Underbar dag đŸ˜Žâ˜€ïž

HĂ€rlig dag! Börja dagen med att hjĂ€lp Henrik att rĂ€kna Ă€lgskit 😂! Man gĂ„r en ruta som Ă€r 4 km totalt och varje hundrade meter sĂ„ stannar man och gör en cirkel (snöret tror jag va 5,60 m). Och all skit inom den cirkel skriver man upp i ett protokoll. 
Sen skickar man in protokollet sĂ„ Ă€r de nĂ„gon som rĂ€knar ut pĂ„ ett ungefĂ€r vad mĂ„nga Ă€lgar man har i vinterstam. Och utefter det sĂ„ fĂ„r man tilldelningen nĂ€r de Ă€r dags för Ă€lgjakten. Tror Ă€ven att storleken pĂ„ mark spelar in. Lite dĂ„lig koll pĂ„ de dĂ€r. Till söndag ska vi göra ena rutan hemma. De gjorde om nyligen sĂ„ nu ska man göra tvĂ„ rutor förut var de bara en. De Ă€r lite pyssel och tar lite tid men tycker faktiskt de Ă€r lite kul 😀! 
HĂ€r hĂ„ller vi pĂ„ med ena cirkeln.      

Ekorren har varit i farten 😀!
       

Evighets projekt att klampa runt pĂ„ en mosse, men de kunde ha varit Ă€nnu blötare 😝! Bra benpass om inte annat 👍!
       

Bra stor!



Älgskit 👍

NĂ€r vi var klara med de va de dags för lite spĂ„r 😀! Henrik hade lagt Dizas igĂ„r. Det va 620 m lĂ„ngt, gick genom vĂ€ldigt blandad terrĂ€ng, gĂ€rde och över 4 bĂ€ckar. Hon gick hur bra som helst! LĂ„g pĂ„ mer Ă€n vad jag Ă€r van. Va inte mĂ„nga tassar fel đŸŸ! Och bĂ€ckarna va inga konstigheter hon hoppa bara över som ingenting och fortsatte. Förutom pĂ„ ena stĂ€llet dĂ„ tog hon nĂ„gra sekunder och bada o drack vatten 😂. 

Idag va Spade jĂ€tte duktig. La bara ett kort. Men idag va de nosen ner och fokus pĂ„ spĂ„ret. Ivrig o het Ă€r han men idag kunde han Ă€ndĂ„ "kontrollera" sig sjĂ€lv. Har haft lite problem och jag har inte riktigt kunna sĂ€tta fingret pĂ„ vad. Men nu tror jag att jag har kommit pĂ„ de. Han har ju spĂ„rat bra vid nĂ„gra tillfĂ€llen och de andra gĂ„ngerna har de bara burit i vĂ€g! De gĂ„nger han har spĂ„rat bra sĂ„ har vi tagit en lĂ€ngre promenad innan sĂ„ han har fĂ„tt brĂ€nt ur sig lite energi, sĂ„ dĂ„ har han orkat koncentrera sig eller hur man ska sĂ€ga. Sist tog han spĂ„ret och i första vinkeln sĂ„ bar de bara i vĂ€g och han hade ingen tanke pĂ„ att vĂ€nda. DĂ„ lyfte jag upp han och gick ur skogen. Sela pĂ„ en annan hund och gick och de va inte populĂ€rt. Han blir sĂ„ uppspelt, ivrig och nĂ€stan lite stressad sĂ„ de bara bĂ€r i vĂ€g. SĂ„ lĂ„ngrunda eller cykeltur innan! Ska Ă€ven prova köra lite hĂ„rda spĂ„r och spraya vatten med rĂ„djurshĂ„r i! PĂ„ typ Ikea parkeringen och se hur han tar de. Tror Ă€ven han har sĂ„na förvĂ€ntningar sĂ„ fort vi kommer till skogen. Piper sĂ„ fort vi kör in pĂ„ en skogsvĂ€g. Men hĂ€nder ju alltid nĂ„ kul i regel. SĂ„ ska köra mer passivitetstrĂ€ning i skogen igen och se om de kanske kan hjĂ€lpa till lite. 

Simba va jĂ€tte duktig! Och sĂ„ tydlig att lĂ€sa. Fick ett kort spĂ„r med tvĂ„ olika terrĂ€nger men de löste han bra 👍! Duktig för att va sĂ„ liten och inte ha spĂ„rat sĂ„ mkt 👍

Barran fick ocksĂ„ ett. Tyckte vĂ€l att de va lite "vingligt" i starten men sen gick hon jĂ€tte bra och med fart för att vara hon 😀! Hon kan om hon vill 👍! Men vi kör bara för skoj skull och bra trĂ€ning och inga direkta mĂ„l med de. De har jag lagt ner med henne dĂ„ hon kan va lite av o pĂ„ 😝! 

Efter de blev de stallet! Borsta o myste ute i hagen 😀! Fick bort en hel del vinterpĂ€ls! 

Sen Ă„kte jag vidare till I2 skogen och kika pĂ„ en liten tĂ€vling. Redan glömt vad de hette. WT tror jag 😀! Det var tvĂ„ rutor iaf. Första rutan va en markering med skott och de fixa Max super 👍! 20 poĂ€ng av 20 möjliga! I andra rutan va de nĂ„gra meter fortgĂ„ende sen markering med skott. Gick ocksĂ„ bra och dĂ€r fick de 18 poĂ€ng av 20 möjliga! Bra jobbat Ulle o Max 😀! 

Efter de Ă„kte jag och hĂ€lsa pĂ„ Morgan och Åse och gosade med ett gĂ€ng valpar som nyligen har öppnat ögonen 😍! SĂ„ söta men tror de kommer va Ă€nnu sötare om ett par veckor nĂ€r de Ă€r mer "rörligare" 😀! 

Nu har vi myst ner oss i soffan till en film! Detta med att jobba natt gör ju att man vĂ€nder dygnet lite 😝! 

Hade gott o god natt 😀


Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0