Snart ny vecka igen 😀

Sitter pĂ„ jobbet och öga stĂ„r i kors sĂ„ blir nĂ„gra rader hĂ€r 😀! Veckan som varit har jag inte gjort sĂ„ mkt mer Ă€n att jobba o sova 😝. Trivs super bra med detta men att sluta vid 8 Ă€r ingen hitt. Klockan Ă€r runt nio innan jag Ă€r hemma och i sĂ€ng oftast mer. SĂ„ sover ju bort hela dagen. Kanske fĂ„r nĂ„ litet gjort pĂ„ kvĂ€llen bara. Skulle ju va guld vĂ€rt att fĂ„ sluta vid 7 istĂ€llet. Men men man kan inte fĂ„ allt. Vi fĂ„r iaf lĂ€gga schemat sjĂ€lva var femte vecka och de Ă€r toppen. SĂ„ man kan Ă€ndĂ„ planera jobbet efter vardagen rĂ€tt bra. NĂ€r man har fasta scheman sĂ„ krockar de med sĂ„ mkt annat. 

IgĂ„r fyllde jag Ă„r sĂ„ de var full fart frĂ„n morgon till natt. Började dagen i stallet och mockade Ă€ven ur hagen lite. Sen kom Ulrika över sĂ„ haka pĂ„ henne pĂ„ en promenad runt skogen med alla vovvarna 😀.

Efter det sĂ„ gick jag med hem till henne och gick över gĂ€rdena hem sĂ„ Barran o Diza skulle fĂ„ springa av sig lite mer 😀.







Dom banga inte de men Kajsa o Spade tyckte nog de va lite orĂ€ttvist 😝!  Efter det Ă„kte jag hem och börja greja. Baka, fixa kĂ€k och stĂ€da. 
Fick massa roliga saker pengar, utstĂ€llningstĂ€lt, solstol, bricka med 2 muggar, 2 tallrikar o servetter, grejer till grytjakten. SĂ„ nu Ă€r de bara spett kvar för ska fĂ„ vinkel spadar av brorsan o Hanna 😀. Massa fina blommor fick jag ocksĂ„ och ett stort fint myggljus.










Blev Ă€ven utgĂ„ng senare pĂ„ kvĂ€llen. Hade skit kul men va inte sĂ„ mkt folk ute men de spela ingen roll för vi hade kul Ă€ndĂ„. HĂ€rja runt dĂ€r och sen efter mkt om och men sĂ„ Ă„kte vi hem 😝! 
Idag har de dock inte blivit mĂ„nga knop 😝. Ulrika hade varit igĂ„ng och lagt tre spĂ„r sĂ„ Spade fick ett. Det var 350 m, liggtid ca 6 timmar, en del vinklar en lite elakare som han fixa super bra 👍. Han har haft lite svĂ„rt med vinklar dĂ„ han i regel har haft lite för brĂ„ttom sĂ„ de blir gĂ€rna att han fortsĂ€tter rakt fram. Och har man haft otur dĂ„ sĂ„ har han fĂ„tt viltkĂ€nning nĂ€r han har försökt leta sig tillbaka. För jag vill inte va med och styra han de ska lĂ€ra sig frĂ„n början att lösa det. Jag försöker överdriva och gĂ„ sakta för att hjĂ€lpa han lite.  Sen sjĂ€lvklart kanske man fĂ„r hjĂ€lpa dom lite nĂ„n gĂ„ng men inte sĂ„ de blir en vana att de vill ta för mkt stöd av mig. För nĂ€r de vĂ€l gĂ€ller och man stĂ„r dĂ€r vid ett eftersök sĂ„ har man ju ingen aning om var de skadade djuret har gĂ„tt, utan dĂ„ ska de ju lösa det. Men idag gjorde han allt sĂ„ jĂ€dra bra, as bra tempo, super spĂ„rnoga, nĂ€san i backen och de va inte mĂ„nga tassar fel. Löna sig nog lite sist nĂ€r han flamsa runt lite och fick slita nĂ„gra gĂ„nger för att hitta spĂ„ret igen. För idag gjorde han allt för att hĂ„lla sig pĂ„ det = slog av pĂ„ tempot och jobba med nĂ€san i backen nĂ€stan hela vĂ€gen 😀! SĂ„ tusen tack Ulrika för ett jĂ€tte roligt o bra spĂ„r 😀! 

Diza hĂ„ller pĂ„ att vila sig i form till cupen som Ă€r nĂ€sta helg. Hon ska fĂ„ ett spĂ„r nu i början av veckan som kommer. Bara nĂ„ lĂ€tt fast med lĂ€ngre liggtid. JĂ€mnt bara sĂ„ hon inte Ă€r helt överladdad nĂ€r vi ska spĂ„ra pĂ„ cupen. Barran ska ocksĂ„ fĂ„ ett för hon har inte heller spĂ„rat nu pĂ„ ett tag. Ulrika ska Ă€ven fĂ„ spĂ„ra lite med henne framöver dĂ„ de sitter fast lite för hennes vovvar. Dom Ă€r duktiga men de stĂ„r och stampar lite. Men de Ă€r bara att nöta pĂ„, nĂ„n gĂ„ng kommer de slĂ€ppa 😀! 

Och snart kan vi börja simtrĂ€na dom 😀👏! Tempen Ă€r ok de Ă€r bara poolen som mĂ„ste renas eller va de va 😀! Spade kommer va överlycklig och Diza kommer med gilla de 😀! Barran kommer se ut som sju svĂ„ra Ă„r och gömma sig i bilen eller ligga och trycka o sura nĂ„n stans 😂! Men de Ă€r ju bra och hĂ€lsosam trĂ€ning sĂ„ hon fĂ„r gilla lĂ€get. 

Ska Ă€ven ivĂ€g och rida en hĂ€st till veckan. Fick ett telefonsamtal tidigare i veckan att de va nĂ„gra som behövde lite hjĂ€lp med sin pĂ„lle att fĂ„ upp den i galopp (de Ă€r en travare). SĂ„ ska dit och rida sĂ„ fĂ„r vi se hur de gĂ„r 😀! Rider ju typ en gĂ„ng per Ă„r nu för tiden och man tappar ju bĂ„de balans och med de lite mod men de ska nog gĂ„ bra 😂! KrĂ€vs lite fart dock och kanske nĂ„ skutt över ett hinder sĂ„ den fĂ„r lite hjĂ€lp med att rulla in i galopp sen Ă€r de bara att hĂ„lla i sig 😂!

SĂ„ veckan som kommer Ă€r de fullt upp! Ett par jobbnĂ€tter ocksĂ„. SĂ„ ska de packas o grejas med och sĂ„ skulle jag behöva stĂ€da bilen ordentligt 😳! Skulle ju göra de nĂ€r jaktsĂ€songen va över. Och imorrn Ă€r de slut. Fast jag har inte varit ute och jaga nĂ„n bĂ€ver. Jag har bara dragit pĂ„ de för att de Ă€r sĂ„ jĂ€dra trĂ„kigt 😝! 

Hade gott 😀! Blir vĂ€ll uppdatering efter cupen! 😀

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0