev en lĂ„ng dag sĂ„ somna strax efter 20.00 igĂ„r kvĂ€ll. Vakna ca 8 i morse och dĂ„ Ă„kte jag i vĂ€g och va med och jaga rĂ€v. Hade en pĂ„ benen men fick den aldrig. Skaren tog hĂ„rt pĂ„ tassarna pĂ„ stövarna sĂ„ vi Ă„kte i vĂ€g för att kolla nĂ„gra gryt. SĂ„ de först vi kom till fick vi kontakt i. Spade jobbade jĂ€tte bra. Höll bra avstĂ„nd och grĂ€vde sig efter grĂ€vlingarna. Ett nedslag ca 160-170 cm. 





Sista dagen pĂ„ grĂ€vling för denna sĂ€song. Bara vĂ€nta till augusti igen. Men Ă€r lite kvar pĂ„ rĂ€v sĂ„ vem vet Spade kanske hinner va med och sprĂ€nga nĂ„n. 

Nej dags att förflytta sig till sĂ€ngen innan jag slocknar pĂ„ soffan igen 😝! Sovmorgon imorrn sĂ„ lĂ„ngrunda o stallet innan de Ă€r dags för jobb. 

Hade gott 😀

Dags för en förĂ€ndring 👊

Blir galen kĂ€nns som man Ă€r fast i ett snurr. MĂ„ste bryta detta och se till att vĂ„ga kasta mig ur detta. Jag och Maria va ute pĂ„ en lĂ„ngtur förut i stan och bara tjata om allt och inget. SĂ„ skönt och vĂ€lbehövligt ❀!  

MĂ„tt konstant illa i en mĂ„nad men som jag misstĂ€nkte sĂ„ Ă€r magkatarren tillbaka. Tycker inte jag fĂ„r ett skit gjort fast jag vet jag gör massa saker. Orken och energin Ă€r inte dĂ€r jag Ă€r van och kĂ€nner mig allmĂ€nt osocial. Men va med massa folk och mĂ„ illa Ă€r ingen hitt. Men nu blir de ljusare o ljusare sĂ„ snart vĂ€nder de nog fĂ„r jag hoppas 😀! Har jobbar rĂ€tt mkt nu ett par veckor sĂ„ Ă€r nog mest att jag Ă€r lite sliten. 

Köpte skidor nyligen sĂ„ jag har kört med Diza o Spade jĂ€drar va kul de Ă€r 😀! Har dock dragit mig ett antal gĂ„nger, har inget bra stopp kommando 😂! SĂ„ vi kör pĂ„ "textilbromsen" 😂! Blir en tur pĂ„ fredag igen 👍! Hundarna Ă€lskar de. 


Det har blivit en hel del skogspromenader 😀! Pulsa i snö Ă€r ingen lek alla gĂ„nger men bra trĂ€ning iaf 😀. 





Till helgen Ă€r jag ledig sĂ„ dĂ„ blir de ev rally pĂ„ lördag el med och kika pĂ„ en utstĂ€llning 😀! Se om de blir en tur till FĂ€rjestad imorrn och se nĂ€r de drar igĂ„ng rallyt 😀. 

NĂ€ vĂ„ga bryta gamla vanor, vĂ„ga prova nya grejer och sluta tĂ€nka sĂ„ mkt, de ska jag försöka köra pĂ„ nu 😀! Har lite grejer pĂ„ gĂ„ng fĂ„r se hur allt gĂ„r 😀. Men de Ă€r alltid "tĂ€nk om" som Ă€r med och förstör allt 😝. Men nu har jag varit "feg" o "bekvĂ€m i gamla vanor" sĂ„ dags att Ă€ndra pĂ„ detta 😀. 

Hade gott 😀


RSS 2.0